Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнНяма план за забрана на биткойн - Америка трябва да отиде по...

  Няма план за забрана на биткойн – Америка трябва да отиде по -далеч в прегръщането на биткойн революцията в момента

  Китай току -що е забранил напълно биткойн и криптовалути от своята територия в края на септември 2021 г. Ако сте били в света на биткойните от няколко години, това ще звучи познато, тъй като Пекин вече повече от десетина пъти е обявявал такава забрана .

  Тези съобщения оказват все по -малко влияние върху цената на биткойн. Това доказва, че инвеститорите вече не са изненадани да видят страна като Китай, която се противопостави на символ на свобода, който е биткойн.

  След това съобщение мнозина чакаха да видят какво може да излезе от устата на американските регулатори с биткойн и криптовалути.

  Нито Фед, нито SEC имат амбицията да забранят биткойн

  Когато втората световна сила забранява биткойн, всеки иска да знае какво ще направи първата световна сила. След няколко дни получихме обратна връзка по тази тема от председателя на Фед Джером Пауъл, а след това и от шефа на SEC Гари Генслер.

  Джером Пауъл каза:

  „Фед няма намерения да забранява биткойн и криптовалута.“

  Тази присъда е произнесена по време на свидетелството на Конгреса от Джером Пауъл.

  Няколко дни по -късно Гари Генслер зае подобна позиция:

  „SEC няма планове да забранява крипто.“

  Тези изявления зарадваха пазарите, които оттогава помогнаха на Биткойн да се изкачи обратно над 50 000 долара. Не бива обаче да се изненадвате, когато чуете, че тези институции нямат амбицията да забраняват биткойн и криптовалути.

  Подобна забрана би имала катастрофални последици за технологичните и финансовите иновации. На първо място за Америка, която е финансовият център на света, но и за много други страни след това. Така че Америка няма реален интерес да забрани Bitcoin.

  Америка трябва да възприеме противоположен подход спрямо китайския с биткойн

  Както и да е, ако разбирате биткойн, знаете, че Америка не може да забрани биткойн. Никоя държава не може. Не можете да забраните децентрализирана система като Bitcoin с хиляди възли, разпространени по целия свят.

  Точно както Китай не може да забрани биткойн, просто се опитайте да го ограничите сред населението си .

  Биткойн ще продължи да се развива със или без одобрението на американските власти. Големият въпрос за Америка е дали иска да бъде движеща сила в биткойн революцията или не. И това е заложено през следващите години.

  Според мен най -разумното нещо, което би трябвало да се направи, е да се възприеме обратният подход към Китай. Америка трябва да приеме регламент, подходящ за биткойни, и да насърчава тази технологична и парична революция. Биткойн насърчава ценностите на свободата, които не могат да оставят американските политици безразлични, ако останат наистина верни на американските ценности.

  Вече видяхме, че северноамериканските компании вече са започнали да се възползват от забраната за добив на биткойни в Китай през май 2021 г. Бъдещето на добив на биткойни очевидно е в Северна Америка , която ще има видно място в света.

  Америка трябва да се възползва от възможността да ръководи цифровия свят на бъдещето, като прегърне биткойн революцията

  Има невероятна възможност Америка да остане лидер в бъдещ свят, където всичко ще стане цифрово. Докато Китай планира да направи своя e-RMB конкурент, способен да свали хегемонията на американския долар , САЩ трябва да видят в биткойн възможността да продължат да бъдат в центъра на системата, но чрез отворена и прозрачна система.

  Възможността за водене в по -справедлива и приобщаваща система.

  Истинска промяна на парадигмата от сегашната парична и финансова система, разбира се, но нещо необходимо, защото биткойн революцията ще вземе всичко по пътя си, независимо дали Америка я харесва или не.

  Ако възможността за биткойн е налице за хора като вас и мен, тя е налице и за нации, дори ако това е Америка. Големият въпрос е кои политици ще бъдат достатъчно далновидни, за да възприемат тази позиция.

  Вече има някои, които имат тази визия в Америка, като сенатор Синтия Лумис, но те все още са твърде изолирани. Въпреки това с течение на времето можем да се надяваме, че позициите ще се развият и американските политици ще отворят очите си за тази невероятна възможност, която Америка трябва да се възползва.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...