Още
  НачалоБлокчейнАнализиЩе достигне ли биткойн нови върхове за всички времена тази година?

  Ще достигне ли биткойн нови върхове за всички времена тази година?

  Настроението на крипто пазара беше напълно различно само преди няколко седмици. Беше почти невъзможно да се избяга от гибелта и мрака. Хората обявиха, че цената на биткойн ще падне до $10k. И тогава имаше още по-мрачни прогнози, при които хората твърдяха, че биткойнът е мъртъв. Че никога няма да може да се възстанови от всичко, което се случи миналата година. Колкото и да е лесно да попаднете в FOMO на пазара на биткойни, може би е още по-лесно да попаднете в FUD.

  Но след това FED стана леко гълъбов и отново има вълнение на пазара на биткойн с внедряването на Ordinal NFT. Настроението на пазара започна да се променя. Но изненадващо; най-бичият фактор беше и един от най-мечите. През последните две седмици SEC излезе с пълна сила в атаката си срещу крипто. След залагане, стабилни монети и вероятно много повече в бъдеще. 

  По време на тези видове атаки; можем да очакваме цената на биткойн да падне драстично. Но не стана. Цената на биткойн се понижи леко, но изглежда, че пазарът е изчерпан от продавачи. През следващите дни цената на биткойн продължи да се покачва до почти $25, преди да види леко отдръпване. С комбинацията от пазара, който изглежда изчерпва продавачите и цената се покачва след лоши новини. Това са страхотни признаци или потвърждения, че цената на биткойн е достигнала дъното си. Сега е време цената да се покачи.

  Но колко високо може да достигне цената на биткойн тази година и може ли да достигне нови върхове за всички времена?

  Както винаги, моля, не забравяйте, че това са моите мнения и не трябва да се приемат като финансов съвет. Въпреки че искрено смятам, че биткойн ще види страхотно представяне на цените в бъдеще. Има шанс да греша напълно.

  Защо тази година НЯМА да постигне нов рекорд за всички времена

  c519393be862115909f599eec8414079bd90ff9712412a0ac09fe86ce7a9a2fa.jpg

  Преди да тръгнем по възходящия път, нека останем на земята и да поговорим защо биткойнът няма да направи нов рекорд за всички времена тази година.

  Казано по-просто, светът все още страда икономически. Хората разполагат с много по-малко разходни пари, за да инвестират във високорискови активи. Много добре можехме да видим, че повечето финансови пазари се гмуркат, включително биткойн. Не само светът страда, но и поради всички измами и неплатежоспособност през крипто годината. Образът му е силно повреден. Големите пари, които може да са били инвестирани в пазара, сега стоят встрани.

  Поради всички крипто самонанесени рани, американското правителство изглежда готово най-накрая да регулира крипто. За наше съжаление, изглежда, че търсят кръв. Биткойн в момента се намира на $25k, далеч от предишния си връх от $69k. Дори ако видяхме, че BTC скочи значително тази година. Все още може да не достигне това ценово ниво.

  Защо тази година ЩЕ направи нов най-висок за всички времена

  С това казано, цената на биткойн е почти $24 000, след като видяхме големи ценови движения през последния месец. В момента се нуждае от по-малко от 3 пъти цена, за да постигне нов рекорд за всички времена. Ако нещата станат възходящи, определено е възможно.

  Най-голямата причина е, че докато хората все още страдат за пари. FED изглежда е в края на линията, когато става дума за повишаване на лихвените проценти. Това ще доведе до повишаване на цената през цялата година.

  Не бива да се пренебрегва фазата на реклама на Bitcoin Ordinal. Може да се каже, че лятото на DeFi през 2020 г. помогна за разпалването на възхода. И може би манията по NFT през 2021 г. доведе до още по-голям скок на цените. Шумът около Ordinals, както и фактът, че връща вълнението към биткойн, също може да има този ефект. Бягане на бикове, при което хората усещат FOMO не само да купуват биткойн, но и да участват в неговата екосистема, е нещо, което никога не сме виждали досега. Би било интересно да видим как това ще промени всичко.

  Въпреки че е мечешки това, че US SEC преследва крипто и стабилни монети. Те казаха, че може би Биткойн е единствената криптовалута, която не е ценна книга. Ако SEC продължи силно да атакува стабилни монети и други криптовалути, това може да предизвика паника на пазара. Където хората търсят сигурност и затова влагат парите си в биткойни. Колкото и налудничаво да звучи, преди стабилните монети имаше време, когато биткойн се смяташе за най-стабилната криптовалута на пазара. Собствениците на криптовалути биха търгували с биткойн за безопасност. Подобно на начина, по който търговците използват стабилни монети днес. Може би това може да се случи отново.

  Въпреки че винаги може да има изненадващо съобщение или страхотен макро фактор, който да накара цената на биткойн да скочи. Истината е, че има спящо гигантско събитие, което чака на хоризонта. Следващият биткойн халвинг. Това ще се проведе следващата година и шансовете са, че всеки ще се опита да го направи преднина. Има голям шанс цените да се възстановят и дори да надминат предишни върхове, преди това да се случи. Халвинг на биткойн, който се случва с цена над $24 000, ме прави много развълнуван за бъдещия ценови потенциал.

  Но дали наистина ще се случи?

  Аз съм един от най-оптимистичните и най-големи поддръжници на биткойн. Това е проектът, към който съм най-страстен и също така натрупвам най-много. През 2023 г. очаквам страхотни неща за цената на BTC. Но не очаквам нови върхове. Въпреки че бих искал да греша в това.

  Ами ти? Смятате ли, че биткойнът ще достигне нов рекорд за всички времена тази година?

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...