Още
  НачалоБлокчейнАнализиГлобалният пейзаж на идентификационните вакси паспорти - част 4: БЛОКВЕРИГА

  Глобалният пейзаж на идентификационните вакси паспорти – част 4: БЛОКВЕРИГА

  От Кори Лин от Corey’s Digs

  Нека да се заемем веднага, защото има много за покриване. Част 3 се занимава с ключовите изпълнители на дигиталната идентичност, която се сглобява чрез идентификационните паспорти на ваксината, разкривайки истинската програма. Част 2 разби кой, какво, кога, къде, защо и как. Добре е да разберете какъв е залогът и кой стои зад него, преди да се потопите в част 4, която ще покрие някои от най-важните аспекти на цялата тази програма срещу цялото човечество.

  Подробности за част 4:

  • QR кодът е за вашите ДАННИ, вашето ДНК и вашето ТЯЛО
  • БЛОКОВЕРИЖЕН
  • Портфейли, крипто, цифрова валута на централната банка (CBDC) и банките на бъдещето
  • Изкуствен интелект и добавени хора
  • Резюме списък на всички имена и организации, обхванати в части 3 и 4
  • Предложения и решения

  Накратко, след като сте се подложили на получаване на вашия QR код за цифрова идентичност, вие сте отворили вратата за тях. Мислете за това като за WordPress, който използва безкрайно количество плъгини, за да създаде вашия перфектен сайт. Вашият смартфон е устройството, QR кодът е инструментът и всички отделни приложения и институции се свързват направо с вашия QR код. Вече сте свързали вашите здравни досиета, досиета за инжектиране, банкова сметка, финансови заеми и активи, пазаруване, събития, пътувания, каквото и да е! Те използват блокчейн рамката, за да изпълняват, синхронизират, споделят и разпространяват всички тези данни под прикритието на „удобство“ за вас. Някои данни ще бъдат централизирани, а други децентрализирани, но в крайна сметка вашите данни са там като средство за тях да ви контролират, да премахнат цялата поверителност и да бъдат използвани за техния AI дневен ред. Това се случва само ако направите тази първа стъпка.

  В края на доклада има списък с решения за това как да се борите с това. Не го пропускайте!

  Бърз поглед към прогнозите на Световния икономически форум за света през 2030 г.:

  Нормализиране на QR кодове за достъп до вашите данни, вашето ДНК и вашето тяло

  QR кодът не е просто блестящ малък символ, който ви носи безплатна поничка след натрупване на точки, или удобно малко приложение на телефона ви, за да докажете, че сте получили инжекция Covid-19, което ви позволява достъп до концерт или бърз начин да направят покупка – въпреки че искат всички да вярват, че това е единствената цел. Това е много повече от това и повечето хора дори не могат да започнат да разбират последиците от използването му и как са го превърнали в оръжие. Това надхвърля схемата за събиране на данни за инжектиране на Covid за контролиране на хора в интелигентна мрежа и навлиза направо в сферата на евгениката.

  Масахиро Хара от японската компания Denso Wave изобрети QR кодовата система през 1994 г. Тя беше одобрена през декември 2011 г. от GS1, международна организация за стандартизация, като стандарт за мобилни телефони и от Международната организация по стандартизация (ISO) през 2020 г. В наши дни , всеки вижда и използва QR кода не само за идентификационни паспорти за ваксини, но и за пазаруване, менюта в ресторанти, специални програми в хранителни вериги и почти навсякъде. Те свършиха страхотна работа за нормализиране на машинно четим визуален символ, който съдържа данни за идентификатори, местоположения, точки за проследяване и т.н. Проблемът е, че QR кодът може да обработва само до 7089 знака, така че за да съхрани данни за целия живот, както глобалистите искат да направят, те трябва да ги свържат чрез блокчейн платформа.

  Доскоро Интернет протокол версия 4 (IPv4) нямаше достатъчно интернет протоколи (IP), за да изпълни тази задача, но с новия IPv6 няма да има недостиг на IP, за да може всичко това да се интегрира ефективно. Това ще позволи на всеки един човек, компютър, мобилен телефон, интелигентен продукт, IoT сензор и всяко друго устройство, което се свързва с интернет, да има цифров IP адрес за комуникация с други устройства, постигайки целта на интелигентната мрежа на глобалистите. Добавете 5G към микса и тръгваме към състезанията!

  Прилагането на антиутопични технологии за „човешки баркод“ и „микрочипиране“ към човешки същества отдавна е цензурирано и отхвърляно от основните новини като теория на конспирацията, въпреки факта, че науката и продуктите съществуват и на някои места вече са приложени. Масачузетският технологичен институт дори публикува проучване за това – финансирано от Фондация Гейтс, разбира се. Дори Смитсониън не можа да устои да отрази изследването на Масачузетския технологичен институт за това как „шиповидно петно“ може невидимо да запише историята на ваксинацията под кожата, обяснявайки, че „човешкото тяло е изключителен пазител на записи“.

  Ето какво е интересно за този конкретен метод: те оприличават тази „подобна на татуировка“ технология на микроигли, които инжектират шарки от невидими наночастици под кожата на QR кодове , които могат да бъдат сканирани от смартфони.

  Проучване на NIH от 2012 г. показва как изследователите са извършили изследвания, за да определят най-добрия начин за идентифициране и съхраняване на ДНК данни; проучването разкри, че QR кодът има най-голям капацитет за кодиране и високо съотношение на компресия, което позволява на изследователите да конвертират ДНК последователност към и от QR код . След това те конструираха уеб сървър за биолози, за да използват QR кодове в практически приложения за баркодиране на ДНК. През 2021 г. Националната научна фондация се възхищава на технологиите за секвениране от следващо поколение, които направиха революция в генетичните данни, като им позволиха да съхраняват данните в QR код, така че да могат просто да сканират образец и да извлекат данните, което рационализира събирането на данни.

  Каква е следващата стъпка? Сега, след като са успели да съхранят ДНК данни в QR кодове, поставянето на тези данни в блокчейн платформа е следващото най-добро нещо за учените . Само си представете милионите хора, които са изпратили своето ДНК чрез Ancestry, 23andMe и безброй други организации, притежавани от евгеници, като например Nebula Genomics на Джордж Чърч. Не че всички те все още поставят данните в блокчейна, но Чърч и други със сигурност го правят. И така, къде е това заглавие и какво всъщност представлява QR кодът?

  George Church

  „Предвижда се геномните големи данни да надраснат видео и текстовите данни през следващите няколко години.“ ~ Геномика на мъглявината

  Молекулярният инженер, химик и генетик Джордж Чърч основа Nebula Genomics през 2018 г. Компанията управлява цялостно геномно секвениране, което декодира 100% от ДНК на човек, за да „отключи [техните] генетични планове“. Само за $99–$299 можете да „започнете пътуването си на откривателство, без да рискувате поверителността на най-личната си информация“ – докато Чърч не я пусне в блокчейна, т.е. Nebula Genomics си партнира с Oasis Labs за „авангардна технология за поверителност“ в блокчейн. Хората със сигурност ще твърдят, че блокчейнът е защитен и никой от тези подли герои няма да има достъп до вашите данни, но продължавайте да четете.

  Защо блокчейн? Каква е тяхната цел? Nebula иска да свърже хората с компаниите и да даде възможност на хората да продават своята генетична информация – секвенирана от Nebula – на тези компании, като в този случай хората ще получат плащане под формата на цифрови токени , всичко това в името на науката. Това не е единствената компания, която Чърч притежава или е съсобственик по отношение на ДНК колекциите, които се движат в блокчейна. Повече за това по-долу.

  Колко далеч ще стигне Чърч, за да може да създаде цялостно геномно инженерство на човешки клетъчни линии – да „напише ДНК и да изгради човешки (и други) геноми от нулата?“ В началото на 2021 г. до всички щати на САЩ бяха изпратени предупреждения , че Китай се опитва да създаде лаборатории за тестване на Covid в опит да събере ДНК и други данни за граждани на САЩ . Дори мейнстрийм медиите не можаха да се отклонят от тази история. Компанията, BGI и нейното дъщерно дружество в САЩ CGI, се обърнаха към градски, окръжни и държавни служители, за да продадат своите доставки и да създадат пълни лаборатории . BGI е основан през 1999 г. като Институт по геномика в Пекин, участвал е в Проекта за човешкия геном, който Чърч инициира, и получи кредитна линия от държавната Китайска банка за развитие, която използва за закупуване на 128 ДНК секвенсери от Illumina – огромен производител на ДНК секвенсери от Калифорния. Това беше най-голямата поръчка, която Illumina някога е получавала (повече за Illumina по-долу). През 2017 г. BGI обяви стартирането на Института за регенеза на George Church в сътрудничество с Church, който е дългогодишен съветник на BGI. Чърч е главният учен на института, който се намира съвместно с Китайската национална генна банка в Шенжен. Техният план, обявен през 2017 г., повече от две години преди Covid , беше да разработят технологии за съхранение на ДНК с висока плътност, биопроизводство на естествени продукти и редактиране на геном за медицина.

  В изява в шоуто на Стивън Колбърт Чърч обясни как неговата лаборатория може да чете древна ДНК, да я напише и редактира с CRISPR, и досега са направили 15 редакции, за да върнат изчезнала ДНК. Например , той вмъква ДНК на вълнест мамут в клетки от кожа на слон, които след това могат да бъдат превърнати в стволови клетки и използвани за производство на ембриони с надеждата да ги отгледат в изкуствена утроба. „Ще бъде по-хуманно и по-лесно, ако можем да поставим стотици [ембриони] в инкубатор и да проведем тестове“, каза Чърч.

  Това не е изненадващо, защото в интервю от 2013 г. за немското списание Der Spiegel Чърч каза : „Имате шанс за всичко, за което имате ДНК. Ограничението за намиране на ДНК фрагменти вероятно е около милион години. На въпрос относно притежанието на учените на ДНК фрагменти на неандерталци, които са съществували преди 30 000 години, Чърч каза, че „ДНК може да бъде сглобено в ембрион, който може да бъде засаден в човек – много смела жена“. Той вярва, че значително познание може да се получи от клонирането на неандерталци, заявявайки…

  „Знаем, че са имали по-голям размер на черепа. Може дори да са по-интелигентни от нас. Когато дойде моментът да се справим с епидемия или да напуснем планетата или каквото и да е, възможно е техният начин на мислене да бъде от полза.“

  Въпреки че Църквата признаваше етичните и правни дилеми, той бързо отбеляза, че „законите могат да се променят“. Отново това интервю се проведе през 2013 г.

