Още
  НачалоБлокчейнАнализиКазахстан ще изгради цифрова валута на централната банка във веригата на BNB

  Казахстан ще изгради цифрова валута на централната банка във веригата на BNB

  Длъжностни лица в Казахстан продължават близките си отношения с Binance, тъй като Националната банка планира да интегрира своя CBDC във веригата BNB.

  В съобщение в Twitter Changpeng Zhao, основателят и главен изпълнителен директор на Binance, каза, че мрежата ще бъде основен компонент от най-новото Web3 начинание на Казахстан.

  Основателят на Binance написа в Туитър, че Националната банка на Казахстан (NBK) ще интегрира своята цифрова валута на централната банка (CBDC) , цифровото тенге, във веригата BNB, основният блокчейн на мрежата Binance.

  NBK стартира пилотен CBDC, който включва участието на местни търговци и потребители. Джао каза, че очаква с нетърпение банката да разработи допълнително случаи на употреба, за да „преодолява пропастта между традиционното банкиране и крипто екосистемата“.

  Това развитие е едно от многото в усилията на мрежата да стимулира приемането на крипто, особено в Казахстан. През август тази година Binance получи принципно одобрение да работи като доставчик на услуги за цифрови активи в Казахстан.

  По-малко от месец по-късно, на 6 октомври, Казахстанският орган за финансови услуги предостави на Binance постоянен лиценз за предлагане на услуги за цифрови активи и предоставяне на попечителски услуги. По това време  Binance също подписа меморандум за разбирателство с местните власти в опит да помогне в борбата с финансовите престъпления.

  Екосистемата Binance, включително нейният основател, изказа  гласно своята мисия да насърчава приемането на крипто по целия свят. Наскоро той се ангажира с дейности, свързани с крипто в Украйна, като хоства NFT колекция на местен музей, изложен на риск поради конфликта, заедно с отварянето на два нови офиса в Бразилия, един от големите крипто центрове в Латинска Америка.

  Свързани: SWIFT казва, че е достигнал „пробив“ в последните експерименти с CBDC

  Пилотната програма за CBDC на Казахстан е сред последните дейности на страната в крипто пространството.

  На 28 септември президентът Касим-Жомарт Токаев каза, че Казахстан се доближава все повече до легализирането на методите за конвертиране на криптовалути в пари , заедно с пълното правно признаване. Това изявление дойде, след като страната въведе нови данъчни разпоредби за крипто копаене през лятото.

  Скорошни данни за глобалното копаене на крипто разкриха, че Казахстан е сред трите най-големи дестинации в света за биткойни

  BTC

  20 769 доларадобив, след САЩ и Китай.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 0 Среден рейтинг: 0]
  Източникcointelegraph

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...