Още
  НачалоКриптовалутиNFTsКак да изтеглите, инсталирате и използвате разширението за браузър Hive Keychain

  Как да изтеглите, инсталирате и използвате разширението за браузър Hive Keychain

  Разширението на браузъра Hive Keychain е един от най-универсалните инструменти, налични в блокчейна Hive. Това е едно от първите неща, които показвам на всички нови потребители на Hive и с основателна причина — прави управлението на акаунта ви в Hive и използването на Hive dApps по-лесно от всяка друга опция там.

  Въпреки че има опции като Hivesigner , които са добри за определени задачи, според мен Keychain предлага много по-широкообхватен и ориентиран към скоростта подход. Например, влизането в много Hive dApps като LeoDex е толкова лесно, колкото да въведете вашето потребителско име и да щракнете върху бутона за влизане. 


  Все още нямате акаунт в Hive? Вижте това ръководство на LeoPedia за процеса на създаване на Hive акаунт


  Това изображение има празен атрибут alt

  В това ръководство на LeoPedia ще ви преведа през простия процес на изтегляне на Hive Keychain във вашия браузър, настройването му с вашия акаунт в Hive и започване на работа с много от приложенията и интерфейсите, които са ви достъпни в Hive blockchain.

  1. Инсталацията
  2. Конфигурацията
  3. Настройките
  4. Характеристиките
  5. Приложенията

  Инсталацията:

  Първата стъпка към настройването на Hive Keychain е изтеглянето на разширението.

  Най-новата информация и издание на Hive Keychain винаги е в Github на  https://github.com/stoodkev/hive-keychain#installation . На тази страница ще намерите връзките  към Chrome Webstore и Firefox Add-on .

  Ако използвате Brave или Chrome, просто щракнете върху връзката за уеб магазина на Chrome (това е една и съща връзка за тези 2 браузъра). Ако използвате Firefox, щракнете върху връзката Добавка за Firefox .

  Конфигурацията:

  Сега, след като Keychain е инсталиран на вашия браузър, е време да настроите вашето влизане в Keychain + да добавите във вашия Hive акаунт(и). Просто щракнете върху иконата Hive Keychain в горния десен ъгъл на вашия браузър и след това ще видите подкана за добавяне на нова парола:

  Някои потребители може да бъдат объркани от това поле „Нова парола“. В тази стъпка не се изискват лични ключове. Вместо това той ви моли да зададете парола за заключване/отключване на самото разширение Keychain. Харесва ми да мисля за това като за нещо като „ПИН номер“, който е подобен на това, което трябва да отключите хардуерен портфейл или идентификационен номер на банкова сметка. 

  Така че изберете парола, която е сигурна, но също така изберете парола, която е лесна за въвеждане и запомняне всеки път, когато искате да отключите самото разширение. 


  Свързани : Разгледайте всичко, което Hive може да предложи в „Пълното ръководство за Hive Blockchain“ на LeoPedia


  След като въведете и потвърдите паролата си, натиснете Submit и ще видите следващия екран:

  Тук ще въведете вашия Hive blockchain акаунт(и) и частни ключове. За това ръководство ще използваме опцията „Използване на ключове/Pwd“, която ще ни позволи ръчно да въведем потребителското име на акаунта и личните ключове. Имайте предвид, че тук има само 1 поле за въвеждане на частен ключ.

  Както се казва в текстовото поле на този екран, можете да въведете главната си парола, за да генерирате всички други лични ключове за разширението (главната ви парола няма да бъде запазена).

   Ако предпочитате да въведете всеки ключ ръчно, тогава въведете или вашето лично публикуване, или вашия личен активен ключ в това поле.

  След като вашият ключ(ове) е импортиран, можете да видите акаунта си в Hive в разширението на браузъра. 

  Ако искате да добавите другите си ключове, просто отидете в менюто и след това щракнете върху управление на акаунти. Тук можете ръчно да добавите другите си лични ключове. Препоръчвам да имате своя ключ за публикуване и активен ключ в разширението, за да можете лесно да влизате в приложения (ключ за публикуване) и да управлявате дейностите си в портфейла (активен ключ). 

  Настройките:

  Има някои налични настройки за разширението Keychain, които могат малко да персонализират вашето изживяване. Неща като Auto Lock са удобни функции. Можете също да импортирате/експортирате вашите данни за разширението, в случай че настройвате нова инсталация на Keychain на друг браузър/компютър. Ще ви позволя да разгледате тези настройки, тъй като те са доста ясни. 

  Характеристиките:

  Както споменах в самото начало на тази публикация, има много страхотни функции, които правят Hive Keychain съществена част от изживяването на Hive. От страницата на акаунта на разширението Keychain можете да извършвате операции с портфейла — изпращане на транзакции в блокчейна Hive. Просто щракнете върху малката стрелка надолу, за да отворите различните подкани и сте на път. 

  Можете също да разгледате другите опции с бутоните (Изпращане, История, Токени, Свидетели). Токените са друга удобна функция, която използвам ежедневно. 

  Бих казал, че една от любимите ми части на разширението Hive Keychain е възможността за влизане в базирани на Hive приложения за под 10 секунди. Когато си представя лекота на използване, точно това идва на ум. Въвеждате вашето потребителско име, щракнете върху влизане и след това тръгвате към състезанията. Ето колко лесно трябва да бъде всяко приложение в интернет.

  Приложенията :

  За да завърша това ръководство, ще ви оставя списък с някои приложения, които са интегрирани с Hive Keychain и позволяват безпроблемно влизане. Няма да изброявам всяко приложение, но ето някои от любимите ми:

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникleopedia

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...