Още
  НачалоКриптовалутиЕтериумКакви са възможностите да печелите с PancakeSwap през 2021 г.?

  Какви са възможностите да печелите с PancakeSwap през 2021 г.?

  11 месеца след стартирането си, PancakeSwap се превърна в един от най -големите ферми за добив на DeFi. Според   портала DeFi Llama , той вече е победил Uniswap по отношение на общата стойност, заключена с 5,5 млрд. Долара натрупани средства.

  Как PancakeSwap се справи с това? Как можете да генерирате приходи с пулове за токени и сироп CAKE? Нека разберем!

  Какво е DeFi и защо всички говорят за него?

  Знаете добре как изглеждат традиционните финанси: банки с техните тромави процедури, кредитна история и нисък ГПР. Ако искате да вземете пари назаем, трябва да преминете кредитна проверка, за която никога не знаете предварително резултата; ако искате да направите депозит, най -доброто, на което можете да разчитате, е лихва, малко по -висока от инфлацията.

  Децентрализираното финансиране  предлага същите услуги, но с криптовалута. Тъй като се основава на блокчейн без разрешение, всеки с интернет връзка може да има достъп до него без никакви ограничения. Услугите в DeFi са прозрачни и без посредници, което означава, че никой не може да повлияе на вашите средства по никакъв начин извън написаното в интелигентен договор.

  DeFi скочи рязко през 2020–2021 г., след като беше въведена концепцията за фарминг производство: възможност за получаване на допълнителни жетони като награда за осигуряване на ликвидност на протокол. PancakeSwap е една от тези услуги – нейната простота и висока рентабилност привличат милиони потребители за по -малко от година.

  Какво е PancakeSwap? Как работи?

  PancakeSwap е децентрализирана борса (DEX), изградена върху Binance Smart Chain-блокчейн, стартиран от борсата Binance през септември 2020 г. Като DEX, PancakeSwap позволява на потребителите да сменят между жетони, базирани на BSC, направо от портфейлите им на ниски такси.

  PancakeSwap използва модела на Automated Market Maker: в този обмен няма книга с поръчки, където да се записват всички поръчки „купува“ и „продава“. Вместо това има пулове за ликвидност – интелигентни контакти, при които чифт жетони са заключени. Например, ако потребителят иска да продаде своя BUSD и да купи някои токени CAKE (роден актив на PancakeSwap), той би търгувал директно с ликвиден пул BUSD-CAKE.

  И тук започва магията: тези пулове за ликвидност предлагат на потребителите многобройни възможности за печалба. Първо, можете да осигурите ликвидност на пул и да получите дял от всяка борса в него като награда. Второ, когато предоставяте ликвидност на пул, получавате токени LP (пул на ликвидност), които представляват вашия дял в пула – и можете да залагате тези жетони във ферми и да печелите КОРТ (това е точно частта от играта за добив на доходност). Трето, можете да заложите спечеления CAKE в пулове за сироп с една валута и да получите още повече CAKE или други жетони, базирани на BSC.

  Ще разгледаме по -подробно процеса на печелене в PancakeSwap малко по -късно.

  Каква е пътната карта на PancakeSwap?

  0*95UMJ1OrOi4H9f2-

  Анонимният екип на PancakeSwap моли по-добре да нарече пътната си  карта  списък със задачи, тъй като те работят: „колкото можем по-бързо, върху нещата, които можем“. Очевидно пътната карта изглежда като такъв списък:

  0*tzSEU4D1txKLUMVb

  Залагането на CAKE и основите на NFT екосистемата са нещата освен основните функции, вече стартирани в PancakeSwap. Сега екипът работи върху NFT-базирана геймификация, където ще можете да изпълнявате задачи за печелене на NFTs, заемане и кредитиране на услуги за BSC и LP токени и търговия с марж за покупка и продажба на BSC жетони с ливъридж.

  Какви са предимствата на PancakeSwap?


  Богат избор на активи

  Най-популярните жетони, базирани на BSC, заедно с по-редки, стабилни монети и множество опаковани активи, са на разположение за размяна и осигуряване на ликвидност на PancakeSwap.

  Съвместимост с Ethereum

  PancakeSwap е добре подготвен за потребители, които се стремят да мигрират от Ethereum. Интерфейсът е добре известен за всички потребители на Ethereum DEX; е възможно свързването на същия MetaMask или Trust Wallet. Що се отнася до разработчиците, Binance Smart Chain улесни преобразуването на всеки жетон ERC-20 във формат BEP-20 и го внедри в BSC и PancakeSwap.

  Ниски такси и бързи транзакции

  PancakeSwap използва общите предимства на Binance Smart Chain: такси за транзакция между $ 0,04 и $ 0,2, за които потребителите на Ethereum все още могат само да мечтаят, и средно време за транзакция от 5 секунди.

  Безопасност

  PancakeSwap не е попечителски, което означава, че докато се търгува и с този протокол, средствата на потребителите винаги остават в портфейлите им и екипът няма достъп до тях. Платформата за сигурност на блокчейн CertiK извърши одит на PancakeSwap и доказа, че е защитен.