  Кой е д-р Джордж М. Чърч, накратко? Следното едва надрасква повърхността:

  • Професор по генетика в Харвардското медицинско училище и професор по здравни науки и технологии в Харвард и MIT
  • Основател на основния факултет и ръководител, синтетична биология в института Wyss в Харвардския университет
  • Директор на Центъра за енергийни технологии на Министерството на САЩ
  • Директор на Центъра за върхови постижения в геномната наука на Националния здравен институт
  • Разработчик на първия метод за директно геномно секвениране и първата геномна последователност през 1984 г
  • „Кръстникът“ на проекта за човешкия геном през 1984 г. и проекта за личния геном през 2005 г. (Националната академия на науките на САЩ, NIH и Министерството на енергетиката участваха в проекта за човешкия геном, Конгресът даде 2,7 милиарда долара, за да се случи, и беше публикувано през 2003 г.)
  • Съавтор на над 550 публикации
  • Притежател на повече от 150 патента
  • Съавтор на книгата Regenesis: Как синтетичната биология ще преоткрие природата и нас самите
  • Финансиран от Фондация Джефри Епщайн VI от 2005–2007 г
  • Основател на Nebula Genomics през 2018 г
  • Съосновател на Veritas Genetics, Editas Medicine, Cambrian Genomics, LS9 (която е продадена на Renewable Energy Group през 2013 г.), eGenesis, 64x Bio, Gen9 и няколко други компании
  • Ръководен проект за баркодиране на мозъка , чрез $21 милиона, петгодишна безвъзмездна помощ за мозъчно картографиране по програмата Machine Intelligence from Cortical Networks, спонсорирана от Intelligence Advanced Research Projects Activity—тяхната цел беше да дадат на невроните уникални баркодове, свързвайки ги през синапси, за да създадат карти на тяхната връзка чрез генно секвениране за проектиране на компютърни архитектури, които биха могли да изпълняват задачи, които са лесни за мозъка, но недостъпни за изкуствения интелект
  • През 2008 г. Чърч, Бил Гейтс и Лийна Пелтонен от Wellcome Trust Sanger Institute говориха на симпозиум по геномни науки във Вашингтонския университет. През 2013 г. Джордж Чърч беше поканен да говори на конференцията Wellcome Trust Epigenomics of Common Diseases. През 2019 г. той беше основен лектор на друго събитие на Wellcome Trust за нови технологии. На това събитие Чърч се засмя, докато спомена изображението по-долу като своя „слайд за конфликт на интереси“ и своя „благодарствен слайд за организации, които помагат за извеждането на нашата технология в реалния свят“.
  • През 2021 г. Чърч е съосновател на HLTH.network (бивш Shivom), блокчейн за здравеопазване, който създаде първия в света глобален пазар за геномни и здравни данни, работещ с OMX токена. Според техния сайт HLTH.network е „първият в света“ център за данни за прецизна медицина, DNA NFT пазар, крипто здравен магазин, списание, фокусирано върху блокчейн в здравеопазването, и фонд за екосистема на блокчейн в здравеопазването, фокусиран върху Avalanche – това са много първи . Тяхната мисия е да осигурят на света токенизирана и приобщаваща екосистема, която дава възможност на всички заинтересовани страни да изградят нова ера на здравеопазването – „един токен за целия здравен блокчейн за години напред“.

  За да нормализират допълнително генното редактиране, QR сканирането на ДНК в блокчейна и трансхуманизма, по истински холивудски начин те решиха да направят „ драматичен сериал за опасните и жизнеутвърждаващи начини, по които технологията може да повлияе на света“. Морган Фрийман и Лори Маккриъри от Revelations Entertainment и Джей Файърстоун от Prodigy Pictures си партнират с Джордж Чърч. Те го наричат ​​генетик и пионер на CRISPR и заявяват, че поредицата ще изследва „лични и глобални последици от авангардни технологии за редактиране на гени и инженерни технологии, използвани в усилията за борба с изменението на климата”, и уверете всички, че въздействието, което тази генетична технология ще има върху живота ни, идва по-бързо, отколкото си мислим. Това току-що беше обявено през март 2021 г., така че датата на пускане все още не е публикувана.

  Ето защо Джордж Чърч е толкова важен играч в техните бъдещи програми. Използвайки ДНК, синтетична биология, QR кодове, блокчейн и редактиране на гени, той проправя вълната към тяхната визия за бъдещето на трансхуманизма на ИИ – и кой знае, може един ден да върне динозаврите. Повече за увеличените хора и AI по-надолу.

  Днес има приблизително 20 милиарда свързани устройства, а с 5G се очаква до 2030 г. да има 50 милиарда свързани устройства, като машините ще си говорят с машините. Във видео за по-малко от пет минути Световният икономически форум разкрива какво предвижда за бъдещето на всички.

  Колко силно властта иска всички да бъдат включени в „интелигентната мрежа“? През юни 2021 г. сенатор Пати Мъри представи законопроект, наречен Закон за цифровия капитал от 2021 г., и след това го включи в големия Закон за инвестициите в инфраструктура и заетостта, който Сенатът прие по-късно през годината, с предложени 2,75 милиарда долара финансиране . Целият този законопроект е за инфраструктурата на „интелигентната мрежа“. Законът ще изисква от Националната администрация по телекомуникации и информация да създаде „Държавна програма за безвъзмездни средства за цифров капитал“ и „Програма за конкурентни безвъзмездни средства за цифров капитал“, за да използва вашите долари на данъкоплатеца, за да гарантира, че всеки американец има достъп до широколентов достъп и е включен в интернет . Те са създали уебсайтсъщо и за „Дигитален капитал“.

  Звучи като чудесно удобство на повърхността, освен ако не разбирате големия план. Обявената цел на тези безвъзмездни средства е да насърчават постигането на цифров капитал, да подкрепят дейности за цифрово включване и да изградят капацитет . Тази промоция трябва да бъде доставена в крачка, като всеки отдел разгръща едно и също послание, като земеделие, жилищно строителство и градско развитие, образование, труд, здравеопазване и човешки услуги, въпроси на ветераните, Федералната търговска комисия, Администрацията за малък бизнес и половин дузина други. Всяка държава ще разработи своя „Държавен план за цифров капитал“ в сътрудничество със „заинтересованите страни“ за постигане на дейностите и целите на цифровото включване и те могат да предоставят субгранти на тези заинтересовани страни .

  През юли 2021 г. Комисията за национална сигурност по въпросите на изкуствения интелект организира среща на върха на глобалните нововъзникващи технологии. Сред множеството обсъждани теми беше фактът, че Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) определи стандартите за широколентова и телекомуникационна инфраструктура , „включително разработването на рамки за докладване на прозрачност за терористи и насилствено екстремистко съдържание онлайн , “ в Разгръщане на 5G мрежа.

  С по-прости думи, това, за което всъщност се отнася „Законът за цифровия капитал“, е изграждането на рамка за включване на всички в „интелигентната мрежа“, докато държавите предоставят „дейности за цифрово включване“ с инструкции за цялата страна как хората трябва да се свързват с техните услуги – като напр. помощ за хора с увреждания, социални услуги, безработица, цифрова идентификация, жилища и т.н., докато се наблюдават чрез новите стандарти, определени с широколентов достъп и внедряване на 5G.

  QR кодът никога не е бил за безплатна поничка или по-лесен начин за хората да пазаруват или продават продукти – това бяха само истории, изтъкнати за нормализиране на използването му и да го играят като „удобство“, точно като удобни смартфони. Реалността е, че става дума за контролиране на човешката раса чрез събиране на всички данни за всяко човешко същество и обект, като същевременно позволява пълно наблюдение на живота ви и дава на учените пълен достъп до тялото ви. Така че следващия път, когато ресторант предостави QR код за достъп до тяхното меню, поискайте действително меню или напуснете ресторанта. Спрете да използвате QR кодовете навсякъде, където отидете. Спрете да плъзгате смартфона си и да играете право в ръката им. ОТКАЗВАЙТЕ QR КОДОВЕ.

  БЛОКОВЕРИЖЕН

  „Възможно е блокчейн да се окаже единственият сигурен токен елемент, който да удостоверява автентичността на всичко.“ ~ Чад Балард, управляващ директор, ръководител на основните банкови технологии в JPMorgan Chase & Co.

  Името на играта е да поставите всички човешки същества и всеки продукт в блокчейна за пълна проследимост, където поверителността вече няма да съществува. Мислете за QR кода като за посредник, а за смартфона като за инструмент.

  Блокчейн технологията може да бъде малко объркваща, така че ето някои основни неща за това как работят блокчейн и токенизацията . Първоначално създаден за транзакции с цифрова валута, блокчейн сега се използва за IoT, проследяване на веригата за доставки, финансови услуги, управление на активи, проверка на самоличността, „интелигентни договори“ и много други. Блокчейн рамката на „разпределената книга“ позволява събирането на данни, които се споделят и синхронизират между множество сайтове, държави или институции.

  Повечето хора са запознати с биткойн, работещ на „децентрализирана“ блокчейн. (Но не се притеснявайте – както е описано в част 3 , Linux Foundation покрива „поверителността“ на нещата за всички тези нови блокчейн платформи.) Въпреки това, програмите и дневния ред, които се разработват и изпълняват за пълен контрол над човечеството включват не само „децентрализирани“ системи, но и системи, които са „обединени“ и/или „централизирани“. . Има отлична диаграма, която разбива това на страница 13 от доклада на Световния икономически форум за 2019 г. относно „ Надеждна проверка на цифрови самоличности.” Почти всички „системи“, които се въвеждат, включват използването на блокчейн рамката и технологията на разпределената книга за управление. Тяхното намерение е да създадат глобални регулации, закони и оперативна съвместимост. Без значение как някой върти езика, за да изглежда така, сякаш това е защитена система с поверителност за всички, тези на власт ще имат достъп до голяма част от данните и тези данни/записи никога няма да изчезнат – те са постоянни.

  На страница 6 от друг доклад от тази поредица, очертаващ „Рамката за оперативна съвместимост на блокчейн“ на WEF, WEF обяснява, че очаква цяла екосистема от приложения, работещи с шепа блокчейн платформи, защото „все още не е подходящото време за конвергенция на една платформа поради …търговска чувствителност, различни възгледи за технологичния избор, [и] различни гледни точки за управлението” на блокчейн мрежите.

  Крайната цел е всяко човешко същество и всеки продукт да бъдат проследени, проследявани и наблюдавани. Например продуктовият облак EVRYTHNG дава на продуктите цифрова идентичност, създавайки близнак в облака, който е свързан с идентификатор, който е вграден в смарт опаковката или смарт кода, което прави обекта интерактивен със софтуерен интелект, който му позволява да участва в нови приложения. EVRYTHNG предоставя API шлюз, наречен Blockchain Integration Hub, който позволява данните да бъдат репликирани или събирани от различни блокчейни. В допълнение към историята на веригата за доставки и данните за проследяване на живо, той също хоства метаданни за продукти, които трябва да бъдат актуализирани, като например данни за температура, влажност или текущия собственик. Човек може да си представи нивото на наблюдение, след като всички продукти са свързани в интелигентната мрежа. Вече има градове, оборудвани с улични светлини, които разполагат с камери навсякъде, където хората ходят, под прикритието на „защита“ на всички от престъпления или наблюдение на „промените на климата“.

  Рамката за 2020 г. на WEF за оперативна съвместимост на блокчейн говори за напредъка на технологиите от Четвъртата индустриална революция и как блокчейн ще позволи бъдещи транзакции по веригата на доставки и бизнес процеси да бъдат управлявани от автономни софтуерни агенти и IoT.

  Кратко 3-минутно видео от WEF, озаглавено „ Оформяне на бъдещето на технологичното управление: Блокчейн и цифрови активи “, обяснява как блокчейн вече е тук, изтъква страхотните начини, по които може да се използва, и уверява всички, че „ не е наистина важно да разберете как работи блокчейн. ” WEF работи с над 100 компании и осем правителства по проекти.

  „Блокчейн ще промени фундаментално финансовите системи през следващите 10 до 15 години. Блокчейн технологията ще се прилага в много области, защото става дума за доверие, кредит, сигурност – сигурността на данните и поверителността на данните.“ ~ Джак Ма, съосновател на Ant Group и основател на Alibaba

  JP Morgan си представя свят, в който „множество блокчейн мрежи от множество протоколи“ ще бъдат „свързани заедно“ поради бързото развитие на технологиите. Те не виждат свят с една блокчейн мрежа – поне не още. Самите те наскоро помогнаха за разработването на технология за Паричния орган на Сингапур и Централната банка на Канада за изпълнение на кръстосана валута чрез кръстосано блокчейн суап, използвайки заключени договори за хеширане (HTLC). Те работят върху шлюзов слой, който ще улесни взаимодействието с множество блокови вериги, и са развълнувани от цифровите идентичности, регистрацията и търговията със зелена енергия, идентичността на превозното средство и телематиката – всичко това е активирано от блокчейн технологията за „ свят с множество блокови вериги “ . ”

  Accenture, част от групата ID2020, обсъдена в част 3 , има какво да каже за това как блокчейнът революционизира управлението на самоличността, дава на хората силата да върнат контрола върху своите самоличности и ви уверява, че вие ​​сами решавате какви атрибути на идентичност споделяте с всяка организация.

