Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнКак би изглеждал светът днес, ако биткойн не съществуваше?

  Как би изглеждал светът днес, ако биткойн не съществуваше?

  Пландемия в мащаби, невиждани от десетилетия, удари света силно от началото на 2020 г. Дори и да живеете в отдалечен ъгъл на света, непременно ще бъдете засегнати от тази пландемия COVID-19.

  Тази пландемия оспори всички сигурности, които мнозина смятаха, че имат. В рамките на седмици светът беше изправен пред очевидната реалност, че никой не е имунизиран срещу такова неочаквано и насилствено събитие.

  Казвам насилствено, защото COVID-19 удари силно всички големи световни сили и тяхната икономика. Икономическа криза обхвана света. За по -добра борба с последиците от тази криза централните банки, като Фед и ЕЦБ, решиха да използват агресивна парична политика.

  Нулеви или отрицателни лихвени проценти, отпечатване на фиат пари от нищото в неограничени количества и масивни програми за обратно изкупуване на активи.

  Тези програми за закупуване на активи възлизат на около 120 милиарда долара на месец от страна на Фед. Престижната американска институция също е отпечатала само за осемнадесет месеца повече от 30% от всички щатски долари в обръщение:

  Парите на М2 с течение на времето – Източник: Фед

  Очевидно сме изправени пред голяма парична инфлация.

  Недостатъците на сегашната система бяха разкрити за широката общественост с пландемията COVID-19

  Тази парична инфлация удари силно покупателната способност на жителите на Земята от 1971 г. насам и установяването на настоящата система от Ричард Никсън . Щатският долар е загубил над 85% от стойността си само за петдесет години. С това, което се случва от март 2020 г., можете да си представите, че този порочен кръг от общо обедняване ще се влоши.

  Тази пландемия поне щеше да има заслугата да действа като отварящ очите за това как действащата система работи за много хора. Ако широката общественост не е разбрала как наистина функционира системата – и кой наистина може – тя поне е отворила очи за седемте смъртни греха на сегашната система, които рано или късно ще доведат до нейния срив.

  Способността на централните банки да отпечатват толкова чисти пари от нищото, колкото смятат за необходимо, като първоначален грях. По този начин малцинство от хора, които не са представителни за хората, могат да обезценят това, което притежават по -голямата част от жителите на Земята.

  Когато го поставите така, може да мислите, че е невероятно, но е строго вярно.

  Инвестирането е необходимост за защита срещу паричната инфлация в сегашната система, но все още е запазено за малцинство от хора

  Изправени пред тази голяма парична инфлация, много са открили принципите на ефекта на Кантилон, описан от икономиста от 18-ти век Ричард Кантийон . Да видим как свръхбогатите стават още по-богати от началото на тази криза COVID-19 беше перфектна илюстрация.

  През лятото на 2020 г. Джеф Безос стана първият човек в съвременната епоха, който публикува оценено състояние от над 200 милиарда долара.

  За да се справи, обикновеният човек има няколко възможности освен да инвестира. Ако държите пари, ще загубите пари механично, без да правите нищо. По този начин плодовете на вашия труд са постоянно изложени на риск в сегашната система. Работите усилено, за да печелите пари, но нямате свободата да ги спестявате.

  Трябва да инвестирате.

  Не липсват инвестиционни средства, казват някои. Имате фондовия пазар, облигации, недвижими имоти, злато и т.н. За съжаление тези инвестиционни средства са запазени за малцинство от хора. Стотици милиони хора на Земята нямат достъп до тези оръжия, за да се предпазят от голямата парична инфлация, която изпитваме.

  Всички тези хора нямат друг избор освен да чакат нещата да минат от само себе си. Те са осъдени да живеят в несправедлива система, предназначена да благоприятства малцинство от хора. Осъдени да видят една икономическа криза след друга и да станат по -бедни.

  Всяка криза е с по -голям мащаб от последната. Но тъй като никой от могъщите хора начело на настоящата система не е готов да отреже клона, на който тя седи, за да определи нова, по -справедлива система за мнозинството от жителите на Земята, ние трябва да се примирим.

  Биткойн дава на милиони хора достъп до алтернативна система, която ще промени бъдещия им живот към по -добро

  Ето какъв би бил светът днес, ако Биткойн не беше изобретен от Сатоши Накамото в края на 2008 г.

  Всички бихме били осъдени да бъдем свидетели на несправедливостта на сегашната парична и финансова система, без да имаме възможност да се опитаме да се измъкнем от нея. В най -добрия случай мнозина дори не биха осъзнали съдбата си. Останалите ще се опитат да протестират, но без налична алтернатива, както и често биха им казали следното:

  „Няма алтернатива.“

  За щастие за вас и мен, има алтернатива. Тази алтернатива се състои от 7 букви: BITCOIN.

  Биткойн е алтернативна система, която ни дава надежда за по -добър бъдещ свят. Свят, в който парите ще бъдат върнати в ръцете на хората. Свят, в който ще бъде възможно да се спасят плодовете на нечия работа без риск да се види, че малцинство от хора я обезценява без никакви скрупули.

  Това предлага Bitcoin. Получаването на свобода върху плодовете на вашия труд в крайна сметка ще ви позволи да живеете живота си според вашите собствени условия. Нещо, което всички трябва да можем да направим. С биткойн можете да направите това.

  Разбира се, това изисква от вас да се осмелите да разкриете грозната истина за сегашната система и да копаете дълбоко, за да разберете причината за биткойн. Ако го направите, тогава можете да промените съдбата на парите си.

  Все повече хора го правят, което е успокояващо. Една държава, Ел Салвадор, дори го е направила, като е решила да се придържа към плана Bitcoin. Всъщност биткойнът стана официална валута на Ел Салвадор на 7 септември 2021 г. Бъдещето ще ни каже какво ще се случи, но поне Найбиб Букеле няма да съжалява, тъй като ще се възползва от уникалната възможност да промени бъдещето на страната си.

  Ако нямате гаранция, че биткойн революцията ще успее, няма да съжалявате, защото ще сте опитали късмета си да излезете от порочния кръг на широко разпространеното обедняване, което е настоящата система.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...