Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнМисия - Личен суверенитет

  Мисия – Личен суверенитет

  Когато започнах да пиша тази статия, се съгласих да направя нещо, в което не вярвам, не защото искам, а защото беше оказан достатъчно натиск върху мен да го направя. Може да се ядосвам, че съм поставен в това положение (и отчасти съм), но вярвам, че всяка криза е възможност за по-дълбоко разбиране, както и за значима промяна.

  Започвам да виждам света в тенденциите, когато видя нещо да се случва, си мисля „вероятно ли е това да се случи отново?”. Това означава, че тенденцията ще се увеличава или намалява в бъдеще?

  Идентифицирах някои тенденции като риск за личния ми суверенитет. Моят фокус до края на живота ми ще бъде да предприема съзнателни действия, за да се предпазя от тях, за да не се изправя пред предизвикателството, пред което съм изправен днес, в който съм принуден да направя нещо, което иначе не бих.

  Искам да стана възможно най-устойчив, за да издържа на външен натиск, да запазя суверенитета си и да не се налага да действам напук на собствените си идеали.

  1- Цензура:

  Виждал съм много създатели и коментатори да бъдат напълно затворени от големите технологични компании. Вярвам, че се радват на квазимонополно правило върху онлайн съдържанието. Те имат най-голяма аудитория и го знаят. Някои от хората, които следя от дълго време, внезапно бяха изключени, губейки достъпа до общността, за която работят толкова усилено. Често правилата, които използват, за да наложат такива мерки, са слабо обяснени, може дори да се твърди, че са неясни и трудни за разбиране нарочно, за да бъдат използвани като оръжие за онези, които говорят против командващия разказ. Хората с достатъчно голяма аудитория изглежда се възстановяват и са добре. Това обаче за някой, който започва като мен, е голяма заплаха за моето бъдеще. Особено като се има предвид, че искам да използвам силата на интернет и тези статии, за да споделя честния си възглед със света.

  Тъй като основната ми цел с моя блог не е да печеля пари, а по-скоро да изпусна мислите си и да се надявам да привличам и общувам с хора с единомислие. Да имам свободата да казвам това, което вярвам, без да се страхувам да бъда затворен през нощта, е също толкова важно, колкото и дишането.

  За да се подготвя за това, обръщам внимание на алтернативни социални медии като Minds, Rumble, Odysee, Publish0x и Torum. Има много и всички те предлагат различни степени на сигурност в този аспект. Недостатъкът е, че нито един от тях не може да осигури обхвата, който Big tech може. Добре съм с това, в момента следя отблизо това пространство и се опитвам да остана активен и да публикувам съдържанието си във всички тях. Надявам се това да ме направи по-устойчив и труден за мълчание.

  Също така поддържам собствен уебсайт, въпреки че хостингът не е моя собственост, което означава, че мога да бъда затворен от тях.

  2- Централизиран банков контрол:

  Някои от моите приятели казват, че съм малко параноичен за това. Накратко, не ми харесва идеята, че някой друг има властта да ме изключи икономически. Това е толкова мощен инструмент, твърде мощен (бих спорил), за да бъде в нечии ръце. 

  Отново, тъй като единствената ми цел тук е да съобщя какво наистина мисля по теми, които считам за важни, не мога да не чувствам, че това е решаващ момент на провал. 

  За мен тук идва биткойнът. Той осигурява истинска устойчива на цензура мрежа, където мога да пазя парите си в безопасност и далеч от вражески актьори. Една от основните ми цели е да прехвърля възможно най-много от икономическата си дейност там (с течение на времето). Част от това, което търся с моето съдържание, е да достигна и да стана част от глобалната му общност. Най-уязвимата точка на атака за него е мостът „фиат към крипто“, познаването на хора, с които можете да търгувате по равнопоставен начин, ще бъде изключително ценно.

  3- Зависимост от работа:

  Третата и последна част от пъзела е наистина трудна. Как мога да работя по такъв начин, че да е трудно да неутрализирам от външни сили. Иска ми се този въпрос да е по-лесен за отговор и да има ясно решение. Разбира се, най-добрият начин би бил да имам собствен онлайн бизнес, след което бих могъл да го управлявам от всяка точка на света и да работя дори по време на блокиране.

  В момента това е основният ми проблем, откакто започнаха блокирането, не можах да работя. Това ме направи напълно зависим от държавата и на нейната пълна милост.

  Въпреки че стартирането на онлайн бизнес звучи страхотно, реалността е, че не е много лесно да се направи успешно. Опитах и ​​досега не успях да го направя. Това е нещо, което отнема много енергия и време, две неща, от които може да нямам много. Харесва ми блогът ми да е свободен от икономически стимули, за да не се налага да съдя за успеха му по това дали е донесъл достатъчно пари или не. Вярвам, че да имам място, където мога да говоря честно и свободно, е изключително ценно, но това може да се опетни, след като икономиката започне да играе основна роля.

  За това е много важно да правя пари другаде. Но с течение на времето трябва да намеря начин да бъда устойчив на това. Нещо, за което трябва да мисля дълго и упорито.

  Е, ето го, това са основните ми притеснения в момента. Нямам решение за всички тези затруднения, но поне писането и говоренето за това е супер полезно. Докато ги имам предвид, докато преминавам през живота, мога да започна да виждам потенциални решения и да се възползвам от възможностите, които биха ме довели до свобода.

  Основната ми цел е да започна процеса на насочване към този тип живот, който ще ми даде най-много възможности, като в същото време ме прави по-устойчив на външно влияние от всякакъв вид.

  В крайна сметка знам, че не мога да разчитам на 100% само себе си. В крайна сметка ние сме вид, управляван от общността. Но трябва да бъда по-силен, за да мога да кажа не, когато външният свят отиде твърде далеч. Трябва да стана суверенна личност.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникmorning-pages

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...