Още
  НачалоКриптовалутиБиткойнКак да използвате биткойн, за да получите истинска свобода с парите.

  Как да използвате биткойн, за да получите истинска свобода с парите.

  Не ви познавам лично, но съм сигурен, че работите усилено всеки ден, за да спечелите много пари. Предполагам, че това е така, защото повечето хора го правят. Работете усилено, за да изградите по -добро бъдеще или просто да се насладите по -добре на настоящето.

  И тогава един ден осъзнавате, че трудно спечелените ви пари всъщност не са ваши.

  То ви се предоставя само от могъщите хора, отговарящи за настоящата парична и финансова система. За да го запазите, трябва да използвате парите си според техните правила. По този начин не можете да извършвате всички транзакции по ваш избор с парите си в настоящата банкова система.

  Силата на цензура на тези, които управляват тази система, е пълна. Те също могат да решат да конфискуват вашето богатство по напълно произволни причини.

  За тези, които са доволни от тези ограничителни правила, предстоят и по -лоши неща. Първородният грях на настоящата система: способността на централните банки да отпечатват толкова чисти пари от нищото, колкото сметнат за необходимо . Тази голяма парична инфлация продължава да обезценява покупателната ви способност с течение на времето.

  Това е нещо драматично, което ви пречи да постигнете истинска свобода с парите си.

  В деня, в който откриете тази грозна истина за сегашната система, тогава с удоволствие ще откриете едновременно, че решение вече съществува. Това решение се нарича Bitcoin и работи непрекъснато от 3 януари 2009 г. От вас зависи да се възползвате от него.

  За да направите това, трябва да следвате 5 стъпки.

  1. Купете биткойн

  Изобретен от Сатоши Накамото, Биткойн е революционна P2P система, която връща сила на хората. Биткойн е криптиран P2P пари. Най -хубавото е, че биткойнът е парите на хората, подкрепяни от хората.

  Биткойн ви дава основни предпазни мерки за защита на плодовете на вашия труд от опустошенията на паричната инфлация по начин, устойчив на цензура.

  По този начин предлагането на биткойн е ограничено до 21 милиона единици. Неговата програмна парична политика ви абстрахира от произвола на човешките същества. Тя ви позволява да спестите парите си, без да се страхувате да видите, че стойността им неумолимо спада.

  Това е тотална промяна на парадигмата, с която широката общественост ще трябва да свикне през следващите години. След като открият това, хората очевидно ще купят биткойн. Търсенето ще експлодира, докато предлагането ще остане същото. Не е нужно да рисувате картина: това ще доведе до скок на цената на биткойн.

  2. Контролирайте личните си ключове

  Биткойн ви дава сила само ако имате частни ключове, свързани с вашите единици. Без частни ключове, които притежавате, вие попадате обратно в същия капан, както при сегашната парична и финансова система.

  Имате доверие на трета страна да поеме отговорност за вашето богатство. Всъщност не вземате властта.

  За да поемете властта с Bitcoin, трябва да контролирате личните си ключове. В тази връзка постоянно си напомняйте следното златно правило:

  Не вашите ключове, не вашите биткойни.

  След като закупите своя биткойн на платформа за обмен, първият ви инстинкт трябва да бъде да го прехвърлите в хладилник, за да завладеете личните си ключове. След като това бъде направено, вие наистина можете да живеете живота си според вашите собствени условия .

  3. Пуснете свой собствен възел в мрежата на Bitcoin

  Следващата логична стъпка е да станете своя собствена банка. Това може да стане по всяко време, без да е необходимо разрешение, като стартирате свой собствен възел в мрежата на Bitcoin. Тук биткойнът прави разликата с прозрачната си система без разрешение.

  Като стартирате свой собствен възел, можете сами да проверите каква е истината на мрежата. Биткойнът ще стане истината. Можете да сравните това с фиатните валути, които са истината на правителствата, които ви принуждават да им се доверявате сляпо .

  Със собствен възел можете също да излъчвате свои собствени транзакции в мрежата на Bitcoin. Начин да бъдете наистина суверенни и да избегнете, че трета страна се опитва да ви попречи да използвате плодовете на вашия труд, както желаете.

  4. Използвайте CoinJoin, за да защитите поверителността си

  Противно на това, което много хора мислят, мрежата Bitcoin не е напълно анонимна. Биткойн е псевдонимна мрежа. За да научите повече за това, препоръчвам да прочетете статия, която отговаря на четири големи въпроса за анонимността и поверителността в мрежата на Bitcoin .

  Добрата новина е, че има решения за подобряване на поверителността ви с биткойн.

  За това най -добре е да използвате софтуерни портфейли като Wasabi или Samourai. Тези портфейли ви позволяват да смесвате вашите BTC в CoinJoin. CoinJoin е транзакция към себе си, при която вашият BTC се смесва с BTC от други страни. Смесването обикновено се извършва с 50 до 100 други страни.

  По този начин външен наблюдател не може да каже кой е кой, след като транзакцията бъде валидирана. Така че никой не може да свърже вашата самоличност с някой от адресите на изхода на транзакцията. Всъщност никой не може да знае кой е кой в ​​този тип транзакция на CoinJoin.

  Можете дори да отидете една крачка напред, като участвате в множество транзакции на CoinJoin, засилвайки анонимността на участниците.

  В момента са необходими минимум 0,01 BTC за участие в транзакция CoinJoin с Wasabi. Всеки CoinJoin смесва само същото количество BTC. Ако имате още какво да анонимизирате, автоматично ще бъдете поставени на опашка за следващото CoinJoin.

  За по -малки количества можете да използвате Samourai.

  И двете услуги начисляват такса за направеното CoinJoin. Това остава ниско, тъй като е около 0,003% на анонимизация.

  На техническо ниво Wasabi и Samourai работят в мрежата TOR, което означава, че няма да разкриете своя IP адрес по време на процеса. Това е нещо съществено. Използването на VPN за скриване на вашия IP адрес остава отлична практика така или иначе, когато извършвате транзакции в BTC.

  Мрежата Lightning, която е втори слой над мрежата на Bitcoin, може да се използва в бъдеще за тази цел. Той продължава да се развива бавно, но сигурно.

  5. Плащайте с Lightning Network

  Противниците на биткойн продължават да атакуват мрежата като неизползваема за ежедневни плащания. Времето за валидиране и таксите за транзакции са непосилни. Тези противници осъждат Биткойн на тази основа.

  Това, което забравят е, че общността на биткойн вече работи по решение в продължение на няколко години.

  Това решение е протоколът на Lightning Network, който все още расте. 10 000 активни възли бяха преминати по -рано през 2021 г. и сега сме над 13 000 възли, докато пиша това. Бъдещето на биткойн като широко разпространено платежно средство в ежедневието е в Lightning Network.

  Плащането чрез Lightning Network има само предимства и това е последното нещо, което трябва да направите, за да поемете наистина парите си.

  Заключителни мисли

  В днешната парична и финансова система винаги ще трябва да спазвате произволни правила, определени от няколко влиятелни хора. Правила, които само ще ви обеднят с течение на времето. Следователно трябва да се опитате да върнете властта над парите си, за да промените живота си към по -добро.

  Това означава да изберете системата Bitcoin. Избирайки биткойн, можете да промените бъдещето си по отношение на парите. След първата ви покупка в биткойн, всичко, което трябва да направите, е да следвате стъпките, които описах по -горе, за да получите пълен достъп до освобождаващата сила на революцията в биткойн.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...