Още
  НачалоБлокчейнАнализиСолана (SOL) фундаментален анализ и прогнозиране на цените 2021-2025

  Солана (SOL) фундаментален анализ и прогнозиране на цените 2021-2025

  Solana е една от най-бързо развиващите се вериги за интелигентни договори, способна да обработи до 50 000 TPS (транзакции в секунда) за малка част от цената.

  В тази публикация ще споделя с вас всичко, което трябва да знаете за Солана, както и това, което според мен цената на монетата SOL може да бъде през следващите 2 до 5 години.

  Така че без много шум, нека започнем.

  Какво е Солана (SOL)

  Solana е високоефективен, напълно сигурен и децентрализиран блокчейн за интелигентни договори, който съчетава своите нови доказателства за историята (PoH) с алгоритмите за доказателство за залог (PoS) за постигане на висока производителност на транзакциите и почти нулеви такси за транзакции.

  Solana е единствената от големите вериги за интелигентни договори, които са напълно сигурни и децентрализирани, без да жертват мащабируемостта, скоростта и икономическата ефективност.

  Ethereum е известен със своята сигурност и доказуема децентрализация, но липсва мащабируемост и транзакциите са бавни и скъпи.

  Binance Smart Chain (BSC) дойде на помощ със своите 3 секунди време за потвърждение на блока и такси за транзакции под долар, но не е напълно децентрализирано и по този начин по-малко сигурно.

  Solana няма нито един от тези компромиси, тъй като предоставя на разработчиците и потребителите изцяло децентрализирана блокчейн, която е бърза, сигурна и устойчива на цензура.

  По този начин предоставяме отворената инфраструктура, необходима за изграждане на децентрализирани приложения (dApps) за масово приемане.

  SOL е местната криптовалута, която управлява всичко в екосистемата Solana.

  Солана (SOL) бързи факти

  • Солана решава проблемите на блокчейн трилемата за мащаба, сигурността и децентрализацията. Защо да търгувате едно за друго, след като можете да ги имате всички плюс повече?
  • Solana може да обработи до 50 000 TPS
  • Средната такса за транзакция на Solana е $ 0,00025
  • Solana постига пълна децентрализация, сигурност, без да жертва мащабируемост, скорост или икономическа ефективност.
  • Solana има време за потвърждение на блока под 1 секунда за сравнение.
  • Има над 1029 възли, работещи с блокчейн софтуера Solana
  • Около 20 милиарда транзакции са изпълнени на блокчейн Solana досега и все още бързат, тъй като печелят повече проекти и потребители.
  • Цената на SOL се е повишила с над 6000% през последната година, тъй като веригата започва да придобива все по-голяма сила.
  • SOL има максимално предлагане от 488 630 611 монети, повече от половината от които вече са в обращение.
  • Можете да надграждате върху Solana, като използвате любимия си език за програмиране като Rust, C и C ++, с още по пътя.
  • Блокчейнът Solana прави невъзможно миньорите и ботовете да пренареждат транзакциите и потребителите с преден план. По този начин дава възможност за по-голяма сигурност и съпротива срещу цензурата.
  • В момента има около 188 (и броят) проекти, надграждащи Солана.
  • В момента около 147 разработчици допринасят за развитието на веригата Solana

  Екипът на Solana (SOL)

  Солана е основана през 2017 г. от Анатолий Яковенко.

  Като отворена блокчейн, проектът се поддържа и непрекъснато се развива от общността на разработчици, притежатели на токени, валидатори и членове, поддържащи протокола.

  Фондацията Solana обаче представлява основният екип на проектите, който отговаря за надзора върху развитието на Solana.

  Фондация Solana е организация с нестопанска цел, работеща в Женева, Швейцария. Неговата мисия е да изгражда, поддържа и развива мрежата Solana и нейната общност, като същевременно стимулира масовото приемане на блокчейн.

  Всеки, включително и вие, може да подкрепи веригата, като надгражда върху нея или кандидатства за подкрепа на основния екип чрез общностни и маркетингови усилия .

  Основни характеристики на Solana

  Как Солана блокчейн пълна децентрализация, без да жертва сигурността и мащабируемостта?

