Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнТри месеца след забраната на Китай, биткойнът блести ярко, докато се освобождава...

  Три месеца след забраната на Китай, биткойнът блести ярко, докато се освобождава от най -големия си недостатък

  Преди малко повече от три месеца Китай обяви забрана за биткойни, включително минната индустрия, която след това беше забранена от няколко провинции в страната, ръководени от Си Дзинпин.

  Китай оправдава решението си с опасностите от нестабилността на цените на Биткойн, но и с въздействието на Биткойн върху околната среда с въглероден отпечатък, който може да достигне 130 милиона метрични тона въглерод до 2024 г. Тогава тази прогнозна цифра може да представлява 5,4% от емисиите на въглерод от производството на електроенергия в държавата.

  Паниката започна да обхваща пазара на биткойни, който беше разпален от туитовете на Илон Мъск, чийто интерес беше очевиден: да манипулира цената на биткойн в своя полза .

  Забраната на Китай за биткойн предизвика голям страх сред инвеститорите с краткосрочна перспектива

  Илон Мъск избра най -лошия възможен момент, за да обяви края на поддръжката на Tesla за биткойн плащания на фона на опасенията относно въздействието на биткойн върху околната среда. И все пак, в началото на 2021 г. въздействието на Bitcoin беше същото, когато той принуди Tesla да купи BTC на стойност над 1 милиард долара.

  Впоследствие Илон Мъск обясни, че продължава да има доверие в Биткойн, но че Тесла ще поддържа отново плащания с Биткойн, само когато делът на възобновяемата енергия в електричеството, използвано от мрежата на Биткойн, надхвърли 50%.

  Такива изисквания изглеждаха доста огромни в сравнение с водещите световни икономики, които дори не успяват да достигнат 20%.

  След това цената на биткойн се срина, като за няколко седмици се понижи от 50 000 до 29 000 долара. Мнозина говореха за мечи пазар. Някои дори казаха, че биткойн никога няма да се възстанови от забраната на Китай за добив, което доведе до спад на процента на биткойн хеш.

  По онова време мнозина бяха късогледи. Тогава обясних, че забраната на Китай за добив на биткойни е нещо бичи за биткойн.

  Забраната на Китай беше най -доброто нещо, което може да се случи с биткойн

  Някои хора ме попитаха защо съм толкова оптимист. Отговорът ми беше ясен: това би избавило биткойн от най -големия му недостатък.

  Най -големият недостатък беше прекомерната концентрация на хеш мощността на Bitcoin в Китай. Това беше аргумент, който от години се използваше постоянно срещу биткойн. Това също навреди на ESG резултата на Bitcoin. Забраната на Китай бързо предизвика голям изход на добив на биткойни на Запад .

  Казахстан също е заловил част от оборудването на миннодобивните компании и се очертава като бъдеща централа. Въпреки това бъдещата водеща област в света за добив на биткойни ще бъде Северна Америка .

  Това е страхотна новина, тъй като непрекъснато растящите компании в Америка и Канада правят приоритет зеления добив. В края на юни 2021 г. Съветът за копаене на биткойни публикува своите данни: делът на електроенергията от възобновяеми източници на енергия за мрежата на биткойн надхвърли 50% и достигна 56%. Резултатът от ESG на биткойн вече е много висок .

  Очакваше се Илон Мъск да реагира, но той не го направи. Шефът на Tesla предпочете да продължи да поддържа Dogecoin, който изглежда иска да направи замяната на Bitcoin благодарение само на неговата подкрепа. Чист егоцентризъм според мен. Проблемът е, че той ще спечели много пари на хиляди инвеститори, които сляпо го следват.

  Биткойнът вече е свободен от затрудненията със своята хеш мощност, концентрирана в Китай

  През лятото стана ясно, че пазарът на биткойн бикове не е приключил. Бяхме в началото на втората бича вълна. Различни причини позволиха на биткойн от началото на август 2021 г. да се повиши отново, за да види цената му отново да надхвърли 50 000 долара до края на месеца .

  Сега се връщаме към същата цена, на която биткойнът беше на 14 май 2021 г., с една съществена разлика: сега сме свободни от китайското господство в добива на биткойни.

  Скоростта на биткойн хеш е силно възстановена и системата на биткойн остава най -сигурната децентрализирана мрежа в света. Най -доброто тепърва предстои за биткойн. Големият урок от всичко това е, че когато се случи нещо, което изглежда негативно в краткосрочен план, трябва да положите усилия да вземете средносрочен до дългосрочен поглед.

  С Bitcoin това е ключът към пълноценното използване на неговата революция.

  Заключителни мисли

  Тези, които го направиха, успяха да натрупат повече BTC с отстъпка. Другите сега съжаляват, че не са действали. Да се ​​надяваме за тях, че най -накрая ще предприемат действия през следващите седмици и месеци. Това е важно за бъдещето им по отношение на парите, защото това, което предстои за биткойн, изглежда феноменално.

  Казах ви това преди месеци и ще ви кажа отново: Bitcoin ще достигне $ 100K през следващите месеци. Сега чакам да видя какво ще измислят противниците на биткойн, след като FUD около Китай е изчезнал за биткойн.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 3 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...