Още
  НачалоБлокчейнCronos ID - едно ID за всичко

  Cronos ID – едно ID за всичко

  Слоят Cronos ID е изграден на върха на блокчейна Cronos с визия, която ще даде възможност на социалната ангажираност в Web3. Фокусът зад Cronos ID е да се създаде синергия в Web3 общността чрез споделяне и получаване на комуникация, информация и криптовалута по безопасен и проверим начин. Crypto.com планира да разработи Cronos ID, за да даде приоритет на синергиите и продуктовите интеграции, които ще опростят изживяването на Web3.

  1*zhvctBnYE8dc_iuu_zDnrQ.png

  Cronos ID е проект, инкубиран от Cronos Labs, екосистемният ускорител на блокчейна Cronos. Cronos беше първата съвместима с EVM блокчейн мрежа от ниво 1, изградена върху Cosmos SDK, поддържана от Crypto.com . Веригата Cronos е изградена за величие, с база от 50+ милиона потребители по целия свят. 

  Всичко, от което се нуждаете, е вашият Cronos ID! Потребителите ще използват един домейн за всичко, изпращайки и получавайки цифрови активи без излишни усилия. Няма повече притеснения за споделяне на грешен адрес и опростен начин за идентифициране в Cryptoverse.

  10c12eb56ae2dc9cdd5458c79c25ba52ae67ea18a2d58cfca77936402bcf6862.png

  Екосистемата  Cronos ID има своя собствена идентичност и комуникационен слой, изграден върху блокчейна Cronos. Той се захранва от три ключови подпротокола, които ще бъдат въведени на отделни етапи. 

  Първият подпротокол ще бъде Cronos ID Domain Service , позволяващ на потребителите да асоциират четим от човека .cro домейн към техния сложен и неинтуитивен EVM портфейл адрес. Домейните Cronos ID ще бъдат фокусната точка за достъп до многоверижната екосистема, позволявайки на потребителите да изпращат и получават криптовалута до и от своя домейн, да създават поддомейни за използване от общността, да свързват акаунти в социални медии и да хостват IPFS уебсайтове и NFT шоуруми. 

  1*vZ91O_6lU9S6SusuFN9c0g.png

  Вторият подпротокол е услугата за уведомяване на Cronos , която ще активира уведомяване във веригата и извън нея. Потребителите ще получават известия за събития автоматично, без да са необходими допълнителни dApps. 

  Текущата настройка на много dApps изпраща известия с известно закъснение и нито едно от тях не може да се свърже с потребителите проактивно. Еволюцията на Web3 трябва да замени периодичното и ръчно извличане на информация с автоматизирани известия. 

  Уведомителните услуги на Cronos ще работят в реално време, позволявайки на dApps да изпращат известия като предупреждения относно риск от ликвидационни събития, засягащи активите на потребителя, оферти за всеки NFT от портфолиото на потребителя, предстоящи гласувания за управление и предстоящо изтичане на регистриран домейн

  1*rvW-em9ZqypBv6GUXHVQKw.png

  Третият подпротокол, който ще бъде пуснат, е услугата за съобщения Cronos, която ще въведе инструменти за общуване за потребителите на CronosID. Подпротоколът ще даде възможност за изпращане на съобщения чрез адреси на портфейли или имена на домейни, като гарантира проверени и истински разговори между всички потребители.

  1*CjxbH1Ptyl7SMgAYkxWPvA.png

  Cronos ID ще бъде единственият домейн, който ще направи всичко! Дългите адреси на портфейла ще останат в миналото

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникmedium
  Чрезcronos

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...