  Ефективността на Solana се дължи на следните 8 основни иновации.

  1. Доказателство за история (PoH)
  2. Кула BFT
  3. Турбина
  4. Гълф Стрийм
  5. Морско равнище
  6. Тръбопровод
  7. Cloudbreak
  8. Архиватори

  1. Доказателство за история (PoH)

  Неговата нова доказателство за историята (PoH) помага да се създаде по-голяма ефективност и висока скорост на транзакция.

  PoH нарежда блокчейн транзакции в хешове, което гарантира, че валидаторите трябва да обработват и предават по-малко количество информация във всеки блок.

  По този начин спестявате място и време, необходими за изпълнение на транзакция в мрежата.

  2. Толерантност към византийски дефекти в кулата (TBFT)

  TBFT е оптимизирана за PoH версия на византийската толерантност към повреда (BFT), която е създадена, за да се възползва от синхронизирания часовник.

  Tower BFT използва PoH като своя криптографски часовник, който позволява да се постигне консенсус, без да се налага да се налагат масивни режийни съобщения и латентност на транзакциите.

  3. Турбина

  Протоколът Turbine помага на Solana да постигне ефективност на използване на честотната лента и увеличава капацитета си за по-бързо уреждане на транзакции.

  Улеснява предаването на данни към блокчейн възлите чрез разбиване на данните от веригата на по-малки пакети, за да се запазят мрежовите ресурси, необходими за разпространение на данни към блокчейн възлите.

  4. Гълфстрийм

  Gulf Stream е протокол за пренасочване на транзакции без мемпул, който играе важна роля за изтласкване на кеширането на транзакции и препращането му до ръба на мрежата.

  По този начин позволявайки на валидаторите да изпълняват транзакциите преди време, намалявайки времето за потвърждение, по-бързо превключване на лидера и намалено налягане на паметта върху валидаторите от непотвърдени пулове от транзакции.

  Протоколът Gulf Stream е това, което позволява на Solana да може да обработва до 50 000 транзакции в секунда.

  5. Sealevel

  Sealevel високоефективен механизъм за обработка на транзакции, който позволява на Solana да обработва транзакции едновременно в един държавен блокчейн.

  6. Тръбопровод

  Механизмите на тръбопровода позволяват бързо да се провери и репликира информацията за транзакциите по веригата Solana във всички възли в мрежата.

  7. Cloudbreak

  Cloudbreak е структура от данни, която е оптимизирана за едновременно четене и запис на данни в мрежата на Solana.

  8. Архиватори

  Архиваторите се използват за съхранение на данни. Данните за Solana се разтоварват от валидатори в мрежа от възли, известни като архиватори.

  Тези възли могат да бъдат леки (напр. Лаптопи) и те ще бъдат обект на проверка, всеки толкова често, за да се гарантира, че съхраняват правилните данни.

  Общността на Солана

  Общността Solana е глобално разпространен дом за разработчици, притежатели на символи, валидатори и членове, поддържащи протокола.

  Общността на даден проект се състои от негови инвеститори, партньори, разработчици и съответни заинтересовани страни в бранша.

  Общността Solana става все по-силна и по-голяма с всеки изминал ден, тъй като повече проекти се изграждат в мрежата и потребители от други вериги откриват многобройните й предимства.

  Солана има някои от най-бързо развиващите се членове на общността с над 80 000 членове на Telegram групата, около 18 000 членове на Discord, 265 000+ последователи в Twitter и 16 900+ абоната на Reddit.

  Още повече, че броят на проектите, надграждащи Солана, бързо нараства. Към днешна дата общо 189 проекта са стартирани и надграждат върху Солана .

  Монетата Solana (SOL)

  SOL е местната криптовалута, която захранва цялата екосистема на Solana.

  Монетата има максимално предлагане от 488 630 611, като над 50% от това (272 637 122) вече са в обращение, според данни на CoinGecko .

  Случаи на използване на монети SOL

  Следват примерите за употреба на монетата SOL.

