Още
  НачалоБлокчейнАнализиМеждубанковата компания за съобщения SWIFT обяви плановете си да въведе стандартизирана глобална...

  Междубанковата компания за съобщения SWIFT обяви плановете си да въведе стандартизирана глобална взаимосвързана система за цифрова валута на централната банка (CBDC).

  Проектът за трансгранични плащания на CBDC включва 18 централни и търговски банки от цял ​​свят, включително Banque de France, Royal Bank of Canada, Société Générale, HSBC, Deutsche Bundesbank, NatWest, UBS, френската BNP Paribas, италианската Intesa Sanpaolo, UL’s Standard Chartered (STAN) и паричните власти на Сингапур.

  „Докато интересът към CBDC расте, расте и рискът от фрагментация, тъй като се експериментира с все по-широка гама от технологии и стандарти“, каза Луис Сън, глобален ръководител на вътрешните и нововъзникващи плащания в HSBC, в изявление, добавяйки, че SWIFT проект може да доведе до „по-бързи, по-евтини и по-сигурни трансгранични плащания“.

  Естествено, банките са нетърпеливи да проведат проекта CBDC на SWIFT.

  „Централните и търговските банки, участващи в проекта, видяха „ясен потенциал и стойност“ в проекта CBDC на SWIFT“, съобщи CNBC миналата седмица.

  SWIFT каза, че тестовете на проекта досега са показали, че CBDC и традиционните валути могат да „съществуват съвместно“ в една и съща „финансова екосистема“.

  „Нашите експерименти показаха критичната роля, която SWIFT може да играе във финансова екосистема, в която дигиталните и традиционните валути съществуват едновременно“, каза Том Зшах, главен директор по иновациите в SWIFT. 

  „Нашето решение беше успешно тествано в почти 5000 транзакции между две различни блокчейн мрежи и традиционна фиатна валута и се радваме да имаме подкрепата на нашата общност в по-нататъшното му развитие.“

  „Много участници ясно изразиха желанието си за продължаване на сътрудничеството за оперативна съвместимост и това е особено приятно“, добави той.

  Над 100 държави в момента работят върху някаква форма на CBDC, като някои вече са пуснали цифровите валути, докато други продължават с фазите на тестване.

  Фактът, че SWIFT работи върху система за консолидиране на още повече финансов контрол на централните банки, не е окуражаващ.

  Просто вижте какво се случи с Русия – малко след като нахлу в Украйна, тя беше незабавно изгонена от платежната мрежа SWIFT .

  Всъщност глобалната система SWIFT беше въоръжена срещу руските банки за отклонение от дневния ред на глобален банков консорциум.

  Какво може да попречи на това да се случи с други страни, ако престъпят линията?

  Една централизирана система CBDC, поддържана от SWIFT, само допълнително ще затвърди парадигмата на Новия световен ред в страните, които я приемат.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 0 Среден рейтинг: 0]
  Източникinfowars

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...