Още
  НачалоБлокчейнАнализиОсновни научни досиета на биткойн миньор за фалит, очаква подкрепа от някои...

  Основни научни досиета на биткойн миньор за фалит, очаква подкрепа от някои притежатели на дългове

  Публично търгуваният миньор очаква подкрепа от някои от притежателите на своите конвертируеми банкноти в сделка за преструктуриране.

  Основен научен ( CORZ ), един от най-големите биткойн ( BTC ) миньори чрез изчислителна мощност, подаде молба за защита от фалит в сряда и постигна сделка с някои от кредиторите си за преструктуриране на дълга си.

  Компанията подаде молба за глава 11 в съда за несъстоятелност на Южен окръг на Тексас, тъй като криптовалутата продължава да се отразява на индустрията. Прогнозните задължения на миньора са между $ 1 милиард – $ 10 милиарда, според подаването. Той има около 1000-5000 кредитори, като най-големият необезпечен иск идва от инвестиционна банка Б. Райли.

  Според подаването прогнозните активи на миньора са между $ 1 милиард – $ 10 милиарда. В края на третото тримесечие активите на Core Scientific възлизат на $ 1,4 милиарда, докато пасивите му са около $ 1,3 милиарда, според него отчет за приходите.

  Фалитът на Core Scientific, който представлява около 10% от изчислителната мощност в биткойн мрежата, работещи 143 000 минни съоръжения и домакин на още 100 000 е най-големият досега и е готов да изпрати ударни вълни във вече рушаща се индустрия.

  Предварително опакован фалит

  Core Scientific постигна споразумение с някои от своите кредитори, в което изглежда е предварително опакован фалит. При предварително опакован фалит длъжникът постига някакво споразумение с своя дебит, преди официално да попълни фалита.

  Миньорът очаква подкрепа от някои от своите конвертируеми банкноти под формата на две притежатели на длъжници ( DIP ) съоръжения, на обща стойност до $ 75 милиона, заяви Core Scientific в a прессъобщение. Тази подкрепа ще му помогне да премине през процеса на фалит, който възнамерява да направи „бързо“, се казва в съобщението за пресата. Миньорът имаше $ 544 милиона в конвертируеми банкноти в края на третото тримесечие.

  Съществуващите притежатели на конвертируеми банкноти ще „обосноват дълга си в значително мнозинство от общия запас на реорганизираната компания“, заяви минната фирма. Други притежатели на общи необезпечени вземания и съществуващи общи акционери също ще „получат смислени възстановявания под формата на реорганизирани общи акции и варанти“ по сделката за преструктуриране.

  Компанията първо предупреди за риска от фалит в края на октомври и заяви, че няма да плаща част от вноските си по заем, изпращайки акциите си да паднат около 80% на Nasdaq. През ноември тя повтори, че това може да изтече пари до края на тази година.

  Миналата седмица, инвестиционна банка Б. Райли предложи план за финансиране $ 72 милиона, включително $ 40 милиона финансиране „незабавно“ и с „нулеви непредвидени ситуации“.“ Останалата част от финансирането обаче ще бъде предоставена, след като биткойн удари $ 18 500. Core Scientific има $ 42 милиона, неизплатени за банката.

  Вместо това Core Scientific очаква да сключи сделка с група, представляваща „повече от 50% от притежателите на конвертируемите си банкноти“, която ще му предостави $ 56 милиона в DIP съоръжение. Притежателите на банкноти са се съгласили да синдикират до „$ 19 милиона нови пари DIP Механизъм заеми на всички притежатели на конвертируеми банкноти“, се казва в съобщението в сряда.

  „„Очаква се тези средства, заедно с текущите парични средства, генерирани от операции, да осигурят необходимото финансиране за осъществяване на планираното преструктуриране, да улеснят появата от глава 11, и покрива таксите и разходите на юридически и финансови съветници “, каза миньорът.

  Операциите на Core Scientific „остават значително положителни парични потоци на базата на дълг“, се казва в съобщението за печата.

  Крипто зимата опустошава миньорите

  Core Scientific е един от няколкото миньори, които се борят да поддържат плаване, тъй като нарастващите цени на енергията увеличават разходите, докато упорито ниските цени на биткойн намаляват приходите. Изчислете Север, друга голяма фирма в космоса, подадена за фалит на глава 11 в края на септември.

  Iris Energy ( IREN ) трябваше изключете около 72% от изчислителната си мощност това беше обвързано с малко над $ 100 милиона заеми, които не е изпълнило. Заемите се държаха от превозни средства със специална цел. През ноември, Argo Blockchain’s ( ARBK ) сделка за продажба на $ 27 милиона акции за финансиране на операции е пропаднала и впоследствие компанията е понижена от двама анализатори. Поколение на Greenidge ( GREE ) във вторник обяви сделка за преструктуриране на дълга със своя кредитор NYDIG, но все още може да изтече пари в рамките на два месеца, ако не осигури допълнително финансиране.

  Основната наука също е засегната от фалит на миньорската ръка на кредитора Celsius Network, един от най-големите му клиенти и кредитор BlockFi, на който дължи $ 54 милиона. Celsius Mining подаде молба за фалит на глава 11 през юли и през септември заведе дело срещу Core Scientific, твърдейки, че нарушава условията за автоматичен престой. Основни научни претенции по Целзий дължи $ 5,2 милиона към 30 септември. BlockFi подадена за защита от фалит на глава 11 в края на ноември, една от многото жертви на криптовалута на FTX.

  Core Scientific управлява 243 000 машини в своите съоръжения към края на октомври, разделен между 14,4 екзахаш в секунда ( EH / s ) биткойн самодобивен хашрат и 10 EH / s хоствани машини за други фирми, според подаването. Това е около 10% от световния хашрат, който стои около 243 EH / s към момента на писане.

  Компанията стана публична през 20 януари след сливане с придобиване на мощност и цифрова инфраструктура в a компания за придобиване на специални цели ( SPAC ) транзакция.

  Акциите на Core Scientific са намалели с над 27% при $ 0,1519, по време на търговията преди пазара.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  ИзточникCoindesk

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...