  Облачното съхранение също играе важна роля. Тази статия сравнява AWS на Amazon и Azure на Microsoft. Графиката по-долу показва текущото състезание в тази арена.

  Според диаграмите от доклада на WEF за 2020 г. „Рамка за оперативна съвместимост на блокчейн“, нито един от големите технологични доставчици, които поддържат блокчейн, не е пуснал решения за оперативна съвместимост, с изключение на Microsoft, който в момента работи с Nasdaq по проект за създаване на агностично решение за счетоводна книга. Други големи технологични фирми включват IBM, SAP и Oracle.IBM използва Hyperledger Fabric за поддържани блокови вериги и IBM MQ за z/OS за хибридна облачна трансформация за оперативна съвместимост с не-блокови вериги. SAP използва Hyperledger Fabric, MultiChain и Quorum за поддържани блокови вериги и интегрира решения на SAP към блокови вериги чрез облачна услуга на SAP и блокчейн адаптер за оперативна съвместимост с не-блокова верига. Oracle също използва Hyperledger Fabric за поддържани блокови вериги и REST API и Hyperledger SDK за оперативна съвместимост с не-блокови вериги.

  Докладът на WEF също така включва диаграма, показваща документирани технологии, използвани за отделни решения за блокчейн или оперативна съвместимост. Тези, които са:

  AION
  ARK
  Bitcoin
  BTC Relay
  Corda
  Cosmos
  Ethereum
  Hyperledger
  Hyperledger Quilt
  ICON
  Interledger
  POA
  Polkadot
  r3 Corda Settler
  Ripple
  Wanchain

  И накрая, докладът обсъжда някои от по-големите организации, които се фокусират върху създаването на стандарти за стимулиране на оперативната съвместимост на бизнес моделите. Тези, които са:

  Belt and Road Initiative Blockchain Alliance
  Blockchain Industrial Alliance
  Blockchain in Transport Alliance
  British Standards Institution
  China Electronic Standardization Institute
  Digital Container Shipping Association
  Enterprise Ethereum Alliance
  European Blockchain Partnership
  GS1
  Institute of Electrical and Electronics Engineers
  International Organisation for Standardization
  Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI)

  В допълнение към това, според дискусионен документ относно геопространствената стандартизация на технологиите за разпределени регистрационни книги от Open Geospatial Consortium (OGC), има няколко групи, които работят върху блокчейн стандартизацията :

  Инициатива FOAM
  Международна федерация на геодезистите (FIG)
  Международна организация за стандартизация (ISO)
  Международен съюз по телекомуникации (ITU-T)
  Световна банка

  Големи ходове в Blockchain вече са в ход

  По-долу са дадени примери за това как блокчейн рамката се използва за проследяване, проследяване и наблюдение на продукти и хора.

  • Китай стартира голяма блокчейн инициатива, наречена Blockchain-based Services Network (BSN) , която създаде инфраструктура за взаимосвързаност в целия континент, включително градски правителства, компании, физически лица и Digital Silk Road за свързване с търговските партньори на Китай по целия свят. Основните партньори-основатели са Държавният информационен център, China Mobile, China Unionpay и Red Date Technologies. BSN разработи технология за управление на облака, за да позволи мултиплексиране на изчисления с облачни доставчици под вече съществуващите мулти-облачни услуги на BSN, като AWS на Amazon, Microsoft Azure, Google Cloud, Baidu Cloud, China Unicom, China Telecom и China Mobile. Те имат масово внедряване, за да свържат всички големи градове в страната. Тяхната цел е да използват блокчейн технологията като инфраструктура за интелигентни градове, данни, валута и, разбира се, свързване на бази данни чрез 5G .

  BSN е разрешена верига, разклонена от Hyperledger Fabric, позволяваща оперативна съвместимост с основни блокчейн платформи и рамки като Hyperledger Fabric, Ethereum и EOS, в допълнение към FISCO BCOS на WeBank с членове на WeBank, Tencent, Huawei и ZTE.

  Според Wall Street Journal Китай представя BSN като дигитална инфраструктура за разработчици по целия свят със сървърно пространство само за няколкостотин долара годишно, инструменти за програмиране за създаване на блокчейни и шаблони. Те казват, че успехът би могъл да постави Китай в мощна позиция да повлияе на бъдещото развитие на самия интернет, като същевременно насърчава международното използване на местна система за глобално позициониране и дигитализирана национална валута.

  • MOBI е алианс с нестопанска цел с обширен списък с партньори , включително някои от най-големите световни производители на превозни средства, правителства, НПО, транзитни агенции, застрахователи и блокчейн и технологични компании, като Accenture, Amazon, Европейската комисия, Ford, GM, Honda, Hyundai, IBM, Hyperledger, Ripple, Sovrin, Texas A&M Transportation Institute, WEF и над 40 други. Тези партньори се обединиха, за да създадат базирани на блокчейн стандарти за идентифициране на превозни средства, хора, фирми и доверени пътувания, така че да направят транспорта по-ефективен, достъпен, по-екологичен, по-безопасен и по-малко задръстван , с акцент и върху автономните превозни средства.

  Говорейки за автомобилната индустрия, платформата HERE предоставя персонализирани данни за местоположение с най-големите набори от данни за местоположение в индустрията в над 200 държави и територии . Финансирани от Audi, BMW, Bosch, Continental, Mercedes, Intel, Mitsubishi, NTT и Pioneer, те произвеждат комплекти инструкции за автомобил или робот и пространствена интелигентност за управление на пътни работи, планиране на 5G мрежа или разработване на приложения за картографиране. Партньори включват Amazon AWS, Esri, Microsoft, Oracle, SAP, Verizon, Siemens и други. Платформата HERE със сигурност ще бъде интегрирана за цифрова идентичност с услуги за автономно шофиране.

  • Илинойс има свой собствен консорциум от държавни и окръжни агенции в рамките на инициативата Blockchain на Илинойс , който работи с Министерството на иновациите и технологиите (DoIT) за създаване на хиперсвързани услуги за високо „ефективно“ правителство, цифрова идентичност и други неща. Работна група беше създадена още през 2018 г. Един окръг използва блокчейн за регистриране на собственост върху земя. Интересното е, че изглежда много държави използват блокчейн за регистри на собственост върху земя .

  По-долу е моментна снимка на плановете на Илинойс за цифрова валута, цифров идентификатор, права, интелигентни договори и „жетони за здравословно хранене“. Те имат няколко други класации в своя стратегически документ , който включва дронове и други забавни неща.

  • НАСА е в процес на използване на блокчейн и интелигентни договори за някои от своите проекти, като един от тях е програмата SensorWeb, която създава оперативно съвместима среда от сателитни сензори за наблюдение на Земята.
  • Chemonics International, голям изпълнител на USAID , спечели награда през 2018 г. за разработването на блокчейн за Biodatas Solution, което разработи с BanQu. Тази платформа променя целия механизъм за договаряне на USAID, като елиминира необходимостта от събиране, проверка и съхраняване на информация за персонала, като същевременно ускорява процеса . Напомняме, че през 2015 г. USAID възложи на Chemonics осемгодишен договор с IDIQ за $9,5 милиарда за финансиране на програми за верига за доставки на здравеопазване за предотвратяване на ХИВ/СПИН, малария и туберкулоза, което го прави най-големият договор на USAID, възложен до момента. Chemonics можеше самополучавате 7% от пратките, доставени навреме и изцяло. Към днешна дата е малко мистерия къде са отишли ​​всички лекарства, както и 9,5 милиарда долара. Независимо от това, само три години по-късно Фондация Гейтс отпусна 386 680 долара на Chemonics за „наблюдение на температурата на критични здравни продукти по глобалната верига за доставки на здравеопазване, за да се гарантира качеството и ефикасността на тези животоспасяващи продукти“, като по същество прави награда за същото работа, която Chemonics вече беше епично провалила.
  • Visa е подала заявка за 159 патента, свързани с блокчейн , които включват по-сигурни транзакции и използване на биометрични данни за потвърждаване на нечия самоличност. През 2020 г. Visa подаде патент за създаване на цифрова валута, базирана на блокчейн, с цел да замени парите в брой. Компанията посочи, че желае да действа като централен компютър, който създава цифрова валута, използвайки сериен номер и деноминация на физическа валута. Този патент ще се прилага за всички цифрови валути: Ethereum, CBDC, лири, йени и евро . Миналата година Visa си партнирас Ethereum, за да свърже своята разплащателна мрежа от 60 милиона търговци към US Dollar Coin (USDC), разработен от Circle Internet Financial. Entrust, партньор на The Good Health Pass, наскоро сключен от Обединеното кралство за производство на цифрови сертификати Covid, обяви своето сертифицирано партньорство Visa Ready и Visa Fintech Partnership през юни 2021 г. Entrust беше обхванат в Част 3 от този доклад. През юли Binance, най-голямата борса за криптовалута в света с обем на търговия от $2 трилиона миналата година, пусна дебитна карта Visa, която автоматично конвертира крипто активите на потребителите в местна валута.
  • През 2018 г. Oracle стартира своята базирана на блокчейн Global Shipping Business Network, консорциум за морско корабоплаване, който включва гиганти за контейнерни превози и пристанищни оператори.
  • Луизиана е пред играта и вече е създала „ LA Wallet“, който използва QR код за извличане на информация за шофьорска книжка, която замества действителна пластмасова шофьорска книжка. Държавата вече интегрира интелигентни здравни карти за инжектиране на Covid.
  • Hyperledger е проект-чадър за блокови вериги с отворен код и други свързани инструменти, стартиран през 2015 г. от Linux Foundation. Той е получил финансиране от IBM, Intel и SAP Ariba. Hyperledger Fabric е сътрудничество между Linux Foundation и над 80 финансови и технологични компании, включително IBM, DTCC, JPMorgan Chase, Accenture и Cisco.
  • Индия добави 300 милиона банкови сметки само за три години , с управлявани от правителството онлайн стандарти за онлайн плащания и цифрова идентичност. Индия също така си партнира с Accenture и BetterPlace Safety Solutions, за да създаде „Safedrive“ за жени служители, който споделя снимка на водача и данни преди вземането, с блокчейн удостоверяване с фоновите данни на водача – всичко става чрез смартфони, разбира се.
  • Гана ще стане първата страна , която ще използва безконтактни биометрични данни за националната си програма за ваксиниране , започваща през октомври. Здравната служба на Гана си партнира с Gavi на Бил Гейтс, за да проследи прилагането на ваксини, включително инжекции срещу Covid-19, използвайки биометрични данни, създадени с технологията Simprints с подкрепата на Cisco. Гана също работи върху интегрирането на биометричните данни в универсалното здравно покритие.
  • Нигерия също въвежда схема за биометрични данни , с 60 милиона цифрови самоличности, които вече са свързани със SIM карти, и краен срок до 31 октомври 2021 г., за да се включат всички. Освен това UGS Technologies, партньор за записване, сключи сделка за регистриране на биометричните данни на нигерийци, живеещи в Обединеното кралство и в шест други европейски страни, за системата за национален идентификационен номер (NIN).
  • Рисковият клон на Boeing HorizonX помага за финансирането на разработването на SkyGrid, система за контрол на въздушното движение с блокчейн, която проследява и комуникира с дронове. Той е одобрен от FAA да предоставя на пилоти на дронове разрешение, създавайки постоянен запис на данни. Те вярват, че това е важно за доставката на пакети, индустриалните инспекции и бъдещето на автономните летящи таксита .
  • Cargill си партнира с Archer Daniels Midland (ADM), Bunge, COFCO, Louis Dreyfus Company и Glencore Agriculture в платформата Covantis, използвайки блокчейн Quorum, базиран на Ethereum, за създаване на записи за проследяване на движещи се товари със зърно и маслодайни семена по целия свят.

