Още
  НачалоБлокчейнАнализиИстинското значение на навлизането на BlackRock на крипто пазара

  Истинското значение на навлизането на BlackRock на крипто пазара

  BlackRock, най-големият мениджър на пари в света, навлиза на пазара на биткойни и ще промени всичко. Само миналата седмица те официално кандидатстваха за спот биткойн ETF и той превзе финансовия пазар като буря. Повечето експерти вече прогнозират, че тяхното предложение ще бъде прието, което официално ги прави първата компания, която има спот биткойн ETF в САЩ. Въпреки че повечето инвеститори са развълнувани от това развитие, тъй като отдавна се прогнозира, че Spot ETF ще бъде катализаторът, който най-накрая ще изпрати цената на биткойн над $100k. Особено ако Blackrock получава ETF.

  Има обаче нещо много по-важно, което се случва зад кулисите, което е много по-важно от действителния спот ETF. Това е истинското значение на навлизането на BlackRock на пазара на биткойни.

  Не беше толкова отдавна, когато изпълнителният директор на BlackRock публично нарече биткойн „индекс за пране на пари“. Само за няколко години мнението му се промени от това, преминавайки чак към компанията му, която кандидатства за спот биткойн ETF. Какво причини тази промяна?

  133db7d2ab19dd07350cf2a6dd584da557465ead96e5a448c95619cd7dcf545f.png

  През последните няколко години преживяхме безпрецедентни събития. Ковид и печатането на пари, което го последва, промениха всичко. Изведнъж преминахме от ситуация, в която доларът властваше, до сценарий, при който дори ръководителят на хазната на САЩ открито заяви, че може да види, че доларът няма да бъде световната резервна валута в близко бъдеще. 

  Истината е, че хората, които са държали пари в брой през последните няколко години, са видели само раздуване на покупателната си способност. Доларът се разпада и изглежда е на последните си крака. 

  BlackRock вече знае това.

  0ec4d1ddba30235da94ba1379df5a0944bf16a4573650a632472ef65bed25515.jpg

  За да разберете колко важно е навлизането на BlackRock в Bitcoin, първо трябва да знаете колко мощни са те. Реалността е, че BlackRock е наравно с правителството и може би дори над тях. Те са кралетворци с властта да карат хората да бъдат избирани, сменени и да прилагат закони. Това, което BlackRock иска, го получават. 

  Въпреки че са мощни, те също са невероятно уважавани във финансовия сектор. Те не правят нищо импулсивно или с предчувствие. Всяко тяхно движение има цел и те никога не правят нищо, без вече да знаят резултата. Те имат най-добрите връзки и са най-добре информирани. 

  Моментът, когато BlackRock кандидатства за техния биткойн ETF, е още по-интересен. Защо която и да е компания да кандидатства за ETF в биткойн, след като SEC и Гари Генслер изглежда са превърнали крипто пазара във враг номер едно?

  e12b62450af45facbf23a9418efa2deff2d85292a88ef629a4496d25cc379e53.png

  Реалността е, че BlackRock знае нещо, което ние не знаем. Може би знаят, че Grayscale ще спечели делото си срещу SEC. Или може би знаят, че администрацията на Байдън ще стане по-снизходителна на крипто пазара. Има също така шанс BlackRock да гледа на биткойн като на бъдещето, да му е станал фен и да му е писнало от скорошните разпоредби на SEC срещу него. Те знаят колко важен ще бъде този пазар в бъдеще и че САЩ не могат да си позволят да прокарат тази индустрия в чужбина. 

  Като кандидатстват за Spot Bitcoin ETF, те по същество казаха на SEC и Гари Генслер да спрат това, което правят. И сега ще започнат истинските игри.

  Одобряването на Spot Bitcoin ETF на BlackRock ще бъде невероятно възходящо време за пазара, което вероятно ще предизвика следващ възход. Но има нещо, което се случва зад кулисите, на което всички трябва да обърнем внимание.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникjohnwege

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...