Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнНякои политици смятат, че CBDCs ще изкарат биткойн остарял – номера няма...

  Някои политици смятат, че CBDCs ще изкарат биткойн остарял – номера няма да мине, биткойнът е уникален.

  През октомври 2019 г. Си Дзинпин направи историческа реч, в която направи Blockchain основен технологичен приоритет за бъдещето на Китай. В основата на речта си Си Дзинпин също обяви, че страната трябва да удвои усилията си за разработване на собствена цифрова валута: цифровия юан.

  Малко повече от две години по-късно е подценяване да се каже, че Китай е постигнал феноменален напредък със своя e-CNY, който в момента се използва в тестове от повече от 140 милиона китайци, ако вярваме на цифрите, разкрити от китайците власти. Човек винаги трябва да приема с щипка сол цифрите, съобщени от Китай.

  Въпреки това, Китай изпреварва останалия свят по пътя си към липса на пари със своя e-CNY . Си Дзинпин иска да има предимството на първо място в областта на цифровите валути на централната банка (CBDC) . Това е по две причини:

  • Първият е домашен. e-CNY е последното липсващо парче от пъзела, представено от китайската система за социални кредити, която трябва да позволи налагането на общество на безпроблемно масово наблюдение върху китайското население.
  • Вторият е външен. Китай иска да стане първата световна сила в бъдеще преди Америка. За да направи това, Си Дзинпин е разбрал, че е необходимо да се атакува господството на американския долар над света. Това дава на Америка прекомерна привилегия, която Китай и други страни като Русия вече не желаят да плащат .

  Всички страни ще последват примера на Китай, като създадат свои собствени CBDC

  Добре наясно с риска да оставим Китай сам в областта на CBDC в един бъдещ свят, в който всичко ще бъде цифрово, много други страни вече решиха да се впуснат в приключението. Със значително закъснение разбира се. Китай има предимството, че може да продължи напред по стратегически проекти по-бързо от демократичните страни поради своята затворена система.

  Сред страните, които вече са съобщили намеренията си да въведат свои собствени CBDC, откриваме Япония, Швеция и Европейския съюз. В крайна сметка всички страни рано или късно ще стигнат до него. Когато се появи тенденция, всички страни скачат към нея от страх да не бъдат изоставени.

  Колеблив досега, Фед в крайна сметка ще се появи. Назначаването на Лаел Брейнард за втори мандат на Джером Байдън за втория му мандат е ясен знак, че Фед ще промени визията си за създаването на дигитален долар през следващите месеци .

  Всички тези държави ще влязат в тази област, преди всичко, за да не бъдат остарели. Второ, тези страни също ще намерят предимство по отношение на наблюдението. Тези демокрации критикуват китайската система, но няма да се поколебаят да следят още по-отблизо всички финансови транзакции на своите граждани. И накрая, правителствата и централните банкери на тези страни искрено вярват, че хората са избрали биткойн просто поради липсата на алтернативи с фиатните валути.

  След като CBDC стартират и работят, те се надяват, че биткойн ще бъде изоставен.

  Правителствата смятат, че CBDC ще отблъснат хората от биткойн, но те грешат

  Тъй като Индонезия планира да пусне цифрова рупия в бъдеще, заместник-управителят на Bank Indonesia Джуда Агунг току-що обясни, че това ще бъде чудесен инструмент за борба с биткойн:

  „CBDC би бил един от инструментите за борба с биткойн и криптовалути. Смятаме, че хората ще намерят CBDC за по-надежден от биткойн. CBDC ще бъде част от усилията за борба с използването на криптовалута във финансови транзакции.

  След като прочетох това изявление на Джуда Агунг, се чудя дали политиците и централните банкери са лековерни или играят игра, като се преструват, че разбират защо хората са прегърнали биткойн от самото му създаване.

  Ако войната на CBDC ще се случи, биткойн вече е спечелил битката . Това, което биткойн предлага е уникално. CBDC ще бъдат само продължение на недостатъците на фиатните валути към дигиталния свят. С допълнителния голям недостатък, представляващ огромни рискове за поверителността.

  Биткойн ви защитава от опустошенията на паричната инфлация по начин, който е устойчив на цензура. CBDC никога няма да могат да ви предложат това. В момента Bitcoin има малко над 130 милиона потребители. Това означава, че огромното мнозинство от жителите на Земята все още не са открили цифровия недостиг, изобретен от биткойн.

  Когато това се случи и ще стане, търсенето на биткойн ще експлодира. Не може да бъде иначе. Когато ви предложат две решения, вие неизбежно ще изберете това, което ви предлага най-много гаранции за защита и поверителност. Правителствата и централните банкери ще трябва да свикнат с факта, че биткойн е тук, за да остане.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникinbitcoinwetrust

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...