  Walmart изпълнява пилотна програма с митническата и гранична служба на САЩ за проследяване на внесени храни чрез блокчейн .

  Допълнителна информация

  Групата на Световната банка публикува доклад, озаглавен Distributed Ledger Technology (DLT) и Blockchain през 2017 г. Той дава добра разбивка на това какво представлява DLT, как работи, как се свързва с цифровите валути, приложенията на DLT, интелигентните договори и как Световната банка възнамерява да го използва. Това беше сътрудничество между Linux Foundation и над 80 финансови и технологични компании, включително IBM, DTCC, JPMorgan Chase, Accenture и Cisco.

  Доклад на Службата за наука на правителството на Обединеното кралство , озаглавен Distributed Ledger Technology: Beyond Block Chain , изследва как технологията на разпределения регистър може да революционизира услугите в правителствения и частния сектор.

  Портфейли, криптовалута, цифрова валута на централната банка (CBDC) и банки на бъдещето

  „ Ние сме на прага на поредната революционна иновация, включително най-бедните, във финансова система, която увеличава, вместо да ограничава стойността на техните активи. Трансформирането на подчертаните икономически и финансови услуги чрез цифрова валута ще помогне директно на тези, които живеят в бедност.“ ~ Бил Гейтс

  Ясно и просто: те използват пандемията и финансовото придобиване на BlackRock „Going Direct“ , за да манипулират умовете и производствените индустрии. Тяхната цел е да накарат всички да имат широколентов достъп, носейки смартфон, включен в мрежата с техния QR цифров идентификатор и към блокчейн платформи. Финансовият аспект на това е важно да се разбере, така че хората да могат да се борят с него на всяка крачка. Джон Титус от The Solari Report събра неоспорима паралелна хронология на ключови икономически събития между „Going Direct“ и Covid, която сама по себе си разкрива, че глобалистите планират умишлен срив на пазарите и поставят хората на колене, докато бягат с трилиони.

  През 2019 г. Федералната резервна банка на Канзас Сити публикува статия относно базираните на QR код мобилни плащания в Япония, Сингапур и Хонконг. Използвайки тези за проучване и сравнение, част от оценката заключи, че базираните на QR код мобилни плащания, които заместват парите в брой, ще позволят на банките да намалят разходите, свързани с касовите услуги и „увеличават обема на данните за потребителските транзакции, достъпни за банките и небанките“, до „по-добро разберете… поведението и нуждите на клиентите . Въпреки че описват QR кода като „по-бърза, по-безопасна и по-удобна“ опция от други опции за дигитално плащане, авторите изразиха загриженост относно „фрагментирането“ с множество портфейли, заявявайки, че консолидацията на индустрията ще помогне за разрешаването на подобни проблеми.

  Според OECD дигиталните портфейли са сред най-бързо развиващите се технологични пазари. Азия вече има милиард потребители чрез приложения за плащане, които също интегрират електронна търговия, чат, доставки, поръчка на храна и организиране на превози. Небанковите организации (като PayPal, Apple, Google, Revolut, N26 и TransferWise) също оказват влияние.

  През 2020 г. Федералната резервна банка на Атланта издаде документ, озаглавен „ Изместване на фокуса: цифрови плащания и пътят към финансово приобщаване “, отново изтъквайки глупостите за „финансово включване“. Обсъждайки „ползите и последствията“ от запазването на парите в брой като опция за плащане, те заявиха, че „улесняването на продължаващото използване на пари в брой може да навреди на потребителите, които иначе може да не са мотивирани да преминат към цифрови технологии, при равни други условия. Възможно е да продължим да използваме по-малко ефективен метод на плащане, като в крайна сметка ще страдат както предприятията, така и потребителите.“ ХАААА! Съжалявам, но не искам да разрушавам сериозен доклад, но това е груба лъжа. Някой някога бил ли е нараняван от пари в брой или страдал ли е от това, че ги притежава? Помислете за чистата манипулация в тези изкривени думи.

  Авторите на Федералния резерв в Атланта също така посочват факта, че в САЩ няма федерален закон, който да задължава приемането на пари в брой, но че шепа градове и щати са приели законодателство, което забранява на бизнеса да отказва да приема пари в брой . Изненадващо, те са Масачузетс , Ню Джърси, Пенсилвания, Сан Франциско, Филаделфия, Вашингтон и Ню Йорк. Може би нововъведеният Закон за избор на плащане от 2021 г. ще премине през законодателството и ще защити потребителите в цялата страна от фирми, които отказват техните плащания в брой.

  Въпреки измамите и измамните тактики , използването на пари в брой всъщност нараства . Централните банкери искат всички да вярват, че хората използват пари в брой все по-малко и че всеки иска банкова сметка, свързана с цифрова валута, но реалността е, че хората нямат доверие на банките и не са вярвали от много дълго време . Освен това мнозинството от тези в развиващите се страни без банкови сметки не ги искат. Всичко това се прокарва под прикритието на подпомагане на „бедните хора“ и подпомагане на „промените на климата“ и „икономиката“, подкрепено от твърдението, че всеки иска „дигитален свят“. Всичко това са глупости.

  Тази графика отразява нарастването на парите в обращение Това е много важно. Хората трябва да продължат тази тенденция и да продължат да използват пари в брой възможно най-често. Използването на пари в брой предотвратява проследяването на това къде харчите парите си, което е ИСТИНСКАТА причина, поради която технократите искат да станат цифрови – за да могат да го контролират Защо да давате на някой от тях печалби от такса за плъзгане, когато можете да използвате пари в брой в много случаи? Премахването на парите ви от по-големите банки и подпомагането на общностните банки също значително ще попречи на плановете за цифров контрол.

  Банките искат вашата цифрова идентичност с всички необходими средства, което беше обхванато в част 3 , така че задължителните инжекции за физически достъп до вашата банка е очевидна тактика, която банките ще използват. Morgan Stanley беше първата голяма банка, която забрани на неваксинирани служители и клиенти да влизат в Ню Йорк.

  McKinsey & Company използва Covid-19, за да обоснове „стабилната цифрова финансова инфраструктура“ , която е свързана с цифров идентификатор.

  „Ефективността на 12-те програми за Covid-19, които анализирахме, зависи до голяма степен от наличието на трите структурни характеристики на финансовата инфраструктура: цифрови канали за плащане, наличието на основна система за цифрова идентификация с широко покритие на населението и прости данни за физически лица и фирми които са привързани към ID.“

  Както се вижда в раздела по-горе за блокчейн, натам са се насочили с всичко това. Gartner Inc. прогнозира, че новите употреби на блокчейн могат да генерират стойност от $3 трилиона до края на десетилетието.

  Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) , която управлява ценни книжа на стойност 2,2 квадрилиона долара промени услугите си. През 2017 г. те обявиха планове за използване на блокчейн технология за суапове на кредитно неизпълнение , в сътрудничество с IBM, Axoni и R3CEV. Axoni е подкрепен от Goldman Sachs, JPMorgan, Wells Fargo и ICAP, както и други. Веднъж внедрена, базираната на блокчейн платформа за суапове на кредитно неизпълнение ще обработва до 11 трилиона долара на годишна база.

  През 2020 г. Европейската комисия сключи договор с BlackRock за извършване на проучване относно интегрирането на екологични, социални и управленски цели (ESG) в банковите правила на ЕС . Както се обсъжда в доклада на Corey ‘s Digs относно финансовото поглъщане, това вече се прави и в САЩ. Целта е да се използва изменението на климата като начин за наблюдение как харчите парите си; ако позволим това да продължи, те скоро ще ви присвоят кредитен рейтинг, базиран на ESG, както и социален кредитен рейтинг.

  Не забравяйте, че въпреки че има 12 регионални банки на Федералния резерв, Федералният резерв на Ню Йорк е най-важният. Той е единственият регионален клон със собствена търговска зала; в него се помещава и Фондът за стабилизиране на обмена (ESF) и е единственият постоянен член на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), който купува и продава държавни ценни книжа на САЩ. По-голямата част от програмите, изпълнявани под прикритието на отговора на пандемията, бяха управлявани от Федералния резерв на Ню Йорк.

  Парите текат

  Преди да навлезем в крипто и дигиталните технологии, важно е да разберем, че онези, за които се твърди, че финансират „пандемията“, наистина използват тези средства за изграждане на система за поробване на хора и инфраструктура за интелигентна мрежа със сериозно наблюдение над човечеството. Това е само една област , в която големи фондове за киша са били поставени в позиция от години, изграждайки се до този момент във времето, когато влизат „всичко“. Същите хора допринасят от години и за фонда на Глобалния фонд за ХИВ/СПИН , основан от Бил Гейтс и други.

  Лицата и компаниите, които печелят от пандемията, също са силно ангажирани в бъдещето на технологиите и цифровата валута. Парите се вливат през COVAX — основана през април 2020 г. от СЗО, Европейската комисия и правителството на Франция — световна инициатива за разпространение на инжекциите Covid-19 в света чрез Gavi на Бил Гейтс. COVAX също се ръководи съвместно от CEPI, което разбира се също е усилие на Gavi, СЗО и УНИЦЕФ.

  CEPI се присъедини към Wellcome Leap Fund (създаден от Wellcome Trust миналата година) в програма на стойност 60 милиона долара за подкрепа на мрежа от РНК-базирани биооснови за достъп до различни биологични продукти, включително иРНК ваксини и моноклонални антитела . Wellcome Leap се ръководи от бившия директор на DARPA на Пентагона , Regina Dugan; председателят на борда, Джей Флетли, е бившият дългогодишен ръководител на Illumina , най-големият производител на ДНК секвенатори. Целите на Wellcome Leap изглежда са в съответствие със сливането на AI и хората и с обширни мерки за наблюдение. Журналистката Уитни Уеб направи обширен репортаж за това.

  Китай финансира Gavi от 2015 г., а на 4 юни 2020 г. даде обещание за още 20 милиона долара до 2025 г. Гърция обеща 1,8 милиона долара за COVAX. Холандия, един от първоначалните шест донора на Gavi, обеща над 365 милиона долара за Gavi. Норвегия, също един от първоначалните шест донора, е допринесла колосалните 1,14 милиарда долара за Гави. САЩ, най-големият донор на Гави и един от първите шест, са дали над 2,5 милиарда долара на Гави. Това са само няколко държави, свързани с Гави. Превъртете надолу върху някоя от връзките на Gavi по-горе, за да потърсите други държави и донори.

  Много компании също са предоставили средства за Gavi и COVAX. Shell, която е член на WEF, обеща 10 милиона долара. Други членове на WEF, които са направили значителни обещания, включват TikTok (10 милиона долара, компанията майка ByteDance), UPS (1,3 милиона долара), Unilever (2,3 милиона долара) и Mastercard (5,3 милиона долара), за да назовем само няколко.

  Друг голям спонсор на COVAX (5 милиона долара досега) е Wise (бивш TransferWise), базирана в Лондон глобална онлайн услуга за парични преводи, която поддържа повече от 750 валутни маршрута по целия свят и оказва влияние на международно ниво. Wise е основана през 2011 г. с финансиране от Ричард Брансън, Питър Тийл, съоснователят на PayPal Макс Левчин и други. Wise си партнира с банки и компании като Bolt, GoCardless и Monzo, които наскоро кандидатстваха за банков лиценз в САЩ.