  Как мога да спечеля с PancakeSwap?

  0*_5tIqmuigYssaAnf

  Осигурете ликвидност на пуловете

  Както споменахме по -горе, потребителите могат да осигурят ликвидност на пуловете и да получат възнаграждение. Ето как работи: отидете на  страницата Ликвидност  на PancakeSwap, свържете портфейла си (натиснете бутона в горния десен ъгъл на страницата) и щракнете върху Добавяне на ликвидност. След като го направите, ще получите някои жетони за LP, които ще представляват вашия дял в този пул.

  Всеки път, когато потребител размени своите жетони в пул, той оставя 0,017% от обема на транзакциите си в този пул. Тези пари добавят към сумата от жетони на LP пропорционално между всички доставчици на ликвидност: да речем, ако получите 1 LP токен LP BUSD-CAKE след предоставяне на ликвидност, ще имате 1,05 токена LP след обработка на няколко суапа в пула. Когато искате да върнете ликвидността си, ще конвертирате жетони на LP обратно в жетони, които сте предоставили, и очевидно ще има повече от първоначалната сума.

  Токени LP на Farm

  Можете да заложите вашите жетони за LP, за да получите допълнителни награди с до 190% APR. Вижте списъка с наличните  ферми  и изберете една или няколко въз основа на прогнозирания ГПР и вашето доверие в символите. Осигурете ликвидност на избраните пулове и заложете токените на LP в тези ферми – това ще ви донесе токени CAKE.

  Заложете CAKE в басейни със сироп

  Една крачка напред, за да умножите печалбите си с PancakeSwap, е да заложите CAKE си в един от пуловете за сироп с една валута  . Работи много просто: след като заключите cake си в един от пуловете, ще започнете да получавате награди с избран жетон и можете да щракнете върху Harvest, за да съберете приходите си.

  В пула Auto CAKE не само получавате лихви, но той автоматично се съчетава ежедневно: печалбите се добавят към вашия залог и ГПР се увеличава. В други пулове можете също да реинвестирате интереса си, но това трябва да стане ръчно.

  Каква е прогнозата за цената на токена CAKE?

  CAKE постигна изключителен напредък през 2021 г., започвайки от $ 0,6 през януари и достигайки $ 21 до август. Това е дори повече от някои от прогнозираните услуги: CoinGape очакваше CAKEмежду  8 и 15 долара през 2021 г. Солидният случай на използване и непрекъснато нарастващата потребителска база помогнаха за скока на символа.

  Coinpedia прогнозира, че PancakeSwap ще скочи до  $ 60 и $ 80  до края на 2021 г. и $ 150 до края на 2022 г. Друга платформа за прогнозиране Wallet Investor дава CAKE  $ 50 до август 2022 г.

  Как мога да купя PancakeSwap (CAKE)?

  0*h2qam175mBolmzbi

  Очевидно решение за закупуване на CAKE е PancakeSwap: ако имате BSC20 BNB или BUSD на базата на BSC, можете да получите CAKE там незабавно на ниски такси. След като го имате, можете веднага да започнете да печелите повече, като поставите КОРТ в един от пуловете за сироп.

  Ако обаче предпочитате да купувате CAKE с монети или жетони, различни от BEP20 ,  ChangeNOW  е на вашите услуги. Тук можете да закупите КОРТ с Биткойн, Етериум или друг от 200+ актива на  ниски такси  само за няколко минути. Не се изисква регистрация и KYC.

  Кои портфейли са най -подходящи за съхранение на CAKE?


  Доверен портфейл

  Trust Wallet е проектиран от екипа на Binance, така че има перфектна поддръжка за токени BEP20 и цялата BSC екосистема, включително PancakeSwap. Можете да свържете този портфейл към DEX във вашия браузър и да се насладите веднага на възможностите за отглеждане на реколтата.

  MetaMask

  MetaMask първоначално е проектиран за Ethereum, но с развитието на домейна DeFi, екипът също прегърна Binance Smart Chain. За да добавите BSC към MetaMask, следвайте това официално кратко ръководство в  Binance Academy  – това ще ви отнеме само няколко минути.

  MetaMask лесно се свързва с PancakeSwap и позволява да съхранявате вашите токени CAKE и LP заедно с всички други активи, базирани на BSC. Портфейлът някога е спечелил любовта на феновете на Ethereum и сега го прави с потребителите на Binance Smart Chain.

  PancakeSwap: бъдещето на DeFi и Farming

  PancakeSwap е една от платформите, които управляват цялата Binance Smart Chain. Този DEX е един от факторите, поради които потребителите активно мигрират към BSC от Ethereum: ниските такси, големите възможности за добиване и съвместимостта с ERC20 улесняват този процес. Печеленето с PancakeSwap е лесно и милиони потребители се възползват от тази възможност.

  За да научите повече за това как работят децентрализираните борси и защо те са по -сигурни от централизираните, вижте  тази статия . Тук можете да научите за Uniswap, основният аналог на PancakeSwap в мрежата на Ethereum.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 3 Среден рейтинг: 5]
  Източникchangenow

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...