Още
  НачалоБлокчейнАнализиСолана сега е най-залаганият крипто актив по стойност

  Солана сега е най-залаганият крипто актив по стойност

  В светлината на нарастващото възприемане на технологията, много инвеститори прибягват до крипто залагане, за да диверсифицират своите източници на пасивни доходи.

  По отношение на общата стойност на крипто активите, заложени към 18 ноември, Solana ( SOL ) е най-заложеният цифров актив по стойност, с $82 милиарда, заложени в мрежата, което съответства на 77,37% от отговарящите на условията токени, според Staking Rewards , a известен източник на данни за инструменти за залагане и крипто-растеж, който в момента обхваща 261 актива, носещи доходност.

  Топ 10 на крипто активи по заложена стойност. Източник: stakingrewards.com

  На второ място по заложената стойност е Cardano ( ADA ), в момента над $44 милиарда, 70,68% от общата стойност. Ethereum 2.0, Polkadot ( DOT ) и Avalanche (AVAX) завършват първите пет крипто активи по отношение на заложената стойност.

  Интересното е, че в неотдавнашен доклад подчертахме, че цифрите от Pooltool , инструмент за агрегиране на данни на Cardano, показват, че портфейлите на ADA са достигнали общо 942 117 адреса за залагане към 10 ноември 2021 г., добавяйки 100 000 нови адреса за залагане само за два месеца.

  Свързани

  340 милиарда долара напускат крипто пазара за една седмица, но анализаторите остават настроениПроучване: Над 40% от хората в световен мащаб се доверяват на биткойн пред местната валутаНад 500 търговци вече могат да приемат SHIB като опция за плащане чрез CoinGate

  Въпреки това, заслужава си да се спомене, че с неотдавнашното издигане на Solana, за да се превърне в петата по големина криптовалута по пазарна капитализация, редът на активите по заложена стойност се е променил значително от 20 април 2021 г., когато стойността на десетте най-заложени криптовалути се е променила на 99,2 милиарда долара. 

  Според данни, придобити и изчислени от Finbold , по това време Cardano беше начело на пакета със 73,27% от отговарящите на условията заложени токени на стойност 27,35 милиарда долара. За сравнение, Polkadot се класира на второ място с 64,18% от допустимите токени, заложени на стойност 23,9 милиарда долара. Като цяло двата токена представляват над половината от десетте най-добри стойности на залагания по това време, около 51%. 

  Binance се нарежда на 4-то място по популярност доставчик на крипто залагания

  От 17 ноември 2021 г. Binance , която сега е най-популярната борса за криптовалути по отношение на общия брой клиенти, е четвъртият най-голям доставчик на залагания на криптовалута в света, според Crypto Differ; наистина, Binance залагането в момента има 90 569 потребители, които залагат популярни криптовалути като Cardano, Polkadot и Algorand ( ALGO ).

  Най-популярните доставчици на залагане. Източник: CryptoDiffer

  По-специално, другите услуги за залагане, които съставляват първите четири, включват украинския Everstake, който е на първо място с 432 263 потребители. SwissBorg, с над 178 000 потребители, е вторият по големина доставчик на залагане, който има възможност да залага Ethereum 2.0 , Bitcoin ( BTC ) и Binance Coin (BNB), докато Atomic Wallet, със 131 530 потребители, е третият по големина доставчик на залагания в Естония.

  Какво е крипто залагане?

  Залагането на криптовалута е методът, чрез който инвеститор заключва определено количество цифрови активи, за да спечели лихва, да участва в управлението на токена и да провери транзакциите в децентрализирана мрежа.

  Поради потенциала за печалба от стимули за залагане, крипто залагането е отбелязало увеличение на инвеститорите. Освен че предлага надежден източник на доходи, залагането на криптовалута допринася за цялостната сила на екосистемата чрез увеличаване на търсенето и премахване на токени от циркулиращите доставки.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникfinbold

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...