  С други думи, това е една и съща мрежа от хора отново и отново, които планират следващата произведена криза, нахлуват, за да съберат пари, за да спасят положението, и изграждат нови индустрии, които поробват човечеството.

  Накъде се насочва криптовалутата?

  Както вече беше отбелязано, Законът за инфраструктурните инвестиции и заетостта, приет в Сената, всъщност е за изграждането на „интелигентната мрежа“, което означава всички да бъдат включени, QR-кодирани и в блокчейна за цялостно наблюдение и управление. Част от това управление включва регулиране на криптовалутата с надеждата за генериране на 28 милиарда долара данъчни приходи. Законът също така включва много широк език за „брокерите“, които да отговарят за докладването, така че всички в крипто индустрията търпеливо чакат по-подробно описание. Внедряването не е предвидено да се осъществи до края на 2023 г. и Къщата все още работи върху модификации, така че в момента това е ситуация на изчакване и вижте.

  Така или иначе, изглежда, че крипто се насочва към някакво ниво на регулиране и механизми за отчитане, за да се гарантира намаляване на данъците. В крайна сметка, след като централните банкери са създали цифрова валута, която е напълно проследима, те може да се опитат да премахнат напълно крипто.

  В Пекин най-голямата банка в света вече работи с 30 блокчейн приложения, така че клиентите да могат да проследят здравното си покритие и да видят как се изразходват техните филантропски дарения. През май Китай забрани на финансовите институции и разплащателните компании да предоставят каквито и да е услуги, свързани с транзакции с криптовалута, като в същото време пилотира своя собствена цифрова валута юан . През пролетта на 2021 г. Международният финансов форум (IFF) проведе своята годишна конференция в Пекин, за да обсъди епохата след пандемията и „устойчивото“ бъдеще, която включваше презентация за блокчейн от основателя на RChain. Бивш президент на Световната банкаДжим Йонг Ким , президентът на МВФ Кристалина Георгиева и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш също присъстваха.

  В САЩ изглежда, че много финансови институции се присъединяват към крипто за момента, тъй като може да мине известно време, преди да преминат към CBDC. Например Signature Bank в Ню Йорк обслужва институционални крипто клиенти, така че те да могат да депозират пари в своята сметка за крипто търговия чрез платформата Signet на банката, базирана на Ethereum. През 2020 г. крипто депозитите се увеличиха от 2 милиарда долара на 10 милиарда долара. През 2019 г. Харвардският университет инвестира в крипто пазара, присъединявайки се към други двама инвеститори в подкрепа от 11,5 милиона долара на Blockstack Inc., компания за криптовалута. Харвард дори предлага въвеждащ курс по блокчейн и биткойн. Според Harvard Crimson , Harvard Management Company (фирмата, която управлява дарението на университета от 41,9 милиарда долара) инвестира в биткойни от 2019 г. насам.

  Споразумение за крипто климат?

  На 8 април 2021 г. Energy Web, Rocky Mountain Institute (RMI) и Алиансът за иновативно регулиране (AIR) стартираха Crypto Climate Accord . Вдъхновен от Парижкото споразумение за климата, този съюз, състоящ се от над 150 партньора, се стреми да направи индустрията на криптовалутите 100% възобновяема до 2025 г. или по-рано. Те искат да позволят на всички световни блокчейни да се захранват от 100% възобновяеми енергийни източници, да разработят счетоводен стандарт с отворен код за измерване на емисиите и да постигнат нетни нулеви емисии за цялата крипто индустрия – включително всички бизнес операции извън блокчейните – до 2040 г. Някои на техните партньоривключват Argo Blockchain, Bitcoin Latinum, Blockchain Founders Fund, CoinShares, Consensys, DMG Blockchain Solutions, Gryphon Digital Mining, NortonLifeLock, RChain, Ripple, Skyline Renewables, Tom Steyer, Vancrypto, плюс над 100 други. Разбира се, те се подкрепят и от Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата.

  За тези, които може би не знаят, RMI е основана през 1982 г. от Hunter Lovins и през декември 2014 г. се слива с Carbon War Room на Richard Branson, за да стане дъщерно дружество на RMI. И двете компании изиграха основна роля в пилотната програма на десетте острова за осигуряване на възобновяема енергия на десет острова, която в крайна сметка се разви до над 23 острова и се разшири до туристическата индустрия, за която се съобщава подробно в Corey’s Digs . Програмата включва дълъг списък от играчи, които случайно са много от същите играчи, представени в тази поредица, включително 26 правителства, Фондация Клинтън, Джордж Сорос, Рийд Хофман от LinkedIn, Бил Гейтс, Джеф Безос, Марк Зукърбърг, Джак Ма от Alibaba, Марк Бениоф от Salesforce и безброй организации и НПО. Бившият специалист по управление на риска от бедствия за Световната банка и специалист по развитие на ПРООН, Джъстин Лок, стана директор на „Енергийната програма на островите“ за RMI през 2014 г. Бившият президент Барак Обама и Министерството на енергетиката изиграха голяма роля в това внедряване като добре.

  Energy Web беше съосновател от RMI и Grid Singularity през 2017 г., заедно с 10 учредителни филиала. Алиансът за иновативно регулиране стартира през 2019 г. от съоснователите Джо Ан Барефут и Дейвид Ерих, и двамата с богат опит, като бордът се състои от бивш старши съветник на Белия дом и бивш контрольор на валутата.

  Биткойнът е загриженотносно това ново Crypto Climate Accord, поставяйки под въпрос истинските му мотиви. Отбелязвайки, че огромното ниво на консумация на енергия, необходимо за работа с високопроизводителни компютри и задоволяване на изискванията на тази бързо развиваща се индустрия със сигурност ще остави голям енергиен отпечатък, те се питат дали милиардерите и проповедниците на индустрията внезапно си възвръщат съвестта да възстановят екосистемата на планетата, или ако това е просто трик, предназначен да потисне критиката и да осигури добър PR? Те посочват, че почти всички подписали вече използват по-малко енергоемък консенсусен протокол за доказателство за дял (PoS), така че с течение на времето енергийният отпечатък на крипто автоматично ще намалее, което показва, че тези компании просто се рекламират като „зелени“ ” за привличане на повече потребители, вместо действително да се занимава с опасения за околната среда.

  Преминаване в CBDC

  Това е мястото, където става трудно и се обръщаме към брилянтните репортажина Джон Титус от The Solari Report за прозрение винаги е полезно. Има доста танци, да не говорим за разгорещената конкуренция между финансовите институции и Big Tech, и разбирането на логистиката за това как всичко това може да се разгърне на задния край става малко сложно. Най-големият проблем е как тези субекти ще разпространяват CBDC. Ще дойде ли от Федералния резерв или от хазната? Ще отиде ли директно в търговските банки и как ще бъде насочен към клиентите и хората? Какво или кой ще бъде обезпечението срещу него? Едно нещо знаем със сигурност; тя ще функционира в блокчейн (разпределена книга) платформа, която ще бъде напълно проследима, което е доста различно от това как работи криптовалутата. Централните банки няма да отидат никъде, поне не в скоро време,

  През декември 2020 г. Швейцарският център за иновации на Банката за международни разплащания (BISIH), Швейцарската национална банка (SNB) и SIX проведоха успешен експеримент за доказателство на концепцията CBDC, който интегрира токенизирани цифрови активи и пари на централната банка. В съобщението си за пресата BIS заяви, че е издала CBDC на едро върху платформа за разпределени цифрови активи; свързвайки платформата за цифрови активи със съществуващата система за плащане на едро, той демонстрира „осъществимост и правна устойчивост на двете алтернативи в почти активна настройка“.

  През юли 2021 г. Управителният съвет на Европейската централна банка започна 24-месечно разследване на цифрово евро, като се фокусира върху ключови въпроси относно евентуалния му дизайн и разпространение.

  Също през юли министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън свика „Президентската работна група за финансовите пазари (PWG)“, за да обсъди потенциалните ползи от стабилните монети. И все пак през същата седмица председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл заяви , „ няма да имате нужда от стабилни монети, няма да имате нужда от криптовалути, ако имате цифрова американска валута. 

  Кои ще станат банкерите в един дигитален свят?

  „ Ние разбираме притесненията, които може да имат, как могат да бъдат издадени CBDC. Всяко правителство ще действа с различна скорост, но няма нито едно правителство, което да не си представя бъдеще с цифрова фиатна валута.“ Дан Шулман, главен изпълнителен директор на Paypal

  В момента в САЩ има 4357 търговски банки, което е спад с 2789 от финансовата криза през 2008 г. През последните 15 години Федералният резерв е одобрил 3576 банкови сливания, без нито един отказ. През 2016 г. Контрольорът на валутата обяви , че ще започне да издава нови финансови лицензи за банкиране, за да позволи на компаниите за финансови технологии да се разширят по-бързо в цялата страна.

  През 2020 г. ОИСР публикува Цифров срив в банкирането и неговото въздействие върху конкуренцията . Съединените щати са един от 20-те основатели на ОИСР и са най-големият финансов донор. Докладът анализира възможните стратегии на финтех и големите технологични играчи и ролята на регулацията, като разпознава, че регулацията ще повлияе решаващо на това доколко големите технологии ще бъдат включени в индустрията и кои ще бъдат доминиращите играчи .Докладът също така обяснява, че двигателите на търсенето и предлагането на цифровите прекъсвания се движат от технологичното развитие от страна на предлагането и от очакванията на потребителите за услуга от страна на търсенето. Интерфейсите за програмиране на приложения (API), облачните изчисления, смартфоните, цифровите валути и блокчейн технологията съставляват предлагането.

  Според доклада Обединеното кралство, Съединените щати, Сингапур, Германия, Австралия, Хонг Конг и Китай са водещите финтех центрове, като Китай води пътя сред големи технологични гиганти като Alibaba, Baidu и Tencent. ОИСР заявява, че големите технологични платформи (например компании като Google, Amazon или Facebook) са много по-разрушителни за традиционния банков бизнес поради широката си клиентска база, репутация, по-малко регулаторни ограничения и големи количества клиентски данни (въпреки че може да се твърди, че тяхната репутация е спаднала). Тези компании вярват, че поради всичките си предимства с голяма инсталирана клиентска база, те могатконкурирайте се директно с действащите банки, като станете или посредници (и добавите традиционни банкови продукти), или пазари, които се фокусират върху най-печелившите банкови дейности . Докладът на ОИСР също предполага, че големите технологични фирми биха могли да монополизират дигиталните плащания, като отказват оперативна съвместимост с други доставчици на електронни пари, което означава, че те ще контролират интерфейса на клиентите, а банките ще трябва да се конкурират за предоставяне на продукти и услуги чрез своите платформи.

  Големите технологични компании определено имат крепост в дигиталния свят и могат да действат като пазачи на разпространението на финансови продукти. Повечето банки няма да могат да се конкурират със своите пакетни продуктови стратегии, така че могат да изберат да трансформират бизнеса си в отворена платформа с други банки и финансови посредници или да си партнират с големи технологични фирми. Контролът на интерфейса с клиентите е от решаващо значение. Amazon и JPMorgan Chase вече са създали партньорство; Apple и Goldman Sachs си партнират , за да предложат кредитни карти; Amazon и Bank of America си партнират в предоставянето на заеми; и Google си партнира с множество финансови институции. Като цяло докладът на ОИСР посочва, че ако големите технологични фирми навлязат в банковия сектор с пълна сила (те вече са започнали), банките ще имат ограничени възможности да останат в бизнеса, освен ако не предоставят специализирани уникални финансови продукти, които големите технологични фирми не могат предлагат, или стават платформи, конкуриращи се с Big Tech (тъй като могат да се ориентират по-добре в регулациите).

