Още
  НачалоКриптовалутиЗащо Solana (SOL) скочи с 85% за един месец. Предстоящи Airdrops ?

  Защо Solana (SOL) скочи с 85% за един месец. Предстоящи Airdrops ?

  Тази статия е публикувана за първи път в Medium .

  Може би сте забелязали, че стойността на Solana (SOL) наскоро скочи. Това отчасти се дължи на някои слухове за предстоящи въздушни десанти на Solana. Има много шум около тази тема, като заглавията обявяват, че може да е по-висока от Arbitrum airdrop. Нека да видим как да получим тези потенциални airdrops и каква може да бъде тяхната реална стойност.

  Снимка от GuerrillaBuzz на Unsplash

  Първо, трябва да се отбележи, че предстоящите airdrops вероятно няма да дойдат от самата основна мрежа на Solana, а от DeFi (децентрализирани финанси) или протоколи за ликвидни залози, т.е. от dapps (децентрализирани приложения), изградени върху Солана:

  1. MarginFi : Този протокол DeFi предлага набор от действия, които могат да ви спечелят ценни точки. От депозити и вземане на заеми до реферали, всяко ваше движение допринася за потенциала ви за airdrop. Колкото по-активни сте, толкова по-големи са шансовете ви да поискате впечатляваща награда.
  2. SolBlaze : Този течен протокол за залагане, подобен на Lido, предлага залагане в много валидатори, 217 към началото на юли. Залагайки своя SOL на тази платформа, вие печелите ликвидни стимули за залагане и също така увеличавате шансовете си да получите еърдроп под формата на токени „bSOL“. Колкото повече „bSOL“ натрупате, толкова по-голям ще бъде вашият airdrop.
  3. Cyphertrade : Този протокол DeFi позволява търговия с фючърси. Използвайки платформата, имате шанса да печелите $CYPH токени, повишавайки потенциала си за еърдроп.
  4. NightMarket : Като изброите и търгувате NFT на тази платформа, имате шанс да спечелите airdrop на SAUCE.
  5. Tensor : Тази платформа за търговия с NFT обяви през март стартирането на еърдроп за втори сезон,  който ще възнаграждава само търговската дейност.
  6. Block9 : Можете да получите $Power токени, като търгувате на тази NFT платформа, което също може да засили вашата airdrop игра…

  Списъкът може да не е изчерпателен. Възможно е да има други протоколи, предлагащи потенциални airdrops. Въпреки това е от решаващо значение да се оцени реалната стойност на тези потенциални airdrops, които ще бъдат свързани с TVL (Total Locked Value) на протоколите по-горе. Най-високият TVL е на MarginFi и е около $9,87 милиона (USD) към 13 юли 2023 г. Тъй като можем да сравним този airdrop с Arbitrum airdrop, това означава, че сравняваме TVL от $9,87 милиона на MarginFi с TVL от $ 2,155 милиарда на Arbitrum. С други думи, потенциалният еърдроп на MarginFi може да бъде по-малък от 0,5% от еърдропа на Arbitrum.

  Нека направим някои изчисления: През март 2023 г. малко над един милиард ARB токени бяха пуснати в ефир, което представлява повече от 1 милиард долара на стойност. Ако MarginFi падне с 0,5% от тази сума, това ще направи обща стойност от $5 милиона. Веригата Solana има около 100 хиляди активни потребители и нейният TVL е 291,65 милиона долара. Следователно MarginFi представлява само 3% от TVL на Solana и следователно можем също да предположим, че MarginFi има около 3k активни потребители. В заключение, стойността на airdrop от $5 милиона може да представлява повече от $1600 на получател.

  Тъй като все още нищо не е потвърдено от MarginFi или другите протоколи по-горе относно потенциалната стойност на airdrop, моля, направете собствено проучване.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...