Още
  НачалоКриптовалутиАлткойниLedger може да проследява потребителски самоличности, приложения и дори баланси в криптовалути...

  Ledger може да проследява потребителски самоличности, приложения и дори баланси в криптовалути на устройството.

  Разработчикът Rektbuilder заяви, че компанията за хардуерни портфейли Ledger може да проследява потребителски самоличности, приложения и дори баланси в криптовалути на устройството, използвайки софтуера за управление на портфейли Ledger Live.

  Разработчикът откри това поведение, докато работи върху Lecce Libre, по-лек, по-малко натрапчив софтуер за хардуерен портфейл. Разработчикът твърди, че Ledger Live изпраща потребителска информация на Ledger.

  Разработчикът Lecce Libre също предупреди, че премахването на този код за потвърждение нарушава работата на приложението, което означава, че използването му е задължително. Той обяви:

  Опитах се да изключа дистанционното проследяване, но не е възможно, то се поврежда, ако го направите. Това означава, че Ledger знае, че сте вие всеки път, когато свържете устройството.

  Също така той по-рано заяви, че е премахнал обобщените данни за баланса, свързани с мрежовите изисквания, за да провери балансите на активите. Rektbuilder заяви, че The Ledger Live е направил 2000 мрежови обръщения за „всякакви ненужни неща“, като вече ги е премахнал в Lecce Libre.

  Той подчерта, че поради наличната функция за възстановяване, която ви позволява да извлечете секретните ключове в устройството, никой не може да бъде сигурен, че те не са прочетени

  Освен това, като се има предвид, че чиповете ST31, използвани в портфейлите на Ledger, не са произведени от самия Ledger, а от американската компания STMicroelectronics. (https://www.st.com/en/secure-mcus/st31h320.html)

  Тоест дали там има отметка или не, знаят само тези, които печатат тези чипове. Всъщност самият Леджър не изключва това и честно пише за това в своята документация.

  https://ledger.readthedocs.io/…/bolos/features.html…

  Теоретично е възможно да се извлече частният ключ, но само с големи разходи и време, така че само организация като NSA може да го направи

  Не знаем със сигурност, но организации като NSA могат да извлекат личния ви ключ. Наистина ли имате нужда от това

  Един от най-добрите подаръци за вас за Нова година ще бъде да се отървете завинаги от измамния портфейл на Ledger, като го изгорите. По-добре е да направите това сега, а не когато биткойнът струва 1,6 милиона…

  Ledger – SCAM ? 

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...