  OECD заключава, че Fintech фирмите ще се разделят на специализирани фирми без банков лиценз и цифрови банки. Фирмите за специализирани услуги ще си партнират с утвърдените оператори, а цифровите банки ще консолидират или продават на утвърдените оператори. Big Tech ще продължи новото си начинание в банковите услуги. Тъй като регулациите се развиват, което ще включва кой контролира данните, това ще определи колко далеч Big Tech може да стигне сам. Някои може да кажат, че това е очевидният брак — Big Tech и Big Banks.

  Голямата технология навлиза в банкирането

  Използвайки PayPal и Google като два случая от практиката, можем да видим посоката, в която се движат големите технологични компании и въздействието, което имат.

  PayPal се бори за водеща позиция в бъдещето на цифровите активи и валути. „ Цялата тази идея за създаване на звено за криптовалута и блокчейн в рамките на PayPal е начинът, по който можем да бъдем оформител на тази [тенденция], лидер на това, а не реактор “, каза главният изпълнителен директор Дан Шулман миналия май. През април PayPal придоби Curv Inc., фирма за крипто сигурност, базирана в Тел Авив; през февруари PayPal откри кредитна карта Venmo с марката Visa, а миналата година PayPal пусна QR кодове за транзакции в магазини, които натрупаха 6,4 милиарда долара само за едно тримесечие. Компанията пилотирасвоя QR код в 28 държави по време на така наречената пандемия чрез PayPal Wallet (за да се твърди, че помага на малки и средни предприятия), но не включи САЩ в пилотната програма th3, а само го стартира тук след това.

  Притежаваната от PayPal Venmo е обработила почти 160 милиарда долара транзакции през 2020 г. PayPal предоставя също Paypal Cash Mastercard, предплатена Mastercard, кешбек Mastercard, екстри Mastercard, Paypal кредит (кредитна линия за многократно използване, която ви позволява да изплатите покупка в рамките на шест месеца без лихва или годишна такса) и „Плащане на 4“, което ви позволява да платите за покупка на четири вноски през две седмици (също безлихвени). PayPal дори си партнира с Bancorp Bank и други, за да осигури FDIC застраховка на кредитните карти, които предлага. Ако имате карта в брой на PayPal, компанията ще депозира вашите средства в обща сметка, която се държи от PayPal в банка, застрахована от FDIC. PayPal също си партнирас WebBank, компания Steel Partners, за предлагане на бизнес заеми. Така че по същество PayPal вече работи като частична банкова система, но не предоставя чекове, заеми за автомобили, ипотеки или управление на богатството. Това изглежда като лесна област за големите банки, в която да се плъзнат, използвайки PayPal като интерфейс за посредник. Компанията дори разполага със система за плащане на вашите данъци директно на IRS.

  Въпреки това дали PayPal и други големи технологични фирми ще се превърнат в контролиран пазач за по-големите банки и ще изберат ли да не си партнират с по-малки банки в бъдеще, налагайки сливания, придобивания и монопол? През януари главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън започна да говори за „нелоялна конкуренция“ поради дързостта на конкуренцията от технологични компании и по-малки банки. Очевидно, докато регламентът изисква банките да поставят две несвързани мрежи на всяка дебитна карта, която издават, като търговците на дребно след това имат възможността да избират коя мрежа да обработва транзакция, банките с активи под 10 милиарда долара са освободени от този регламент. Това позволява на технологичните играчи да си партнират с малки общностни заемодатели и да получават по-големи такси, което, разбира се, големите банки не одобряват. Така че през януари Даймън отправи следната заплаха:

  „Има примери за нечестна конкуренция, за която в крайна сметка ще направим нещо, хора, които правят много повече от дебит, защото работят при определени условия, единствената причина, поради която могат да се конкурират, е поради това. Можете да очаквате, че тук ще има и други битки.“

  Седем месеца по-късно SEC започна разследване на PayPal за това дали таксите за плъзгане, платени на банките, които издават дебитни карти на PayPal, отговарят на указанията на Федералния резерв. Федералният резерв сега претегля промените в своите правила, регулиращи дебитните карти, след като централната банка поиска публичен коментар относно изменението през май.

  JPMorgan Chase е регистрирала над 400 банки , включително Deutsche Bank и мексиканската Banorte, за интернет банкови транзакции, използвайки своята блокчейн мрежа Liink . Целта е по-малко хартиени чекове и повече онлайн транзакции.

  Google беше зает да изгражда партньорства с банки , за да предостави реални разплащателни сметки чрез своя нов Google Plex, който е интегриран с Google Pay. Досега Google си партнира с 11 финансови институции, включително Citi, BMO Harris и Stanford Federal Credit Union. Google Pay вече работи с 5000 финансови институции, така че те предлагат партньорства на банки и кредитни съюзи:

  „Изоставате в технологиите. Настоящите ви доставчици изостават с години. Потребителите смятат, че сте без значение. Ние сме модни, готини сме, имаме всички най-нови технологии и имаме данни! Елате да си партнирате с нас в нашата нова разплащателна сметка!“

  Google Pay има доста голям пакет – от Plex до Verge to Explore (което използва QR код), до пазаруване, прозрения за проследяване на разходите ви и др. Google също така предоставя облачни компютърни услуги на финансови институции.

  Всъщност Equifax използва облака на Google. Компанията за кредитен скоринг Fair Isaac обяви на 23 януари 2020 г. (веднага след удара на Covid), че променя системата за скоринг, което затруднява хората да получават заеми. Equifax направи промяната първа през лятото на 2020 г. (но Freddie Mac и Fannie Mae все още трябва да следват старата система за точкуване). През 2018 г. Equifax похарчи 1,2 милиарда долара, за да премести всички свои данни в Google Cloud . Разбира се, Equifax твърди, че е внедрил това поради нарушение на сигурността на данните. Equifax е партньор на WEF и WEF и други вече обясниха как бъдещето на кредитния скоринг ще бъде различно и ще включва социален и климатичен рейтинг.

  Банкови лицензи

  Много от големите технологични компании изглежда стоят настрана от банковите лицензи и вместо това си партнират с банки, вероятно за да избегнат главоболията, свързани с регулирането. Банковите лицензи са много скъпи и идват със строги разпоредби, но могат също да предоставят застраховка на FDIC. За да получи лиценз, една финансова компания трябва да отговаря на строг набор от разпоредби, да поддържа финансови резерви под ръка и да гарантира, че системите за данни са защитени. Въпреки това, някои технологични компании го приемат докрай. Има четири вида банкови лицензи:

  A) Традиционен лиценз: това, което повечето банки имат

  B) Разширен лиценз: позволява на финтех компания да си партнира с банка майка, за да работи под техния лиценз

  C) Fintech (виртуален) лиценз: достъпен само за дигитални банки, работещи единствено онлайн. Този по-нов банков лиценз беше обявен от OCC през декември 2016 г., за да позволи на компаниите за финансови технологии да се разширят в цялата страна.

  D) Лиценз за електронни пари: позволява на компаниите да предлагат плащания и финансови услуги като преводи и обмяна на валута, но не и да управляват депозити и да работят като банка

  Някои технологични компании наскоро са подали или са си осигурили банков лиценз:

  Adyen , холандска разплащателна компания, базирана в Холандия, наскоро беше одобрена да създаде лиценз за федерален клон на САЩ в Сан Франциско, Калифорния.

  Monzo Bank Ltd , онлайн банка, базирана в Обединеното кралство, подаде молба за банкова харта в САЩ

  Revolut , компания за финансови технологии, базирана в Лондон, Англия, е подала молба за банков лиценз в САЩ. Компанията стартира през 2015 г., в момента се оценява на 33 милиарда долара и само миналия месец набра 800 милиона долара в кръг на финансиране. Vision Fund 2 на SoftBank и Tiger Global Management оглавиха сделката. Основателят на Alibaba Джак Ма преди това е бил в борда на SoftBank.

  SoFi (Social Finance Inc) , онлайн компания за лични финанси, получи условно одобрение за национална банкова харта, което й позволява да получава депозити и да отпуска заеми сама.

  Миналата година Square беше одобрен за банков лиценз за създаване на банка, базирана в Юта.

  Varo Bank , дъщерно дружество на финтех Varo Money, Inc, получи одобрение на национална банкова харта.

  Какво ще кажете за управляваните от правителството банки?

  Възможно ли е да започнем да виждаме публични банки, управлявани от правителството? Към момента единствената публична банка в САЩ е The Bank of North Dakota, но те са държавна банка на едро, която всъщност помага на малките момчета. По същество публичните банки биха могли да унищожат обществените банки, така че това не е нещо, което искаме да се случи.

  Защо това е правдоподобен вариант? През 2020 г. сенатор Бърни Сандърс призова за управлявана от правителството банкова система, която ще бъде създадена чрез Федералния резерв и пощенската служба на САЩ . Това беше предложено чрез „Работната група за единство“ на Байдън-Сандърс, която призова за нова публична банкова инфраструктура. Това беше друга „идея“, основана на подпомагане на семейства с ниски и средни доходи да открият банкови сметки със системи за плащане в реално време. Въпреки че председателят на Федералния резерв Джером Пауъл не изглеждаше съгласен с тази концепция, Washington Post я рекламира като нещо, което трябва да стане реалност. Разбира се, всички те го продават като предимство, сякаш „публична банка“ означава, че всичко зависи от хората и колко по-сигурни ще бъдат всички в сравнение с частна банка, оставяйки хората да забравят факта, че те ще бъдат управлявани от правителството .

  Световният икономически форум също се присъединява към публичното банкиране . Всъщност те публикуваха статия през октомври 2019 г. относно наскоро приетия в Калифорния закон за публичното банкиране. В него те заявиха:

  „Банките трябва да бъдат управлявани добре, за да останат на мисия, а самият режим на управление трябва да бъде наблюдаван, за да се гарантира, че остава както ефективен, така и допълващ тази мисия. В края на деня отклонението от мисията може да е неизбежно. Но откриването му и въвеждането на необходимите реформи в управлението е напълно във властта на правителствата. Би било трагична грешка да се приеме, че приемането на закон за публичното банкиране е равносилно на изпълнена мисия. Мисията току-що започна .”

  Те не са единствените, които се опитват да продадат този нов банков модел. Подкомитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите обсъди това през юли 2021 г. по време на изслушването им, озаглавено „ Банковане на необслужваните: Проучване на частните и публичните усилия за разширяване на достъпа до финансовите системи “. Те оцениха предложеното законодателство и всички вложиха своите два цента, с няколко в полза на публичното банкиране. Привличащото вниманието изявление на Стивън Лофчи беше красноречиво. Той предположи, че тъй като се съобщава, че пощенската служба губи 36 милиона долара на ден и има огромни пенсионни задължения, може да се направи силен аргумент, че пощенската служба няма мотив за печалба. Ах, да, големият „срив“ на пощата вече е в пълен кръг.

  Може ли да стане реалност? Нека да разгледаме:

  През 2019 г. губернатор Нюсъм подписа закон, че на градовете и окръзите в Калифорния ще бъде позволено да създават публични банки, което ги прави вторият американски щат, който го разрешава – Северна Дакота е първият. Това изглежда даде тласък на нещата, тъй като през 2020 г. бяха въведени четири федерални законопроекта за публично банкиране и пощенско банкиране. Пощенското банкиране съществува от цяла вечност, така че няма да е трудно да го разширим, особено ако го приемат и онлайн. Някои от тези законопроекти може да бъдат въведени отново или да се промъкнат в други законопроекти, тъй като не са преминали през 2020 г.

