Още
  НачалоКриптовалутиNFTsКратки криптоновини за последната седмица на 2021 г

  Кратки криптоновини за последната седмица на 2021 г


  – Празничното настроение се влошава с рязко спадане на цената на BTC под 46 000 долара, увличайки със себе си останалата част от пазара.

  – Децентрализираните борси записаха повече от 1 трилион долара в обем през 2021 г. (китайците не се отказаха от криптовалутите и преминаха към децентрализирани платформи за обмен).

  – Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън обяви стартирането на платформа за изграждане на децентрализирани приложения през 2022 г.

  – Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, според съобщенията притежава само 220 000 DOGE или около 40 000 долара.

  – Kraken планира да позволи на своите потребители да използват своите NFT като обезпечение за заемане на пари. (Блумбърг)

  – Binance изкупи обратно всички неизплатени акции на Swipe, издател на карти Visa, и в крайна сметка ще може да продължи да работи в Канада

  – Луксозният пазар UNXD, платформа за виртуална реалност, базирана на мрежите Polygon и Decentraland, ще представи първата си седмица на модата Metaverse от 24 до 27 март 2022 г. По-специално ще позволи на потребителите да купуват тоалети за своите аватари. (CoinDesk)

  – Baidu, китайският Google, влиза в метавселената, като пуска приложение, което ви позволява да създавате цифров символ и да взаимодействате с други потребители. (Business Insider)

  – Търсенията в Google за термина „NFT“ вече надвишават тези за думата „crypto“, а данните от Google Trends показват, че биткойн приключва годината на най-ниско ниво на популярност. (Google Тенденции)

  – Главният изпълнителен директор на MicroStrategy обявява, че е закупил допълнителни 1914 биткойна за 94,2 милиона долара. Сега компанията притежава 124 391 биткойни със средна покупна цена от 30 159 долара.

  – Биткойн портфейл, датиращ от 2010 г. и съдържащ 500 BTC, беше реактивиран в сряда, 29 декември. Стойността му нарасна от 8400 до над 23,67 милиона долара.

  – Мексико планира да пусне национална криптовалута до 2024 г., потвърждава правителството.

  – Абу Даби планира да стане крипто център на Близкия изток. Действително, президентът на министерството иска да привлече компании, фокусирани върху криптовалутите, като същевременно опрости процедурите за обменните платформи.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 3 Среден рейтинг: 5]

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...