Още
  НачалоAirdropsUniswap - децентрализирана борса (DEX) за криптовалути

  Uniswap – децентрализирана борса (DEX) за криптовалути

  Какво е Uniswap?

  Ако все още не сте чували за този еднорог, може да живеете на друга планета! Може би току-що сте открили криптовалути с манията по DeFi и селското стопанство… Както и да е, добре дошли в Airdrop Uniswap, един от най-големите крипто airdrops , който съм виждал!

  Uniswap е децентрализирана борса (DEX) за криптовалути. Така че това е платформа за обмен като Coinbase, Kraken или Binance. Но вместо да бъде централизиран в ръцете на корпорация, това е просто протокол с два интелигентни договора в блокчейна на Ethereum .

  Тези два договора, разработени от малък екип в Бруклин, Ню Йорк, позволяват на потребителите да разменят ERC20 токени и ETH, без нужда от посредник . И стана огромно: според Хейдън Адамс от Coindesk, потребителите търгуват 150 милиона долара на ден на DEX.

  Използвам го от известно време, напоследък, за да инвестирам в токени с малка капитализация като SWAP и AXION и е невероятно лесно да разменя токени : ERC20 към ETH, ETH към ERC20 и ERC20 към ERC20.

  Единственият недостатък в наши дни са таксите за газ… Някои транзакции стават наистина скъпи, като цената на газа минава през покрива . Но това трябва да бъде поправено с Ethereum V2, ако някога се появи!

  Както и да е, ако искате да научите повече за тази разрушителна платформа за обмен, прочетете техния бял документ .

  UNI токени от Uniswap

  Съобщението за пускането на токена Uniswap Protocol беше направено в техния блог на 16 септември 2020 г. И крипто-пространството полудя (за пореден път). Защото 15% от 1 000 000 000 общо предлагане – или 150 000 000 токена – са разпределени на потребители и доставчици на ликвидност!

  UNI е токен за управление на Ethereum. И представлява акции с право на глас в протоколното управление. Притежателите на UNI могат да гласуват или делегират своя вот за всяко предложение. По времето, когато пиша за това Airdrop на Uniswap, все още няма предложение:

  Как да получите безплатни UNI токени?

  На първо място, ето лоша новина: не всеки може да претендира за UNI токени. Наистина, трябва да сте били потребител на Uniswap преди 1 септември 2020 г. Няма значение дали сте разменили токени или дали сте предоставили ликвидност. Но трябва да сте използвали протокола преди тази дата.

  Ако имате късмет, отидете на https://app.uniswap.org/ и свържете портфейла Metamask с адреса, който сте използвали преди в платформата . И трябва да видите един вид изскачащ прозорец вдясно на прозореца с бутон „Заявете вашите UNI токени“.

  Щракнете върху този бутон и изберете цената на газа (GWEI) за транзакцията . Ако не сте сигурни каква цена да изберете, проверете препоръките от https://ethgasstation.info/ .

  Поради това изхвърляне на монети цената на газа е доста висока. Въпреки че бихте могли да изчакате малко, преди да заявите UNI токени, никъде не прочетох какъв е крайният срок за заявяване. Така че по-добре поискайте тези безплатни пари възможно най-скоро !

  Направих проучване какво да правя с тези безплатни UNI токени . И прочетох, че трябва да го заменя за безплатен ethereum (защото не знаем каква ще бъде цената след няколко седмици) или да го задържа (защото това е сериозен проект с оценки на цената от 10 до 20 USD за токен) . Така че смених 50% и държа останалите!DYOR. НИКОГА не споделяйте личните си ключове! И НИКОГА не използвайте адрес на портфейл за обмен! Вместо това препоръчваме да използвате портфейла Trezor .Правна отговорност : Този уебсайт не предлага инвестиционни съвети. Авторът е любител инвеститор и информацията, която се намира тук, е за информационни, развлекателни или образователни цели. В резултат на това не трябва да се тълкува като личен инвестиционен съвет. Въпреки че предоставената информация се счита за точна, тя може да включва грешки или неточности. Този уебсайт и авторът не могат да бъдат държани отговорни за каквото и да е действие, което предприемате в резултат на това, което сте прочели тук. Научете повече .

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...