  От тази година вече има въведено законодателство от осем различни щата: Калифорния, Хавай, Масачузетс, Ню Мексико, Ню Йорк, Орегон, Пенсилвания и Вашингтон. Институтът за обществено банкиране е съставил карта , показваща какво се случва на фронта на публичното банкиране в цялата страна, като цялото законодателство е свързано под картата.

  Ето пример за един от трите отделни законопроекта, представени тази година само в Ню Йорк:

  Ню Йорк : Законопроект на Сената S1762A „Закон за публичното банкиране на Ню Йорк“, въведен на 14 януари 2021 г. Той ще упълномощи общинските и други местни органи на управление да създават и контролират публични банки чрез притежаване на капитал или друг дял от собствеността и да отпускат заеми или безвъзмездни средства публични фондове или отпускат публични кредити на такива публични банки за обществени цели за постигане на икономии на разходи, укрепване на местните икономики, подпомагане на икономическото развитие на общността и справяне с инфраструктурните и жилищните нужди на местностите.

  Човек може да види как биха могли да създадат управлявани от правителството публични банки и да използват платформата на уебсайта на USPS, за да я разширят, за да включат банкови и финансови продукти, което им позволява да се опитат да се конкурират с Big Tech. Всички държавни и обществени уебсайтове биха могли лесно да популяризират това, за да насочат хората и към сайта на USPS. Така че това е нещо, върху което да държим очите си.

  Актуалното финансово законодателство е въведено, за да се следи

  Закон за финансовото включване в банковото дело – HR1711

  Премина в Къщата на 18 май. Този законопроект разширява задълженията на Службата по въпросите на общността в рамките на Бюрото за финансова защита на потребителите по отношение на потребители с недостатъчно банкиране, без банкиране и с недостатъчно обслужване. По-конкретно, офисът трябва (1) да докладва за възпрепятстващи фактори за лица и семейства, които не участват в банковата система , и (2) да разработи стратегии за увеличаване на това участие .

  Превод: Накарайте всички в банковата система да могат да контролират парите си чрез система за социално и климатично оценяване.

  Закон за подобряване на корпоративното управление и защита на инвеститорите – HR1187

  Прието в Камарата на 16 юни 2021 г. с 215-214 гласа. Заседава в Сената. Този законопроект изисква емитентът на ценни книжа да разкрива ежегодно на акционерите определени екологични, социални и управленски показатели и тяхната връзка с дългосрочната бизнес стратегия на емитента. Законопроектът също така създава Консултативен комитет за устойчиви финанси, който трябва, наред с други задължения, да препоръчва на Комисията по ценните книжа и борсите политики за улесняване на потока на капитал към екологично устойчиви инвестиции .

  Превод: Наблюдавайте ESG за система за оценка на климата чрез банки и инвестиции, за да разрешите или забраните достъп до заведение или възможности за разходи.

  Закон за избор на плащане от 2021 г. – HR4395

  Това е положителен законопроект, който беше въведен през юли 2021 г., за да защити американската валута като форма на плащане за стоки и услуги. Това би направило незаконно за търговците на дребно да отказват пари в брой за лични потребителски транзакции в магазини в цялата страна. Двупартийният законопроект има 28 съвносители.

  Допълнителна информация

  Международен валутен фонд

  Виртуални валути и не само: Първоначални съображения

  Банка за международни разплащания (BIS)
  CPMI Paper: Цифрови валути

  Разширени хора и изкуствен интелект

  „ Това е изцяло нова ера, в която преминаваме отвъд малки редакции на отделни гени, за да можем да пишем каквото си поискаме в целия геном.“ – Църквата Георги

  Има много за разопаковане в този раздел, тъй като това е тяхната крайна цел – „разширеният човек“, който взаимодейства с роботи и обучава изкуствен интелект – всички включени заедно, докато глобалистите решават целта си за безсмъртен живот. В интерес на този раздел да не стане твърде дълъг, голяма част от него ще включва точки с цитиран изходен материал.

  Според ООН се прогнозира , че изкуственият интелект ще генерира близо 4 трилиона долара добавена стойност за световните пазари до 2022 г.

  • Тази Комисия за национална сигурност по изкуствен интелект (NSCAI), председателствана от бившия главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, е основана през 2018 г. като независима комисия на САЩ с цел отправяне на препоръки към президента и Конгреса за „напредване на развитието на изкуствения интелект“ , машинно обучение и свързани технологии за цялостно посрещане на нуждите на националната сигурност и отбраната на Съединените щати.“ Има петнадесет комисари, които включват лица от Oracle, Microsoft, Google, In-Q-Tel и Amazon.
  • През юли 2021 г. NSCAI проведе среща на върха за глобални нововъзникващи технологии за изкуствен интелект, на която заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана беше един от панелистите. Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), междуправителствена организация, състояща се от 38 страни членки, също беше в панела. ОИСР работи чрез над 300 комитета, работни групи и експерти в областите на създаване на политики.

  Дискусиите включваха инвестиции и партньорства в биотехнологиите, големи данни, автономия, военни, забележителната стратегия на НАТО за AI, предложението на ЕС за трансатлантическа програма за глобално сътрудничество, предимството на Китай по отношение на AI, препоръките на OECD относно невротехнологиите, G7 и, разбира се, изменението на климата. „Искам да кажа, почти започваме да мислим, че машините могат да мислят като нас. Имаме невероятни постижения в биотехнологиите, в роботиката, разбира се, 5G като платформа, за да направим всичко това“, каза изпълнителният директор на Oracle Сафра Кац. Те заявяват, че НАТО има силата на стандартизация, която автоматично се превръща в златен стандарт.

  • През юни 2021 г. ОИСР публикува своя доклад от 93 страници относно „ Състоянието на прилагане на принципите на ОИСР за ИИ “, който е приет от над 46 държави, както и от Принципите на Г-20 за ИИ. Те също така са фокусирани върху регулаторното и политическо третиране на блокчейн технологията , за което планират да проведат обществена консултация по-късно тази година. Те също така са определили стандартите за широколентова и телекомуникационна инфраструктура, „включително разработването на рамки за докладване на прозрачност за терористи и насилствено екстремистко съдържание онлайн , “ в разгръщането на 5G мрежата. Прочетете това отново.

  Част от стратегията им включва държавите, които разработват централизирани , достъпни хранилища на отворени публични масиви от данни, включително държавни здравни досиета и сателитни данни . Те насърчават инициативи, които позволяват споделяне на данни от частния сектор. Страници 88-91 от този доклад изброяват работната група на мрежата от експерти по ИИ по националните политики за ИИ с разбивка на организации и съответните държави.

  Целият доклад разбива какво се случва с AI, роботиката, работната сила, събирането на данни, биометричните данни и механизмите за дигитален контрол по целия свят, като навлиза в подробности в конкретни страни. Това е твърде много, за да се обхване в този доклад, но определено е препоръчително да се прочете, за да разберете пълния пейзаж на техните намерения.

  • Законът за националната инициатива за изкуствен интелект от 2020 г., който беше приложен на 1 януари 2021 г., бюджет разрешава близо 4,79 милиарда долара финансиране за изследвания на изкуствения интелект в Националната научна фондация през следващите пет години, 1,15 милиарда долара в DoE и 390 милиона долара в NIST. Комисията за национална сигурност на САЩ по изкуствен интелект (NSCAI), стартирана през март 2021 г., призовава за най-малко 8 милиарда долара за НИРД годишно.

  „Окончателният доклад на NSCAI представя интегрирана национална стратегия за реорганизиране на правителството, преориентиране на нацията и обединяване на нашите най-близки съюзници и партньори, за да се защитаваме и да се конкурираме в предстоящата ера на конкуренция и конфликти, ускорени от AI.“

  Докладът също така посочва, че те искат правителството да създаде работна група и 24/7 оперативен център, за да се противопостави на дигиталната дезинформация и че биосигурността трябва да се превърне в приоритет от най-високо ниво. Те продължават да казват, че САЩ трябва да ръководят Коалиция за нововъзникващи технологии и да създадат многостранен изследователски институт за AI за глобален изследователски център и че „ Държавният департамент трябва да бъде преориентиран, реорганизиран и ресурсно обезпечен, за да води дипломация в нововъзникващите технологии “.

  • Националната научна фондация (NSF) има годишен бюджет от 8,5 милиарда долара и финансира 27% от общия федерален бюджет за фундаментални изследвания, провеждани в американски университети и колежи. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс финансира NSF $24 милиона през 2008 г. за развитие на селското стопанство. NSF е създал множество изследователски институти за изкуствен интелект в САЩ По-долу е екранна снимка на интерактивната карта на техния уебсайт.

  „Изправени сме пред дар от Бог, тоест ресурс, който може да даде плод на добро.“ – Папа Франциск за изкуствения интелект

  • Суперкомпютърът Frontier, финансиран от правителството на САЩ на стойност 500 милиона долара, трябва да бъде пуснат през 2022 г. под ръководството на Министерството на енергетиката в Националната лаборатория Оук Ридж, управлявана от UT-Battelle LLC. Това е един от най-мощните и „най-умните“ научни суперкомпютри в света с високопроизводителни изчисления и изкуствен интелект и е първата система в екзамащаб на нацията, която може да надхвърли квинтилион изчисления в секунда, създадена от Hewlett Packard.
  • Световният икономически форум е загрижен, че маските пречат на софтуера за разпознаване на лица, така че смятат, че трябва да използват технология, разработена от Пентагона и НАСА, която може да ви идентифицира от сърдечния ви ритъм с помощта на лазер , наричана CardioID . Техният маркетингов ход? „Сигурност за един миг.“ Forbes обича да го нарича „отдаване на ритъма“, но не грешат относно факта, че е направо от филма „Доклад за малцинствата“.
  • През 2019 г. Илон Мъск направи презентация за Neuralink мозъчно-машинни интерфейси , технология, която той смята за позволяваща „сливане с AI“. По това време целта му беше да го има при пациент до 2020 г., но досега го е тествал върху прасета и маймуна . Професорът от Харвард Чарлз Либер, експерт по нанотехнологии и наука за мозъка, беше един от най-добрите учени в комуникацията с Мъск и Neuralink. Либер в момента е изправен пред съда по федерални обвинения за лъжа за връзката си с китайските университети, участие в тяхната програма за хиляди таланти и неотчитане на доходите, които е получил от китайски държавни институции. Google и базираната в Дубай фирма Vy Capital допринесоха с финансиране, за да го стартират.
  • Илон Мъск също стартира своята сателитна мрежа Starlink тази година, които са сателити с ниска орбита, за които се твърди, че осигуряват високоскоростен достъп до интернет на хора в отдалечени райони. Състои се от най-голямата сателитна група в света с повече от 1500, работещи в дузина държави.
  • Месец след така наречената пандемия Римокатолическата църква се присъедини към IBM и Microsoft , за да се споразумеят за „универсална етична парадигма за изкуствения интелект“. Организацията на ООН за прехрана и земеделие министърът на технологиите на Италия и други също участваха в това съвместно подписващо начинание. Папа Франциск отговори на някои от опасенията си, но подкрепя ИИ и роботиката и вярва че „ние сме изправени пред дар от Бог, тоест ресурс, който може да даде плод на добро“.
  • През ноември 2020 г. НАТО стартира собствена вътрешна биометрична система за споделяне на данни между нациите.
  • През май 2021 г. армията на САЩ интегрира своя списък за наблюдение с активирана биометрия с ABIS на Министерството на отбраната . Те работят върху мултимодално съпоставяне на синтез и подобряване на способността за биометрично съпоставяне на лица чрез AI и машинно обучение и вече са подобрили своите инфрачервени камери с голям обхват. Гледайки към близкото бъдеще, те също така се фокусират върху биометрични данни за отпечатък на длан, лица в тълпи, интеграция за идентифициране на заплахи онлайн и нетрадиционно латентно събиране на ДНК.
  • Бяла книга от 31 страници от 2013 г., озаглавена „Да мечтаем за бъдещето на здравето за следващите 100 години“, финансирана от Фондация Рокфелер, се чете много като антиутопична мечта на евгениците. Те говорят за отваряне на прозорец към бъдещето и как изглежда то след 2030 г. и след 2050 г. В много случаи те говорят за това в сценарии, сякаш се случва точно сега. Те формулират нещата като „победители и губещи“, „включващи и ексклузивни“ и любимото за всички времена – „разширени и неразширени хора“. Те описват борба за ресурси и показват фиктивна стая за чат, в която някой на име Раул казва на останалите, че „ днес в политическия форум има горещ виртуален дебат относно нарастващата социална разлика между хората с увеличени и неразширени възможности “.