  • SOL се използва за плащане на всички такси за транзакции в блокчейна Solana
  • SOL се използва за залагане от потребители и валидатори за печелене на награди
  • SOL е монета за управление, която дава право на притежателите да предлагат и гласуват предложения, които да помогнат да се оформи бъдещето на веригата Solana.

  Към момента на написването на тази статия (18 юни 2021 г.) системата за управление на веригата Solana все още е в процес на разработка, но е планирано да започне скоро

  Ценови прогнози на Solana (SOL) 2021-2025

  По същото време миналата година (2020) монетата SOL разменяше ръце за около $ 0,5. Днес това е над $ 37, след като се срина с повече от 35% от най-високата си цена (ATH) от 58,03 $ при последния бик.

  Това е над 6000% печалба до момента (YTD), но монетата все още е изключително подценена от моята оценка.

  SOL прогноза на цените 2021

  SOL има горна граница от 80 долара преди края на 2021 г. Как се възползвах от тази цена? Просто е.

  Първо вярвам, че Solana (SOL) не трябва да има пазарна граница под 25 милиарда долара, защото това е функционална и може би превъзходна верига за интелигентни договори.

  Ако Cardano без способност за интелигентен договор (все още) може да постигне пазарна оценка на 46 милиарда щатски долара, а XRP, която никой не използва, струва над 37 милиарда долара, няма причина Солана да приключи годината с настоящите си 10 милиарда долара + пазарна капитализация.

  На второ място, веригата бързо привлича както потребители, така и разработчици, надграждайки върху нея. И при сегашното ниво на развитие, 3x до 5x ценова акция до края на 2021 г. е абсолютно осъществима.

  Управлението тепърва ще бъде активирано и ще бъде през 2021 г. Няколко проекта стартират на Solana. Какво може да се обърка с 5-кратно преместване на цената от тук?

  SOL прогноза на цените 2022-2025

  Най-консервативната ми прогноза за цената на монетата SOL между 2022 и 2025 е $ 205.

  Това предполага, че ограничението на марката е 100 милиарда долара и че цялото предлагане ще бъде в обращение в този период.

  Бикът, който ще последва наполовина на 2024 биткойн, ще бъде основен катализатор за този растеж, независимо какво се случва между сега и след това.

  Дори при настоящите мечи настроения монетата SOL е относително стабилна. Докато други основни монети и жетони, включително BTC, са намалели с повече от 50%, откакто пазарът започна да се срива в средата на май, SOL спадна само с 36%.

  Тази относителна стабилност се дължи на нарастващото търсене на монетата, тъй като нейната екосистема расте с нови проекти и потребители.

  Заключение

  „По принцип скоростта на светлината е колко бързо можем да накараме тази мрежа да върви“, ~ Яковенко.

  Solana е бърза, сигурна, напълно децентрализирана и предлага почти нулеви такси за транзакции.

  Въпреки че има по-бавен приток на нови проекти, надграждащи Solana, това е така, защото Solana не е верига, съвместима с Ethereum, при която всеки разработчик на пишки и хари може просто да разклони всеки съществуващ код на проекта на Ethereum или BSC и да стартира свой собствен за по-малко от 24 часа.

  Проектите, изграждани върху Solana, се изграждат от нулата, тъй като отнема повече време за стартиране и процентът на измами, дърпането на килими е значително по-нисък, тъй като повечето измамници нямат време да строят от нулата.

  Следователно, макар да изглежда, че Солана расте по-бавно от BSC, Полигон и други подобни, когато вдигнаха в действителност, той се движи изключително бързо, особено когато го сравните с Cardano, който прави същото.

  Solana притежава всички силни страни както на Ethereum, така и на BSC, съчетани с нито една от техните слабости. Като такъв я считам за по-превъзходна верига спрямо съществуващите конкуренти, подходяща за всички видове търговци и инвеститори на DeFi.

  Какво мислите за Солана? Смятате ли, че 80 долара до края на 2021 г. и 205 долара за монета SOL между 2022 и 2025 г. са реалистични? Споделете вашите мисли с нас в раздела за коментари по-долу.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 14 Среден рейтинг: 5]
  Източникread.cash

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...