Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнПетте най -често срещани причини, поради които хората не харесват биткойн

  Петте най -често срещани причини, поради които хората не харесват биткойн

  Само преди една година, през септември 2020 г., биткойн премина символичния етап от 100 милиона потребители в своята мрежа . Дори тогава тази цифра беше приблизителна оценка на броя на потребителите на биткойн, тъй като, както знаете, не е възможно да имате точна цифра за броя на потребителите в мрежата.

  Биткойн е псевдонимна мрежа, където винаги можете да знаете броя на активните адреси. И знаете, че хората могат да имат няколко адреса в мрежата. Въз основа на тези и други данни някои хора са започнали да изграждат модели за оценка на броя на потребителите в мрежата.

  Докато пиша това, това е септември 2021 г. Последната оценка е, че в мрежата на Bitcoin има 125 милиона потребители. Това е хубав ръст за една година и е резултат от Bull Market, който Bitcoin стартира през октомври 2020 г.

  Въпреки това можете да видите около себе си, че мнозинството от хората в широката общественост все още не харесват биткойн. Имам приятели, които инвестират например в фондовия пазар и все още мразят биткойните, въпреки че прекарах много време в опити да ги накарам да отворят очите си за тази възможност веднъж в живота .

  След като помислих за това известно време, стигнах до заключението, че тези твърди анти-биткойн хора имат 5 основни причини да не си отварят очите за тази невероятна парична революция.

  Те страдат от интелектуален мързел

  Сигурно вече сте забелязали, че броят на хората, които не се стремят към еволюция и напредък, е невероятно голям. Тези хора се оплакват от неприятни ситуации, но когато им бъде представено решение, те ще кажат, че то е твърде сложно за тях.

  Без дори да отделят време да разберат нещата, тези хора решават да не полагат никакви усилия. Страдат от интелектуален мързел според мен.

  Това поведение е пагубно, защото тези хора ще останат завинаги в зоната си на комфорт. Зона на комфорт, която с времето ще става все по -тясна, докато излагането на риск да откриете нови неща е единственият начин да достигнете зоната на растеж.

  За мен настоящата парична и финансова система е зоната на комфорт, докато Bitcoin е зоната на растеж . Има първоначални усилия да се разбере причината за биткойн, но след като бъдат положени тези усилия, животът ви ще се промени завинаги към по -добро.

  Те не разбират икономиката

  Образователната система прави всичко, за да държи хората в неведение за това как работят парите и икономиката. Когато се опитвате да разберете настоящата система, бързо ви се казва, че тя е много сложна. Ще попитате 10 случайни икономисти за подробности и накрая вероятно ще получите 10 различни отговора.

  Не се стремят да отидат по -нататък сами, много хора са оставени на тъмно за недостатъците в сегашната парична и финансова система, които ще доведат до нейния срив .

  За съжаление е въпрос на време. Като не разбират проблема с фиатните пари, които могат да бъдат отпечатани в безкрайни количества от въздуха, тези хора очевидно няма да могат да разберат значението на твърдите пари като биткойн за бъдещето.

  Когато ви бъде представено невероятно решение на проблем, който не е проблем за вас, със сигурност няма да можете да го схванете. Така че първата стъпка е да разберете проблема с настоящата система. Тогава с радост ще откриете, че Bitcoin се справя с тези проблеми по невероятно гениален начин.

  Те смятат, че това, което е само цифрово, няма стойност

  Живеем в общество, където Baby Boomers и поколение X доминират най -важните позиции в паричната и финансовата система. Тези хора не разбират, че светът става цифров с невероятна скорост и че след около двадесет години всичко ще стане дигитално.

  За тези хора от друго време нещо, което е само цифрово като биткойн, не може да има никаква стойност.

  Често чувам критици на Биткойн да ми казват, че Биткойн няма вътрешна стойност. Казвам им, че е същото за щатския долар и всяка друга фиатна валута. Трябва да се върнете към субективната концепция за стойността, за да разберете защо биткойнът има стойност.

  Биткойнът е ценен, защото е полезен за над 125 милиона потребители. Тези потребители се доверяват на Биткойн и са избрали да осигурят плодовете на своя труд в неговата мрежа. Всичко това е доброволно и не е принудително.

  В сегашната система щатският долар и еврото са ценни само защото правителствата ви ги налагат. Това не е избор, направен от хората.

  Те вярват на нещата, без дори да проверяват

  Мотото на Биткойн веднага показва, че неговата система е мрежа от доверие: „ Не вярвай, провери “.

  Биткойн ви подтиква постоянно да проверявате всичко сами. Биткойн е отворена и прозрачна система, която всеки може да провери по всяко време. Инсталирайте и стартирайте свой собствен възел в мрежата, след което ще можете да бъдете своя собствена банка с Bitcoin.

  За съжаление твърде много хора вярват на нещата, без да проверяват. Проблемът е по -сериозен, когато лъжите се разпространяват от хората, които смятат за надеждни в рамките на настоящата система. Говоря за политици, икономисти и банкери.

  Тези могъщи хора в сегашната система правят всичко възможно, за да очернят Биткойн за широката общественост с клишета, които вече са опровергани стотици пъти. Проблемът е, че широката общественост е по -вероятно да си спомни лъжите на тези могъщи хора, отколкото демонстрациите, направени за премахване на всички тези клишета и други послания на FUD (Страх, Несигурност и Съмнение).

  Този проблем излиза далеч отвъд системата на биткойн, но е нещо, което наказва човек да се възползва наистина от възможността за биткойн.

  Те се доверяват на централизирани власти

  Тази последна причина, поради която много хора не харесват биткойн, е свързана с предишната. Повечето хора се доверяват на централизираните власти. Тези хора вярват на могъщите хора начело на сегашната система толкова много, че са готови да погълнат всички лъжи, без да помръднат.

  Страшно е да наблюдаваш, когато откриеш грозната истина, но това е така!

  Мнозина се чувстват успокоени от правителствата и банките, докато последните десетилетия отново и отново ни показват, че вече не е възможно да имаме сляпо доверие в тези институции. И все пак това изисква настоящата система, създадена през 1971 г.

  Биткойнът е основна промяна в парадигмата, тъй като никой не ви моли да им вземете думата. Истината за биткойн се консолидира от факта, че той може да бъде проверяван по всяко време по децентрализиран начин от всички негови потребители.

  Фактът, че има консенсус, придава невероятна тежест на тази истина.

  Заключителни мисли

  Биткойн е невероятна парична революция, която ще промени света на бъдещето към по -добро. Алтернативна система, която ще се използва от все повече хора през следващите години. Тези, които най -бавно ще приемат тази революция, са тези, които отказват да се адаптират към променящия се свят или са заслепени от това, което казват влиятелните хора в сегашната система.

  За тези хора мога да кажа само едно: трябва да вземете бъдещето на парите си в свои ръце. Само вие можете да се грижите за плодовете на вашия труд. Това изисква известни интелектуални усилия, но така можете да излезете от зоната си на комфорт и да влезете в зоната на растеж, която е биткойн.

  Всеки, който го е направил, никога не е съжалявал.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...