Още
  НачалоБлокчейнМрежата на Solana е отново онлайн след седемчасово прекъсване

  Мрежата на Solana е отново онлайн след седемчасово прекъсване

  Заинтересованите страни в Solana побързаха да съберат мрежата отново, след като „безумно количество данни“ наводни веригата за доказване на залог в събота вечер, изтласквайки валидаторите от консенсус и спирайки производството на блокове.

  Ботовете наводниха Candy Machine, популярен инструмент за копаене на незаменими токени (NFT), с безпрецедентен поток от входящ трафик по-рано в събота: четири милиона заявки за транзакции и 100 гигабита данни в секунда – рекорд за мрежата, според един човек в фондация Солана. 

  В 16:32 ET производството на блокове стана невъзможно и мрежата потъмня. Валидаторите рестартираха клъстера в слот 131973970 до 23:00 ET, координирайки чрез Discord каналите на Solana и документ на Google, създаден от един от валидаторите.

  Анатолий Яковенко, който отсъстваше през голяма част от кавгата, похвали общността на валидаторите с оглавяването на възстановяването на основната мрежа. Съоснователят на Solana беше наказан в Twitter за това, че според съобщенията е „изчезнал в действие“ на фона на прекъсване на мрежата. 

  За разлика от предишни прекъсвания, рестартирането на хард форк в събота не доведе до ново и подобрено попълване на код във валидаторите. Просто се възобнови там, където мрежата е спряла седем часа преди това. 

  Други компоненти на екосистемата бързо засилиха своята защита. В 23:36 ч. ET, Metaplex, главен разпоредител на инфраструктурата на Solana NFT и близък партньор на Candy Machine, обяви, че скоро ще бъде приложена „наказание за ботиране“ от 0,01 SOL, за да помогне на проектите на NFT да управляват прекомерния трафик.

  Докато издигането на Солана до най-високото ниво на основните алтернативи на крипто на Ethereum беше бързо, приливът на ботове и опасенията за стабилността означава, че това дори не беше най-дългият престой през последните месеци. 

  Мрежата на цифровата валута беше засегната от вълна от прекъсвания и прекъсвания на услугите три пъти през последната година, последният от които продължи до 18 часа през януари и разгневи търговците, които наблюдаваха рязко падане на стойностите на портфейла им, докато не могат да продават токени . 

  Разработчиците на ядрото на Solana все още не са разбрали какво се обърка в събота или как предполагаемият опит за ботиране успя да наруши консенсуса въпреки съществуващите предпазни мерки.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникtodayincrypto

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...