Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнЗащо все повече инвеститори се отклоняват от фондовия пазар, за да навлязат...

  Защо все повече инвеститори се отклоняват от фондовия пазар, за да навлязат в света на биткойните

  Пландемията от COVID-19 ще разкрие истината, която мнозина вече знаят. Тази истина е, че фондовият пазар вече не е свободният пазар, за който някои хора някога са мечтали. Този пазар се манипулира от различни участници, като Фед е първият.

  Неслучайно на Уолстрийт често се повтаря следната поговорка:

  „Не се борете с Фед“

  Фондовият пазар зависи до голяма степен от паричната политика, която Фед реши да следва. Когато Фед реши да приеме изключително приспособима парична политика, както направи през март 2020 г., трябва да вземете под внимание и да адаптирате стратегията си .

  Всъщност, ако Федералният резерв понижи лихвените проценти до нула и реши да отпечата фиатни пари от нищото, за да проведе мащабна програма за закупуване на активи, можете да си представите, че фондовият пазар ще се засили през следващите месеци. Това се случва от април 2020 г.

  Паричната политика на Фед изтласка фондовия пазар до рекордни нива

  S&P 500 и Dow Jones вече са на рекордно високи нива:

  Разширение за Chrome на таблото за управление на инвеститорите от @ssaurel

  Подобна парична политика от страна на Фед не е без последствия. Вече няколко месеца сме свидетели на скок на инфлацията в Америка. Тази инфлация е над 5%и ситуацията ще продължи да продължи, въпреки че Федералният резерв отдавна отказва да признае очевидното.

  Отсега нататък всеки на Уолстрийт има само една дума на устните си: кога Фед ще направи стесняването?

  Стесняването е забавянето на мащабната програма за закупуване на активи, която Фед провежда от месеци. Ако това намаляване се приближава, Фед обясни в края на септември 2021 г., че все още не е подходящият момент , като по този начин реагира благоприятно на съобщението, изпратено от финансовите пазари.

  Финансовите пазари са харесали тези масивни вливания на ликвидност. За Фед е трудно да изтегли вливането на фиат пари, без да причини срив на фондовия пазар.

  Някои инвеститори се справят много по -добре от средното на фондовия пазар

  Някои инвеститори все още се справят по -добре от други. Ако трябваше да хвърлят монета, за да видят дали ще реализират печалба на Уолстрийт, тези инвеститори почти винаги ще видят, че монетата пада от дясната страна.

  Наскоро Bloomberg Businessweek имаше първа страница за дейността на един от тези вътрешни инвеститори на финансовите пазари. Джими Филър е близо 80-годишен мъж, натрупал състоянието си, купувайки и продавайки метален скрап в Бирмингам, Алабама.

  Според TipRanks, компания, която оценява ръководителите по способността им да извършват навременни сделки, Джими Филър е „ най -успешният вътрешен човек в Америка “.

  Всъщност той е известен с невероятния си успех при закупуването на акции в компании, които съветва или инвестира директно. От 496 сделки, които е направил от 2014 г. насам в ServisFirst Bancshares (Алабама), където е член на борда на директорите, и Century Bancorp (Масачузетс), в който е най -големият акционер, 75 процента са показали печалба три месеца по -късно.

  Разбира се, този вид изпълнение е мечта за най -добрите световни търговци на акции.

  Тези инвеститори имат достъп до непублична информация, която им дава несправедливо предимство

  Ако Bloomberg Businessweek вземе за статия случая на Джими Филър, той далеч не е единственият, който има по-добър късмет от средния на американския фондов пазар. Според анализ на TipRanks, покупките на акции от американски корпоративни ръководители надминаха S&P 500 средно с пет процентни пункта между 2015 и 2020 г.

  Тук става очевидно едно от основните ограничения на сегашната система. Корпоративните ръководители като Джими Филър имат достъп до непублична информация, която им дава значително предимство пред широката общественост.

  На теория обаче американското законодателство, регулиращо вътрешната търговия, е ясно. Съгласно Закона за борсата с ценни книжа от 1934 г. корпоративните ръководители, които злоупотребяват с достъпа си до такава непублична информация, или като я използват сами, или като я предават на някой друг, могат да бъдат обвинени в измама и изпратени в затвора.

  Проблемът остава, че идентифицирането и наказателното преследване на нарушенията е изключително трудно, а на Уолстрийт фактът, че вътрешнотърговците търгуват с поверителна информация „ отдавна е открита тайна “, според Bloomberg Businessweek.

  Докато вътрешни хора като Джими Филър винаги ще имат по -добра обща представа за това как се справя компанията им, отколкото други, все по -голям брой експерти смятат, че много вътрешни хора правят добри сделки „ с нещо повече от късмет или преценка “, добавя списанието.

  Проучванията показват, че вътрешната търговия е широко разпространена на финансовите пазари и че никой – нито регулаторите, нито правосъдната система на САЩ, нито дори самите компании – не прави нищо, за да го спре. Това е въпреки призивите за реформа от страна на законодатели като сенаторката на демократите Елизабет Уорън и републиканската конгресменка Елиз Стефаник.

  Широката общественост вече не иска този пристрастен пазар и вижда в Биткойн справедлив свят, пълен с възможности

  Това доведе до нарастващо усещане, че пазарът е пристрастен в полза на елит. Пазар, който не позволява на обикновения човек да се възползва от същите възможности като определено малцинство инвеститори, които печелят почти всеки път.

  От този момент нататък тези разочаровани инвеститори трябваше да се обърнат към по -егалитарен свят, където няма такова нещо като стратегия за хакерство. Този честен свят е светът на биткойните . Биткойн принадлежи на всички свои потребители и никой не е по -важен от друг на този свят.

  Освен това никой няма повече информация от други в света на биткойните.

  Тъй като биткойн третира еднакво всички свои потребители, изглежда логично все повече инвеститори да избират биткойн, вместо да инвестират на Уолстрийт. Начин да участвате в появата на нов свят, като същевременно имате реална възможност да накарате плодовете на своя труд да растат.

  Всичко, което сегашната система вече не позволява на мнозинството от жителите на Земята, независимо дали са в Америка или другаде. Това съзнание ще продължи да расте през следващите години, което ще бъде от голяма полза за биткойн, което може да ви даде невероятни гаранции.

  Най -важното от тях е, че 1 BTC днес винаги ще бъде равно на 1 BTC в 21 милиона единици в бъдеще. Това ви позволява да вървите напред с увереност в свят, в който всичко се движи толкова бързо и човешкият произвол нанася толкова много щети.

  Биткойн възстановява баланса в полза на мнозина.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 0 Среден рейтинг: 0]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...