Още
  НачалоКриптовалутиАлткойниДали Polkadot е бъдещето на децентрализиран интернет?

  Дали Polkadot е бъдещето на децентрализиран интернет?

  Polkadot е протокол, който има за цел да даде възможност за комуникация между различни blockchains. Идеята за взаимосвързан децентрализиран интернет е добре приета в крипто общността и през 2021 г. DOT показва положителна динамика на цените. В тази статия ще опишем с прости думи как работи Polkadot и какъв е родният му маркер DOT. В края ще намерите кратко ръководство за закупуване на DOT без регистрация.

  Как Polkadot свързва блокчейн?

  В момента всички блокчейн съществуват отделно един от друг: техните протоколи са различни и не позволяват директен обмен на стойност и данни. В резултат на това имаме различни екосистеми, свързани само с неща като Wrapped Bitcoin (WBTC)-токен ERC-20, който представлява стойността на Bitcoin в мрежата Ethereum. Основателят на последния Виталик Бутерин дори нарече това срамно:

  0*5WCNnbQeK4q17O4w

  И така, как би изглеждал крипто светът, ако всички монети бяха свързани помежду си? Ами ако можем да съберем Ethereum с Cardano и Bitcoin с Binance Chain?

  Това е, върху което Polkadot работи през последните години: междуверижна оперативна съвместимост, при която блокчейн може да комуникира по ненадежден начин. Това ще позволи на интелигентен договор, базиран на Ethereum, да задейства плащане в биткойн и ще бъде възможна междуверижна размяна между Litecoin и XRP. Polkadot, често наричан „интернет на блокчейн“, стартира през 2016 г. от Gavin Wood, съосновател на Ethereum с доктор на науките. в софтуерното инженерство. Едно от нещата, с които Wood е известен, е изобретението на Solidity – езикът, на който са написани интелигентните договори на Ethereum.

  Polkadot обединява блокчейн със своята релейна верига, парачейн и конектори, наречени мостове.

  Релейната верига  е ключовият мрежов слой на Polkadot, счетоводител, който проследява всички транзакции, протичащи между блокчейн.

  Парачаините  са второ ниво. Те включват отделни потребителски блокчейн, които работят паралелно с релейната верига и се възползват от нейната сигурност, като също така позволяват повишена мащабируемост. Крипто компаниите могат да купуват парачейн, лесно да ги настройват и да ги персонализират според техните нужди. Освен оперативната съвместимост на blockchains, това е вторият основен случай на използване на Polkadot.

  Мостовете  са проектирани от Polkadot за свързване към утвърдени блокчейн като Ethereum или Bitcoin. Интелигентните договори за разбиване и разбиване ще помогнат на Polkadot да комуникира с тези мрежи.

  0 * sTQOV7nsjjAbnnNi

  Какво представлява DOT токенът?

  DOT е родният знак на Polkadot. Тя позволява управление, залагане и свързване.

  Управление. Потребителите използват DOT, за да гласуват за мрежови надстройки, нови функции и такси. Гласовете се претеглят според символичната сума: колкото повече DOT имате, толкова повече можете да допринесете за решенията на общността. Моделът на управление помага на Polkadot да надстрои без вилици.

  Залагане. Веригата Polkadot Relay се основава на консенсусен механизъм Proof of Stake и потребителите залагат DOT, за да помогнат за сигурността на мрежата. Залагащите са номинатори,  които избират  валидатори  – тези, които монтират  блокове. Има и  рибари,  които откриват и докладват злонамерени валидатори за награда. Колаторите  свързват данните за транзакциите на parachain с веригата Relay.

  Свързване.  За да си купите парачейн и да го контролирате, трябва да „обвържете“ малко DOT. Свързването свързва жетоните с релейната верига, когато се стартира нов парачейн.

