Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнСедмичен технически преглед на KuCoin: Текущи нива, неблагоприятни за биткойн биковете

  Седмичен технически преглед на KuCoin: Текущи нива, неблагоприятни за биткойн биковете

  Пазарът на BTC продължи да се движи нагоре през последните седем дни. Преобладаващата тенденция помогна на BTC да поддържа биковете живи на пазара – като взе цените от $ 45000 на $ 49000.

  2f702d606358730d3b0c1b0c9de225e35efebd172fec2a2c0962417cd6274d1b.jpg

  Диаграмите обаче показват, че настоящият бик в биткойн не е примамлив като предишните. Разбира се, малко е рано да се спекулира със силата на купувачите, но сегашното ценово действие очевидно показва постепенен тласък нагоре.

  Нещо повече, бумът на алткойните с убедителна инерция доказва, че институционалните купувачи се стремят към раздела за алткойни в момента. Като се има предвид това, на пазара на биткойни, когато се погледне абсолютна нота, ценовото действие е достатъчно прилично за официален възходящ тренд. Въпреки че алткойните се представят 2-3 пъти по-добре през последните няколко седмици, това не променя факта, че BTC беше първата криптовалута, която излезе от прекомерната консолидация -което я направи лидер на пазара.

  Въз основа само на това колко малко алткойни се представят за известно време, фокусът изглежда се измества от Bitcoin и Ethereum към други проекти. Всъщност няколко криптовалути, включително Cardano , Terra , Solana , вече се търгуват на най-високите си нива, въпреки че започват възходящия си тренд след BTC и ETH . Като цяло обаче BTC идва до списъка, оставяйки след себе си няколко други алткойни.

  Възходящият тренд на биткойн е тук, за да остане

  Въпреки репресиите в Китай през май, цените на биткойните се задържаха на по -високи нива на подкрепа за времеви рамки, потвърждаващи съществуването на биковете на пазара.

  Когато пазарът беше във възходящ тренд през първото тримесечие на 2021 г., имаше признаци, че ценовото действие става все по -слабо с всяка стъпка, на която пазарът се изкачваше нагоре. Гледайки линията на тренда (пунктирана линия) по възходящата траектория, може да се установи, че биковете се проследяват значително и не могат да направят очевидни по -високи върхове, което показва, че купувачите бавно губят от парата, повишавайки цените. По този начин забавянето на цените и актуализациите на новините срещу Bitcoin донесоха свободно спадане на цената му.

  f1136fc105dbb3ab8e3fc4ebde480abd5d777fd448bbe14c9264d2c4b799f7d1.png

  Bitcoin Цена Графика на дневните данни | Източник – BTC/USDT

  Заслужава да се отбележи, че цената, която се държи над 30 000 долара, въпреки че продавачите идват силно, потвърждава, че текущото усвояване е част от корекцията, а не по същество преход към низходящ тренд.

  И така, пазарите започнаха да се консолидират, тъй като краткосрочните мечки изтласкват пазара от нивата на съпротива, а дългосрочните бикове се купуват обратно от зоната за техническа поддръжка .

  Цените взеха подкрепа от $ 30,000 и $ 35,000, а съпротивлението – $ 40,000. Няколко до три реакции дойдоха от съпротивата със задоволителен импулс, но купувачите също се изправиха с подобна сила. И накрая, след разширен пазар за повече от три месеца, дългосрочните купувачи започнаха да възобновяват възходящия си тренд. В резултат на това цената проби силно над нивото на съпротива от 40 000 долара, отнемайки краткосрочните мечки.

  Независимо от това, от страна на риска, ако траекторията на цената се наблюдава след пробива, може да се види, че цените не успяха да се изкачат на север до ATH с едно натискане. Докато няколко зелени свещи се издигат нагоре, меча свещ го връща надолу – намалявайки скоростта на купувачите.

  Биткойнът избледнява като биковете фокусират алткойните

  Както бе споменато по -рано, пазарът на биткойни се изкачва нагоре, но е ударил инерцията. Основен принцип на ценовото действие, инерция, който определя силата на биковете/мечките на пазара, изобразява, че биткойнът постепенно се забавя. Първият импулсивен тласък беше приличен по дължина, но не успя да стреля в рамките на една или две свещи. Освен това възстановяването продължи по -дълго от очакваното, тъй като купувачите направиха нов по -висок максимум след три опита.

  Преди няколко дни купувачите направиха още по -висок връх, пробивайки над $ 48 000, с инерцията на страната на купувача. Но от гледна точка на разстоянието, купувачите са изтласкали 12% нагоре, спрямо 27% спрямо предишния им тласък.

  529c570a7da3e00e14dc6a44192b48a76c65174a79bc8771114be9ae26469a88.png

  Bitcoin Цена Графика на 4-часова Времева рамка | Източник – BTC/USDT

  Заключение

  В момента пазарът варира между 48 500 и 49 500 долара. Пазарът, който се движи между тези две нива, е тесен, но повишеният натиск от страна на купувачите/продавачите може да наруши цената в двете посоки. Има няколко възможности за текущата пазарна ситуация – пазарът може да продължи да се движи за още един ден и да пробие над върха на диапазона, ако алткойните се насочат нагоре. 

  Като алтернатива, пазарът може да пробие под диапазона и да задържи в зоната за подкрепа около $ 40,000. Друг възможен сценарий може да бъде комбинация от двата споменати сценария. По същество цените първоначално биха могли да паднат до нивото на поддръжка или дори по -ниско и след това да се насочат към създаване на друг набор от по -високи високи и по -ниски последователности.

  Очаквайте и гледайте блога на KuCoin за по -интересно , образователно и информативно съдържание. Всичко най-хубаво!

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 0 Среден рейтинг: 0]
  ИзточникKuCoin Blog
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...