Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнСедмичен технически преглед на KuCoin: Възходът в биткойн се възражда - цената...

  Седмичен технически преглед на KuCoin: Възходът в биткойн се възражда – цената се насочва към $ 50,00

  Текущият биткойн бик не изглежда да прави пауза. Всъщност целият крипто пазар е натрупал инерция с биткойн. Със сигурност изглежда, че купувачите, които се възстановяват постепенно от средата на май, са здравословни за пазара.

  a447a9649185758ecefcdc6ee49b99a71980db4b17283f68e1005394ac5d98f3.jpg

  Биткойнът в момента се търгува на нива около 47 000 долара и поддържането доста над техническата съпротива се превърна в поддръжка, което показва, че импулсивният ход от купувачите е реален и тук остава. Освен това краткият натиск, който се състоя на ниво поддръжка от 30 000 долара, доказа наличието на бикове, които се връщат на пазара.

  Но най -важното е, че възниква въпросът – докъде стигат купувачите? Тъй като пазарите са непредсказуеми, особено пазарът на биткойни, е спекулативно да се вярва, че всеки бик завършва с нов исторически връх. И като се има предвид несигурността, която все още се върти около биткойн, вероятността пазарът да скочи рязко, както предишното тласкане на бика, остава от долната страна.

  Като се има предвид това, някои алткойни, включително Cardano , Terra и Solana , наскоро се повишиха значително, като се насочиха по -близо до ATH. Въпреки че биткойн понякога се оказва изоставащ в сравнение с малко крипто, той набира скорост в следващите търговски сесии.

  Поддръжката от 30 000 долара най -накрая реагира

  Последният масивен тласък на север в BTC се състоя в началото на 2020 г. Пазарът удвои стойността си, като се премести от нива от $ 30 000 на $ 60 000. И оттогава цената не е направила по -висок връх. Всъщност нивата на психологическа подкрепа около 40 000 долара не успяха да се задържат, тъй като продавачите набираха скорост при всяка стъпка от пътя си надолу.

  Първоначалната отправна точка, от която пазарът се повиши до ATH, поддържаше основите, тъй като купувачите показаха присъствието си за първи път след катастрофата в средата на май.

  Бичината реакция, идваща силно от зоната на ликвидност, потвърди съществуването на преобладаващия възходящ тренд. Но фактът остана, че мечките бяха убедителни по пътя надолу. 

  С присъствието на купувачи от по -високи срокове и продавачи от по -кратки срокове, цените започнаха да се консолидират и да се движат странично . Въпреки че през последните месеци в биткойн се появиха бичи събития, пазарът отказа да се насочи нагоре.

  Пазарният диапазон беше доста интересен за наблюдение, като се има предвид последователността от равни минимуми и равни върхове с инерция.

  Разгъване на обхвата

  Първата реакция от зоната на ликвидност моментално доведе цената до скорошното ниво на съпротива на 40 000 долара. Но тъй като продавачите бяха еднакво мощни, върнаха пазара обратно до зоната на ликвидност. Всъщност продавачите дори се опитаха да направят по -ниско дъно от предишното. И отново купувачите се изправиха и вдигнаха пазара до еднакво по -високо ниво от предишния.

  И накрая, при третия опит от биковете в зоната за поддръжка, те направиха по -висок максимум – купувайки го чак до $ 48,000 по възходящ тренд. С нарастващата сила от страна на купувачите, съпротивата от 40 000 долара остана незасегната. Пазарът от 30 000 долара се насочи към 42 000 долара с един импулсивен ход, върна се до най -близкия S&R на 37 500 долара и продължи да нарушава последващите препятствия на по -високи нива.

  На по -високата времева рамка пазарът в момента се движи около 46 500 долара за повече от няколко дни, което е на ниво на съпротива. Но никаква незабавна реакция от нивото не е индикация, че купувачите се опитват да се борят с продавачите по -силно, като не позволяват на мечките да поемат отговорността.

  c666ed44e7535c4f9a77c2f8459a035f29c457bd9547a734db649c93ad5e0e05.png

  График на цените на биткойни в дневния срок | Източник: BTC/USDT

  Купувачите доминират в краткосрочната тенденция

  Пазарът, показан по -долу, е ценовата графика на BTC на по -малка времева рамка, за да се фокусира върху текущия възходящ тренд.

  Неотдавнашната бича тенденция започна от 30 000 долара и сега е с 60% по -висока при 46 500 долара. Подобно на типичен възходящ тренд, цената стигна до текущото пазарно ниво в последователност от по -високи върхове и по -ниски стойности.

  При общо две натискания, второто натискане е също толкова стабилно, колкото и първото – което показва, че купувачите се задържат в момента. Но възстановяването за второто натискане остава замъглено, тъй като импулсивният ход все още е в игра. Като се има предвид, че цената е на ниво на съпротива в по -висок период, отдръпването може да дойде много скоро, преди купувачите да направят следващата си по -висока висока последователност. 

  181b131598953da139a4157b213c210db10b4c104514bb08374e1fb05322d103.png

  График на цените на биткойните в 4-часовия период | Източник: BTC/USDT

  Заключение: Възходящият тренд на BTC ще продължи, но …

  Разглеждайки много по-голяма картина, пазарът на BTC постепенно се придвижва до най-високите нива за всички времена от 65 000 долара. Въпреки това, въз основа на ценовите основи, е сигурно, че цените ще се спрат по -дълго и вероятно ще се обърнат в посока, когато пазарът достигне окончателната съпротива на 57 500 долара – тъй като това ниво на предлагане доминираше, за да се пробие под основната подкрепа (40 000 долара) на своята предишен опит. Само въз основа на анализ на инерцията от зоната на предлагане можем да измерим и прогнозираме разстоянието, което продавачите ще изминат напред при последващия си опит да плъзнат пазара на юг, докато големите бикове не се засилят. 

  Очаквайте и гледайте блога на KuCoin за по -интересно и ценно образователно съдържание. Всичко най-хубаво!

  Знаете ли, че KuCoin предлага първокласни диаграми TradingView на всички свои клиенти? С това можете да ускорите своя BTC и алткойн технически анализ.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  ИзточникKuCoin Blog

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...