Още
  НачалоКриптовалутиАлткойниПубликацията, която r/Cardano изтри - сега можете да я прочетете тук!

  Публикацията, която r/Cardano изтри – сега можете да я прочетете тук!

  Следният пост беше изтрит малко след като беше публикуван на r/Cardano, което доста съвпадна с оживен дебат в Twitter по някои докладвани проблеми, свързани с функционалността на договора в Cardano, който започваше скалисто: https: // www. reddit.com/r/cardano/comments/phqpzj/can_anyone_confirm_if_this_is_1_swap_per_block/hbks23n/

  Тъй като цензурата на ценни прозрения едва ли е начинът да се продължи с разработването на блокчейн, коментарът се публикува отново с разрешението на автора за тези, които се интересуват от проследяване на темата.

  Обсъжданият въпрос се фокусира върху дизайна и връзката между консенсусния слой (L1) и слой 2 (L2), който работи на основата на протокол за блокчейн, за да подобри неговата мащабируемост и ефективност, както и функционалността на интелигентните договори. Това е кратък аргумент за съответните роли на L1 и L2. Ето изтрития пост:

  „Може би стъпвам в гнездото на стършелите тук, така че простете за грубостта ми, но квалификациите ми са на изследовател и разработчик на блокчейн от 2013 г. и на технически директор на публична канадска компания, която се фокусира върху консултиране на блокчейн и развитие на ниво протокол. както следва и извинете, ако те не се пресичат с целите на ADA, но това е, което е и може би можем да научим от дискусията:

  Скоростта L1 няма значение в света, ориентиран към L2 zkRollup. Това означава, че L1 трябва да се разглежда като съдебна система, а не като обработващ транзакции. L1 по същество се превръща в слой за наличност на данни, който изисква децентрализация, максимална сигурност (накамото консенсус). Това прави много интелигентни вериги l1-alt излишни по собствена поръчка, а също и eth, но видът им е на място номер 1, така че преценката е запазена за този засега. За етиката това би премахнало стимулите за чичови проценти, които са неефективност, отчетена, защото с по -дълъг блок – фокусиран поглед върху съдебната верига, процентите на чичо ще спаднат и всъщност можете да заключите веригата, ако имате достатъчно време, за да видите валидаторите какво е текущото състоянието на веригата е с достатъчно доверие (достатъчен процент от мрежата). „

  „Квантовото съпротивление означава, че консенсусният слой може да бъде направен гъвкав, ако е необходимо, или да се използват адреси за промяна (нещо, което може би прави ADA), но не бива да става с цената на мащабно удобство. Ако ADA имаше ориентиран към zkRollup изглед, може да е по -лесно да се облекчи. В нашия дизайн ние също имаме основен слой в UTXO, който се комбинира заедно с биткойн, за да сподели силата на мрежата, но EVM живее в свой собствен слой, който се основава на акаунт. frameworks) обаче може би не е дългосрочен механизъм за съхранение на богатство, който е най -подходящ чрез UTXO. Така че потребителите могат да се установят и съхраняват без доверие в слоя UTXO, но все пак да извършват транзакции с DeFi/NFT/X следващата хип -мания в слоя EVM. „

  изпълнявате веднъж и създавате доказателство и накрая трябва да обедините тези доказателства в единичен набор или единично доказателство рекурсивно, за да представлявате изпълнението на договорите. Тези три неща са достатъчни, за да се мащабира без доверие и да остави L1 да бъде собствена ефективна съдебна система, като ни помага да мащабираме точно както съдебните системи в реалния живот ни помогнаха да се мащабираме като общество (ние се позоваваме само на разходите на съда, когато е необходимо, а не за всяко действие). „(редактирано)

  Jag Sidhu,
  BlockchainFoundry & Lead Core Developer Syscoin

  ––
  За тези, които се интересуват от дизайна на Syscoin EVM, който ще бъде пуснат през 2021 г., моля, следвайте тази връзка   за задълбочения технически документ!

  PS. Току -що научих, че тази публикация вече ще бъде добавена към https://www.reddit.com/r/SysCoin/ , за да може общността да я обсъди по -лесно!

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  ИзточникSysnet
  Чрезdrlove

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...