  Polkadot има за цел изграждането на многоверижна вселена, където всички блокчейн могат да работят заедно. Това може да ни доведе до Web3 – децентрализиран интернет. Общността приветства такава визия: през последната година Polkadot се изкачи до Топ 9 на позиция с пазарна капитализация (17,7 млрд. Долара към август 2021 г.).

  Как да купя Polkadot?

  Ако обмисляте да закупите Polkadot, опитайте  ChangeNOW . Тук можете да направите това без регистрация, KYC и скрити такси само за няколко минути. Закупуването на DOT е възможно за над 200 крипто монети.

  Ето краткото ръководство:

  1. Използвайте  калкулатора, за  да видите каква цена предлагаме. Всички такси вече са включени в прогнозния курс. Крайната сума, която ще получите, може да бъде различна само ако цените на монетите се променят по време на суапа (което обаче е средно 5 минути).

  0 * 6nHfuUzv8IaM2q1i

  2. Въведете вашия DOT адрес. Можете също да промените сумата тук, ако искате.

  0*e7Y_c9zXyrqwj3lb

  3. Проверете подробностите и потвърдете:

  0*_SjQKklLU77JaSk5

  4. Сега изпратете посоченото количество крипто на посочения адрес. Ако имате мобилен портфейл, сканирайте QR кода и сумата и адресът ще се поставят автоматично. След като депозирате, разменената сума ще попадне в портфейла ви след няколко минути.

  0*a0gFiFNWjcBri_r4

  Защо ChangeNOW?

  Без регистрация и KYC за обмен на криптовалути. Без имейли и пароли – разменете крипто с няколко кликвания.

  Без скрити такси. Всички такси вече са включени в прогнозния курс, който виждате в калкулатора. За да научите повече за нашите такси, вижте  тук .

  Без попечителство.  Не е необходимо да съхранявате крипто на нашата платформа, за да го обменяте. Депозирайте сумата, която искате да размените, и ние ще ви изпратим разменената сума обратно.

  Бързо е. Обменът отнема средно 5 минути.

  Без горни граници. В повечето от двойките можете да сменяте колкото искате. Долната граница за всеки е няколко щатски долара.

  Общността ни се доверява. Имаме  4,6/5 звезди  на Trustpilot и си  партнираме  с платформи като Binance, Trezor и Simplex.

  Купете Polkadot с кредитна карта

  Можете да закупите DOT с кредитна или дебитна карта на ChangeNOW. Щракнете върху раздела  „Купуване/Продаване на крипто“  в калкулатора и изберете една от десетките налични фиатни валути:

  0 * o7YnKKVUKqtwQjQ_

  След като щракнете върху „Купи“, ще Ви бъде предложено да избирате между 3 различни услуги на партньорски доставчик на Fiat. След като изберете този с най -добрата цена, уверете се, че наистина е най -добрият, като вземете предвид таксите.

  Ако за първи път купувате криптовалута на ChangeNOW, ще трябва да преминете KYC проверка – документите се проверяват автоматично и обикновено няма да ви отнеме повече от 5 минути. След като използвате услуга, няма да се налага да правите повече KYC в нея. Може да бъдете помолени за нов KYC в Guardarian, но в замяна те са без регистрация, което елиминира проблемите с паролата за вход.

  Бъдещето на децентрализирания интернет?

  Много ентусиасти виждат бъдещето на интернет като децентрализирано: услугите, които хората използват, се основават на неизменна блокчейн, на която правителствата или корпорациите не могат да повлияят. Развитието на технологията за разпределена счетоводна книга беше първата стъпка към този свят и сега е необходимо да се свържат изградените платформи. Това прави Polkadot. Усилията му бяха оценени от общността, което се отразява в цената на DOT. В случай, че споделяте тази визия и виждате DOT като добра инвестиция, купете някои без регистрация в  ChangeNOW .

  Ако искате да научите повече за крипто проекти, които допринасят за идеята за децентрализиран интернет, открийте  Storj , децентрализираното хранилище за файлове.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникchangenow-crypto-blog
  Чрезpublish0x

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...