Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнПонеделник, кървав понеделник - Биткойнът изпитва рязък спад сред макроикономическите рискове

  Понеделник, кървав понеделник – Биткойнът изпитва рязък спад сред макроикономическите рискове

  Въпреки че всичко сочи към феноменален край на годината за биткойн, вчера бях обявил в статия, че тази седмица е седмица на съмнение поради различни макроикономически рискове . Гледах възможното завръщане в зоната от 42 000 до 44 000 долара и това се случи.

  Разбира се, това не беше задължително, но многото въпроси, които остават за Evergrande, подсказват, че финансовите пазари в Азия започнаха да се паникьосват.

  Това се случи, като например фондовият пазар в Хонконг падна с повече от 10%.

  Цената на биткойн пада със 7%, но 42 000 долара все още стоят

  Тази есен се разпространи към биткойн и целия пазар на криптовалути. Много инвеститори искаха да възстановят ликвидността. Вече не беше време за размисъл в средносрочен или дългосрочен план, а по -скоро за паника.

  Това доведе до спад в цената на биткойн с около -7%:

  Увеличавайки малко повече за 1-часова времева рамка, можете да видите, че дъното е достигнато до $ 42,510:

  Тази последна крепост, зоната от 42 000 до 44 000 долара, се задържа днес. Няма обаче гаранция, че ще продължи. Макроикономическите рискове остават и положението на Evergrande далеч не е разрешено.

  Китайското правителство вече каза на няколко кредитори, че Evergrande няма да може да плаща предстоящите си вноски. Дългът му е 300 милиарда долара!

  Трудно е обаче да си представим, че китайското правителство ще изостави войника на Евергранде, за да направи пример за него като Lehman Brothers през 2008 г. от американска страна. Всъщност Evergrande е тежка категория недвижими имоти в Китай:

  Очакваното решение на Фед за намаляване на тежестта също тежи тежко на пазарите

  В допълнение към този риск от Китай, който в крайна сметка може да доведе до световна финансова криза, всички наблюдатели на финансовите пазари в САЩ чакат да видят какво ще реши Фед в сряда, 22 септември 2021 г. Наистина на този ден Джером Пауъл е се очаква да каже дали Фед ще забави покупките на активи, които централната банка на САЩ прави на пазарите от април 2020 г.

  Да се ​​стеснява или не да се стеснява, това е въпросът.

  Като напомняне, от април 2020 г. Фед купува активи на финансовите пазари на стойност 120 милиарда долара, което доведе до нарастване на баланса му параболично. Сега той надхвърля 8,448 милиарда долара.

  Въпреки че нивото на инфлация все още е изключително високо в САЩ , което би трябвало да подтикне Фед да коригира своята свръх-приспособима парична политика, новата вълна от COVID-19, която се появява в Америка, оставя известни съмнения относно решението, което Фед ще вземе.

  Икономическото възстановяване се забавя, така че Фед е изправен пред трудно решение.

  Съмненията на пазарите означават изключително нестабилна седмица за Bitcoin, но зелената светлина остава в края на тунела от октомври

  Когато има съмнение, знаете какво означава това за биткойн и пазарите като цяло: ще настъпи по -голяма променливост. Така че можете да очаквате цената на биткойн да продължи да бъде нестабилна в следващите дни. Както казах в самото начало на септември, този месец обикновено е червен за биткойни и не бива да избягваме правилото отново тази година.

  Големият въпрос остава колко ниска може да бъде цената на биткойн. Докато зоната от $ 42K- $ 44K се държи, всичко е наред. Ако $ 42K трябваше да се счупят, тогава вероятно ще видим под $ 40K с голяма подкрепа на $ 38K.

  Така или иначе, все още съм изключително бичи за края на следващата година. След като този септември приключи за около 10 дни, всички данни във веригата, които потвърждават масовото натрупване на BTC, ще се реализират със значително увеличение на цената на биткойн, което може да се очаква.

  Това е моето усещане и затова продължавам да използвам всяка възможност да натрупам повече BTC. Всеки, който фундаментално вярва в биткойн, прави това. Президентът на Ел Салвадор Найби Букеле току -що показа, че е един от онези, които имат огромно доверие в бъдещето на биткойн, като обяви, че страната му е купила потапянето днес.

  Ел Салвадор вече контролира 700 BTC и ще се възползва от всяка възможност, която пазарът му предоставя. Би било разумно да направите същото, за да се възползвате напълно от революцията на биткойн в бъдеще.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...