Още
  НачалоБлокчейнАнализиСтрахът расте? Време е да купите силен актив като биткойн, който може да...

  Страхът расте? Време е да купите силен актив като биткойн, който може да се държи дълго време.

  Началото на май 2022 г. най-накрая изглежда като това, което преживяхме година по-рано през май 2021 г. По това време забраната на Китай за копаене на биткойн и критиката на Илон Мъск за екологичното въздействие на добива на биткойн поставиха пазара на биткойн в състояние на съмнение. Последва рязък спад в цената на биткойн, като цената остава малко над $30 000 до края на юли 2021 г.

  Към момента на писане цената на биткойн е $31,7 хил., или около 55% под цената на биткойн в неговия ATH през ноември 2021 г. Това представлява значителен спад и е лесно да се разбере защо на пазара преобладава изключителен страх:

  Този страх се подсилва от макроикономическия контекст. Високата инфлация продължава, както и войната в Украйна, чиито последици ще продължат да отслабват икономиките. Към това трябва да добавим края на играта, освирквана от Фед през последните седмици. Ключовите лихви се връщат нагоре, дори ако можем да почувстваме, че централните банки се надяват, че тази инфлация в крайна сметка ще бъде разрешена сама .

  В тези моменти на страх имате две възможности все пак:

  1. Нека емоциите ви управляват . В такъв случай страхът ще ви завладее и само Бог знае какви решения ще вземете в крайна сметка. Единственото, което знам със сигурност е, че по-късно ще съжалявате за решенията, които сте взели въз основа единствено на емоциите си.
  2. Направете крачка назад, за да продължите да взимате решения въз основа на вашето чувство за логически разсъждения . Каквито и решения да вземете, мога да ви гарантирам, че никога няма да съжалявате по-късно, ако сте взели решения сами въз основа на вашето логическо мислене.

  Така че в настоящата ситуация на пазара на биткойн контролът на емоциите ви е ключов. Да знаят как да направят крачка назад не е лесно за много от инвеститорите, които се присъединиха към този пазар през 2021 г. Защо? Просто защото се присъединиха към този пазар на върха на вълната. Те се присъединиха към пазара, когато всичко изглеждаше лесно.

  През октомври или ноември 2021 г., когато цената на биткойн скочи до нов ATH, аз казвах на всички мои читатели отново и отново, че дългосрочното виждане с биткойн е ключът, защото цената на биткойн никога не се повишава направо линия. Получаването на съобщение, когато цената на биткойн изглеждаше, че ще скочи до $100 000, беше лесно.

  Много хора дори ме обвиниха, че съм твърде мечешка… Ако четете статиите ми, това трябва да ви разсмее, защото от много години съм изключително настроен към биткойн. Все пак оставам реалист, знам, че на този пазар може да се случи невъзможното.

  Невъзможното е началото на война по границите на Европа, което отново разклаща цялата сигурност, която изглежда имаха някои хора след кризата с COVID-19 преди две години, която сякаш вече беше забравена. По този начин инвеститорите, които постоянно говорят за убеждения и дългосрочна гледна точка, трябва да могат да прилагат своите предписания сега.

  Когато всичко е червено и пазарът пада с повече от 50% , трябва да запомните този тип съобщение, което беше по-лесно да се запомни с биткойн над $50 000.

  Както често казвам, не трябва да очаквате нищо особено в краткосрочен план, но бъдете готови за всичко. Защото всичко може да се случи. Като такъв ми харесва този урок, изказан от американския милиардер инвеститор Сет Кларман през 2010 г. след финансовата криза от 2008 г.:

  „Винаги трябва да сте подготвени за неочаквани, включително внезапни, резки низходящи колебания на пазарите и икономиката. Какъвто и неблагоприятен сценарий да мислите, реалността може да бъде много по-лоша.

  Цената на биткойн в момента е малко над $30 000 и всички се чудят дали Големият е започнал:

  „Цената на биткойн падна към $30 000: Голямото предстои ли? Време ли е за паника?“

  Чудя се и се подготвям за Голямото. Как се подготвям за Големия? Като продължавам да трупам BTC на това ценово ниво, което намирам за изключително привлекателно. Купувах биткойн на всички възможни ценови нива през последните няколко години. От $3K до $60K. Де факто, биткойн от $31 000 е страхотна възможност в моите очи.

  Защото основите на биткойн не са се променили въпреки този спад в цената, който е просто шум. Истинският сигнал е биткойн революцията. И все още виждам светло бъдеще за биткойн. Но за да се възползвате от него, трябва да можете правилно да предефинирате своя времеви хоризонт, като вземете дългосрочен поглед . В трудните времена е наистина важно да го направите. Силата на вашия характер се тества в момента и от вас зависи да реагирате по правилния начин, знаейки, че биткойн все още може да падне под $30 000. Трябва да се подготвите психически за това сега.

  Във времена на несигурност като тези медиите обичат да плашат обществеността. Но точно в тези моменти трябва да се отдръпнете и да направите своя собствен избор, без да позволявате на разказите на медиите да ви подтикват да действате различно от вашите вярвания.

  Миналата седмица, когато пазарът стана червен, CNBC пусна специалната си програма „пазари в смут“. Чарли Биело, който винаги публикува отличен анализ, се възползва от възможността да туитне следната таблица:

  Изображение

  Тази диаграма ясно показва, че времето, в което CNBC управлява специалните си „пазари в смут“, изглежда е единственият индикатор с перфектен опит.

  Последни мисли

  Купуването на силен актив, който може да се държи дългосрочно като биткойн, ми се струва най-добрият вариант. Още повече днес, когато несигурността остава и напряга емоциите на всички инвеститори. Волатилността на пазара не е готова да спре. В началото на 2022 г. обявих, че тази година ще бъде доминираща на пазарите:

  „Ето единствената сигурност, която можете да имате в момента за фондовия пазар през 2022 г.“

  Така че трябва да го приемете, за да се възползвате от него. Ако можете да направите това, ще можете да държите силни активи отвъд единичен пазарен цикъл и по този начин да се възползвате от следващите вълни, които със сигурност ще дойдат. Ето как ще бъдете възнаградени в бъдеще, когато цената на биткойн достигне $100K.

  Този ден ще дойде, дори ако Чарли Мънгър и Уорън Бъфет продължат да прогнозират цена на биткойн, която ще се движи към нула в бъдеще.

  Бъдете силни, останете биткойни HODLers.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...