Още

  Какво е Chainlink (LINK)?

  „Chainlink е мостът между блокчейните и реалните данни.“ –  верига.връзка

  Проблемът:  Blockchains са чудесни за споделяне на данни, прозрачност и транзакция на стойност в световен мащаб, незабавно и сигурно. Проблемът с това е, че данните, които тази блокчейн предава, често не са одитирани и трябва да се доверят на издателя, че данните са верни и верни. С blockchains, насърчаващи прозрачността и възможността за проверка на всяка транзакция, данните, които съставляват тази транзакция, също трябва да бъдат проверени: Въведете Chainlink.

  Chainlink значително разширява възможностите на интелигентните договори, като дава достъп до реални данни и изчисления извън веригата, като същевременно поддържа гаранциите за сигурност и надеждност, присъщи на блокчейнтехнологията. Децентрализираната oracle мрежа на Chainlink осигурява надеждни, защитени от фалшифициране входове и изходи за сложни интелигентни договори на всяка блокчейн.

  Надеждна, защитена от фалшифициране мрежа

  Използвайте децентрализация, надеждни възли, първокласни данни и криптографски доказателства, за да свържете високо точни и налични данни / API към всеки интелигентен договор, Chainlink създава богата среда за институции, фирми и разработчици платформа за получаване на данни от реалния свят в техните децентрализирани приложения без компрометиращи сигурността, надеждността или доверието.

  Безпроблемна връзка с всеки API

  Изградете върху гъвкава рамка, която може да извлича данни от всеки API, да се свързва със съществуващите ви системи и да се интегрира с всякаква блокчейн, сега и в бъдеще. Chain поддържа много различни пазари на информационни емисии, които всички се поддържат и доставят от децентрализирани възли, работещи заедно, за да предоставят верни и точни данни, които да се използват за всеки, който използва Chainlinkblockchain. Понастоящем поддържаните канали за данни, налични на Chainlink, са:

  • Криптовалута (двойки ETH) Емисии за данни
  • Криптовалута (двойки USD) Данни за данни
  • Емисии за данни на Stablecoins
  • Емисии с данни за етеричен газ
  • Емисии за данни в чуждестранна валута
  • Емисии за данни за стоки
  • Индексира емисии с данни
  • Доказателство за резервни емисии с данни

  Допълнителни емисии с данни ще продължат да се добавят към Chainlink, тъй като все повече онлайн бизнеси и платформи за дефиниция взимат данни в реално време от различни пазари, за да изграждат своите приложения.

  Например: По-рано, ако искате да въведете обменния курс USD / GBP в приложението си, ще трябва да вземете ценова емисия от уебсайт на трета страна и да интегрирате персонализирано този API във вашата платформа, а също така да разчитате на истинските курсове, които сте абонирани за вас и вашите потребители. Всички проблеми с приложния програмен интерфейс (API), платформата, захранваща данните, или самия обмен могат да бъдат компрометирани във всеки един момент от процеса на събиране на данни, което би повлияло на резултатите от екосистемата и потребителската база на приложението. Да не говорим, потребителските крайни точки на API също трябва да бъдат разработени, за да се преодолее пропастта между стандартен RestAPI и която и да е блокчейн, на която е разработено приложението ви.

  Като вземем същия канал за данни от Chainlink, източникът на данни USD / GBP ще вземе от стандартния peice на API кода, подобен на кодовата база на блокчейна, който вече сте инвестирали, с допълнителния слой за проверка, че USD / GBP оценката, която приложението ви използва, е проверена от редица несвързани, сътрудничещи си източници на проверима истина.

  Доказани, изпитани във времето решения

  Интегрирайте закалените в битки и изпитани във времето решения на oracle, които осигуряват стойност на милиарди долари за водещи на пазара блокчейн проекти. С нарастването на Crypto, Blockchain и вече Децентрализирано финансиране (DeFi), много проекти се насочват към доверени децентрализирани оракули като Chainlink, за да гарантират, че техните информационни канали са правилни и стабилни.

  Прозрачно изчисление на оракул

  Независимо наблюдавайте и проверявайте кода на Chainlink с отворен код, производителността на неговите оракул мрежи и качеството на индивидуалните възлови оператори. С прозрачността и проверката, вградени като стандарт, разработчиците и бизнесите могат да изградят доверие с Chainlink като доставчик и също така децентрализирана екосистема от инвеститори, разработчици, възли и доставчици на данни.

  Характерът с отворен код на Chainlink даде възможност на много идеи за стартиране да цъфтят и да се мащабират бързо, като използват надеждни и проверими реални информационни емисии в реално време, без да се налага да жертват използваемостта или надеждните данни за техния минимален жизнеспособен продукт (MVP).

  Интелигентните договори по своята същност са прекъснати

  Блочните вериги са силно защитени и надеждни мрежи за обмен на стойност, но им липсва функционалност за извличане на външни данни или изпращане на данни към системи извън веригата по начин, който запазва устойчивостта от край до край Блочните вериги са по същество системи със затворен цикъл за прехвърляне на съществуваща и създадена стойност по веригата, но може да бъде трудно да се импортират и въвеждат нови използваеми масиви от данни в мащаб.

  Оперативната съвместимост на веригите не само със собствената си верига, но и с всички други вериги, с които работи, създава градивните елементи за следващото развитие на финансовите пазари.

  Чрез използването на сигурни оракули, Chainlink разширява функционалността на блокчейн, като свързва интелигентни договори с реални данни, събития, плащания и други по силно устойчив и надежден начин.

  Chainlink Price Feeds предоставят важни пазарни данни, необходими за издаване, уреждане и защита на приложенията DeFi. Мрежата Chainlink поддържа множество ценови емисии, които живеят в производството, осигурявайки милиарди на стойност за много водещи DeFiapplications, CeFi компании и различни други финансови институции.

  Включете децентрализирани входове за данни, за да предоставите на потребителите си превъзходни гаранции за изпълнението на ключови услуги.

  Свържете се с всеки блокчейн

  Използвайте един софтуер, за да свържете съществуващите си системи с която и да е настояща или бъдеща среда на блокчейн. Вземането на ключово решение в началото на бизнеса или разработката за инвестиране в един блокчейн е нещо, което отнема дълго и внимателно планиране. Само шепа проекти в блокчейн пространството са разделени в няколко вериги и разчитат на един централизиран контрагент, за да се гарантира паритет на техните бизнес дейности.

  Целта на Chainlink е не само да предостави емисия от данни в реалния свят, но и да се превърне в платформа за оперативна съвместимост, за да могат блоковите вериги да работят заедно.

  Научете повече за Chainlink от уебсайта на Chainlink:  https://chain.link/

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...