Още
  НачалоБлокчейнАнализиЗа предефинирането на времевия хоризонт с биткойн

  За предефинирането на времевия хоризонт с биткойн

  Когато купувате за първи път биткойн, вие навлизате във вълнуващ нов свят, чийто потенциал изглежда безграничен. Често влизате в този свят заради парите. Чували сте или сте чували истории за хора, които са спечелили много пари, купувайки биткойн. Може би сте били заинтригувани да видите , че известни мениджъри на хедж фондове купуват биткойни в огромен мащаб .

  Накратко, нетърпеливи сте да не пропуснете това, което изглежда интересна възможност в свят, в който паричната инфлация изглежда няма граници.

  Все още обаче не сте отделили време да дефинирате стратегия. Вие просто сте избрали да купите биткойн. Това е съществена първа стъпка, но не можете да спрете дотук, ако искате да се възползвате напълно от биткойн.

  Дефинирането на стратегия с биткойн включва разбиране на предефинирането на времевия хоризонт, който биткойн предизвиква

  Трябва да отидете по-далеч, както аз непрекъснато обяснявам, като наистина се опитвате да разберете защо е биткойн. Освен това изглежда от съществено значение да дефинирате стратегия, която отговаря на вашия профил и интереси. Най-трудната част ще бъде да се придържате към него, независимо какво. Въпреки това е по-лесно да не се паникьосвате, когато пазарът стане червен, ако имате стратегия, която да държите.

  Тук идва редефинирането на времевия хоризонт.

  На фондовия пазар има три различни времеви хоризонта:

  • Краткосрочният период е нещо по-малко от 2 години.
  • Средносрочният период съответства на продължителност между 2 и 10 години.
  • Дългият срок съответства на всичко, което надхвърля 10 години.

  В света на биткойн нещата са малко по-различни, както ще видите. Според мен краткосрочният период съответства на пазарния цикъл на биткойн. Като напомняне, пазарният цикъл е период между две събития за разполовяване на биткойн.

  Следователно краткосрочният план с биткойн е 4 години.

  Средносрочният период ще бъде 10 години, което ви позволява да останете на пазара за поне две халвинг събития. И накрая, дългосрочният план, който е правилният хоризонт в моите очи, е завинаги. Да, правилно прочетохте. Писах завинаги.

  Написах това още в началото на април 2020 г., малко след Черния четвъртък на биткойн, когато цената му падна под $4 000 през март 2020 г.: „ Bitcoin HODLer един ден, Bitcoin HODLer завинаги “.

  Да станеш HODLer завинаги означава, че вярваш в хипербиткойнизацията на света в бъдещето

  Всичко, което се е случило оттогава, затвърди тази визия. Когато пиша HODLer завинаги, това означава, че вярвам в хипербиткойнизацията на света в бъдещето. Мисля, че ще бъде възможно да използвам своите биткойни като платежно средство в ежедневието и този биткойн също ще е достигнал етапа на разчетна единица.

  Все още не сме там, с готовност признавам. Това обаче е моята стратегия с биткойн. Това е и стратегията на Майкъл Дж. Сейлър, както той често казва. Може да не е ваше, тъй като всеки трябва да определи коя е най-добрата стратегия за бъдещето му според своя профил и интереси.

  Тази статия има за цел да ви накара да разберете колко е важно да дефинирате стратегията си, ако все още не сте го направили. Тази стратегия трябва да вземе предвид определението за краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план с биткойн, което е пълна промяна на парадигмата. По този начин инвестирането в биткойн за по-малко от 4 години поема сериозни рискове, защото никога не знаете в коя фаза на пазара ще се намирате в рамките на 4-годишен цикъл.

  Разбира се, можете да имате идея, но без никаква гаранция. Това е като да изберете да бъдете търговец, когато най-голямото ви естествено предимство с биткойн е времето, в което сте готови да HODL независимо от всичко.

  След като определите точно стратегията си, не се колебайте да ми кажете в коментарите коя стратегия се вписвате и защо. Винаги е интересно да разберете как другите гледат на инвестициите си в биткойн.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...