Още
  НачалоБлокчейнАнализиСемейства в цяла Европа виждат криптовалутите като начин да увеличат финансите си 

  Семейства в цяла Европа виждат криптовалутите като начин да увеличат финансите си 

  Въпреки че има рискове, свързани с инвестициите в криптовалута, някои други виждат това като шанс да увеличат семейните си спестявания, според ново проучване, поръчано от платформата за търговия с криптовалута BitMEX.

  Kantar Research извърши анкетата, за да открие тенденциите, свързани с криптовалутата сред потребителите през 2022 г. Проучването, което включва 3000 респонденти от 14 пазара в Европа, Азия и Латинска Америка, установи, че европейците виждат криптовалутата като начин да инвестират и спестяват за семейството си .

  55% от европейските участници казаха, че в момента притежават криптовалути. Освен това 70% от тези респонденти казаха, че основната употреба на криптографията е да се използва за нуждите на тяхното семейство. Освен това проучването показва, че 61% разглеждат криптовалутата като „полезен метод за диверсификация на активи“.

  Освен тези резултати, проучването казва, че трима от всеки пет европейски респонденти съобщават за 50% увеличение на своите крипто инвестиции. Макар и да не е толкова важно, колкото спечелването на лотарията, докладът разкрива, че повече от 80% от транзакциите, направени от анкетираните собственици на криптовалути, са 1000 долара или повече.

  Целта на проучването, според CMO на BitMEX Микеле Бертако, е да се разбере по-добре поведението на инвеститорите. Бертако каза, след като видя резултатите, че „масовото търсене на криптовалути се разширява с много бързи темпове“.

  Друго проучване, публикувано по-рано тази седмица, разкри, че хората, които не са инвестирали в криптовалута, са загрижени за нестабилността, въздействието върху околната среда и регулирането. Освен това, проучването идентифицира „липса на знания“ като най-значимата бариера, която пречи на инвеститорите да инвестират в криптовалута.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникcryptoshrypto

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...