  Този параграф, който попада в раздел, за който се смята, че са по-сигурни с нашето бъдеще, дава кратък поглед върху тази бяла книга като цяло.

  „Ще взаимодействаме повече с изкуствения интелект. Използването на роботика, биоинженерство за подобряване на човешкото функциониране вече е в ход и ще напредва. Реинженерството на хората в потенциално отделни и неравностойни форми чрез генно инженерство или смесени хора-роботи поражда дебати относно етиката и равенството. Предвижда се след 2030 г. да се появи нова демография на технологии (роботика, генно инженерство, нанотехнологии), произвеждащи роботи, създадени организми, „наноботове“ и изкуствен интелект (AI), които могат да се самовъзпроизвеждат. Дебатите ще растат върху последиците от предстоящата реалност на създадения от човека живот .

  Те също така говорят за синтетична биология, 3D принтиране и роботизирана микрохирургия и доставка на лекарства и ваксини, изпращани по електронен път чрез 3D принтиране.

  • Фондация Рокфелер говори за „Картографиране на бъдещето на ИИ“ на техния уебсайт от 2020 г. Те заявяват, че „ влиянието на ИИ е превъзходно за неговото увеличаване на човешките способности, за неговите предизвикателства пред това какво означава да си човек и за създаването на набор от взаимодействия човек-машина, които са качествено различни от тези в миналото.“

  • Министерството на отбраната на Обединеното кралство има проект за стратегически последици от 110 страници за „Човешкото увеличаване – зората на нова парадигма“ , който също се чете като мечта на антиутопичен евгеник. Това току-що беше публикувано през 2021 г. Те обхващат теми като технология за увеличаване на човешкия капацитет, етични и правни съображения и последици за обществото и отбраната, допълнени с илюстрация на еволюцията на хората от маймуните нагоре през мозъчните интерфейси . От редакции на гени до интелигентни носими устройства, нанотехнологии и мозъчни интерфейси, те разгръщат всичките си фантазии в този.

  Закони за поверителност на биометричните данни в няколко щата: трябва да станат федерални

  Освен ако не го търсите, повечето хора вероятно дори не знаят, че съществуват биометрични закони за поверителност в шепа щати, както и федерален законопроект, който беше представен през 2020 г. Въпреки че федералният законопроект умря в Конгреса, все още може да бъде въведено отново, ако хората говорят.

  Националният закон за поверителност на биометричната информация от 2020 г. беше въведен през август и почина в Конгреса, без да получи гласуване. Той би изисквал обхванатите субекти да получат съгласие преди заснемането на биометрични данни и да наложи изисквания за запазване, разкриване и унищожаване, както и да включва частно право на действие.

  Има няколко държави с различни закони относно поверителността, когато става въпрос за биометрични данни. Изненадващо, Илинойс има доста смел такъв , който доведе до многобройни колективни искове срещу биометрични хищници, като неотдавнашното дело срещу Facebook с одобрение от федералния съд за споразумение за $650 милиона. Законът за поверителност на биометричната информация на Илинойс (BIPA)изисква частните субекти да информират хората писмено, че тяхната информация се събира и съхранява, каква е целта и срока за събиране и съхранение, и трябва да осигурят писмено разрешение от лицето. Същите тези частни лица нямат право да продават, отдават под наем, търгуват или печелят от биометричната информация на дадено лице. Човек може да заведе дело на 1000 долара за всяко нарушение по небрежност или 5000 долара за всяко умишлено или непредпазливо нарушение, плюс адвокатски хонорари и разходи. Действителната вреда не е необходима за установяване на правоспособност. В момента се подготвят много съдебни дела и групови искове.

  Щатите Тексас и Вашингтон имат закони, според които дадено лице не може да улови биометричен идентификатор без предварително съгласие, нито може да продава биометрични данни без съгласие, освен ако не е разрешено от закона, и трябва да унищожи информацията в разумен срок. Въпреки това нито една държава не позволява частно право на иск, което означава, че хората не могат да съдят. Главният прокурор трябва да налага прилагането на тези закони.

  Ню Йорк и Мериленд въведоха законопроекти тази година , които изискват писмено съгласие и забраняват продажбата на тази информация. Те също така биха позволили частно право на иск. Въпреки това Ню Йорк заседава в комисия, а шоуто на Мериленд е оттеглено от спонсор. Въпреки това Ню Йорк има статут, обхващащ биометричната информация в техния закон SHIELD, който изисква уведомяване на лицата при откриване на неоторизиран достъп до личната им информация. Арканзас има същото нарушение на закона за информацията. Нито едно от тях не пречи на използването на биометрични данни, така че те не са голямо удобство.

  Ако досега не е кристално ясно, глобалистите и евгениците (понякога едни и същи) управляват шоуто и работят много усилено за постигане на крайните си желания за контролирана човешка раса, еволюция на трансхуманизма със силен изкуствен интелект, който място на много хора, докато летят до Марс през годините си на безсмъртие и наблюдават човечеството чрез безкрайни системи за наблюдение. Но тяхната мечта става реалност само ако хората го позволят.

  Допълнителна информация:

  Евгеника, безплодие и криза на растежа на населението – поредица от 6 части от Corey’s Digs, която включва обширна хронология на еволюцията на евгениката, датираща от края на 1800 г., и участниците.

  Резюме на ключови изпълнители и поддръжници, идентифицирани в тази серия

  Списъкът по-долу комбинира и разширява списъка от част 3, за да включи всички тези в част 4. Обърнете внимание, че много от коалициите и съюзите имат стотици партньори, които може да не са обхванати в тази серия, така че броят е доста по-голям от списъка по-долу. Не позволявайте да ви сплаши. Те са толкова силни, колкото ние им позволим да бъдат.

  Accenture

  Adyen

  Akamai Technologies

  Algoran

  Alibaba Group

  Alliance for Innovation Regulation

  Amazon

  Apple

  Archer Daniels Midland

  Argo Blockchain

  AT&T

  Audi

  Australian Aid

  Axoni

  Baidu

  Bancorp Bank

  Bank for International Settlements

  Banorte

  BanQu

  Barack Obama

  Barclays

  Beijing Genomics Institute (BGI)

  Belt and Road Initiative Blockchain Alliance

  BetterPlace Safety Solutions

  Bezos Family Foundation

  BiChip

  Bill & Melinda Gates Foundation

  Binance

  Bitcoin

  Bitcoin Latinum

  BlackRock

  Blockchain Founders Fund

  Blockchain in Transport Alliance

  Blockchain Industrial Alliance

  Blockstack

  BLOK Bioscience

  BMO Harris

  Boeing

  Bolt

  Bosch

  British Standards Institution

  Bunge

  ByteDance

  Carbon War Room

  Cardano Foundation

  Cargill

  CARIN Alliance

  Center for Global Development

  Central Bank of Canada

  Central Bankers

  Central Banks U.S.

  Charles Lieber

  Chemonics International

  China Academy of Information and Communications Technology (CAICT)

  China Development Bank

  China Electronic Standardization Institute

  China Electronics Technology Group Corp

  China Mobile

  China National GeneBank

  China Telecom

  China Unicorn

  China Unionpay

  Circle Internet Financial

  Cisco

  CISCO

  Citi

  Clear

  Clinton Foundation

  Coalition for Epidemic Preparedness Innovations

  COFCO

  Coingeek

  CoinShares

  Collins Aerospace / Raytheon

  CONA Services

  Consensys

  Continental

  COVAX

  Crypto Climate Accord

  Curv Inc.

  DARPA

  David & Lucile Packard Foundation

  David Ehrich

  Deloitte

  DENSO

  Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC)

  Deutsche Bank

  Digital Container Shipping Association

  DizemeID Foundation

  DMG Blockchain Solutions

  Elon Musk

  Emurgo

  Energy Web

  Enterprise Ethereum Alliance

  Entrust

  EOS Products

  Equifax

  Esri

  Ethereum

  European Blockchain Partnership

  European Central Bank

  European Commission

  European Union

  Evernorth

  Evernym

  Evrythng

  Fabrick

  Facebook

  Federal Reserve

  Federal Reserve Banks

  Fondation Botnar

  Ford

  Ford Foundation

  G7

  GAVI

  Gavi

  General Motors

  George Church

  George Soros

  Glencore Agriculture

  Global Compact

  Global Covid Certificates Network (GCCN)

  GoCardless

  Goldman Sachs

  Google

  Google Pay – Google Plex

  Governments (many)

  Grid Singularity

  Gryphon Digital Mining

  GS1

  GSMA

  Harvard University and Medical School

  HERE

  Hewlett Packard

  Honda

  Huawei

  Hyundai

  IBM

  ICAP

  ID2020

  ID4D

  IDEO

  Illumina

  In-Q-Tel

  Industrial and Commercial Bank of China

  InfoCert

  Institute of Electrical and Electronics Engineers

  Intel

  Intelligence Advanced Research Products Activity

  International Air Transport Association

  International Federation of Surveyors

  International Finance Forum (IFF)

  International Monetary Fund

  International Monetary Fund (IMF)

  International Organization for Migration

  International Organization for Standardization (ISO)

  International Telecommunication Union

  International Trade Center

  IOHK

  Jack Ma

  Janet Yellen, Secretary of the Treasury

  Jeff Bezos

  Jeffrey Epstein

  Jerome Powell, Federal Reserve Chair

  Jim Yong Kim

  Jo Ann Barefoot

  Johns Hopkins Center for Health Security

  JP Morgan Chase & Co

  JPMorgan Chase

  Justin Locke

  Kristalina Georgievain

  Lemann Foundation

  Liink Blockchain

  Linux Foundation

  Lloyds Banks

  Louis Dreyfus Company

  Macola

  Marc Benioff

  Mark Zuckerberg

  Mastercard

  Max Levchin

  Mayo Clinic

  McKinsey & Company

  Medici

  Mercedes

  Microsoft

  MIT

  MITRE Corporation

  Mitsubishi

  MOBi

  Mobility Open Blockchain Initiative

  Monetary Authority of Singapore

  Monzo

  Morgan Stanley

  N26

  NASA

  National Academy of Science

  National Institutes of Health

  National Science Foundation

  National Security Commission on Artificial Intelligence

  NATO

  NEC

  Neuralink

  NortinLifeLock

  NTT

  Oak Ridge National Laboratory

  Omidyar Network

  Open Geospatial Consortium

  Oracle

  Organization for Economic Co-operation and Development (OECD)

  Outlier Ventures

  PATH

  Paypal

  Peter Thiel

  Pioneer

  Plus Multiple Governments and government arms/agencies

  Pope Francis

  R3

  RChain

  Red Date Technologies

  Reid Hoffman

  Revolut

  Richard Branson

  Ripple Labs

  Robert Wood Johnson Foundation

  Rockefeller Foundation

  Rocky Mountain Institute

  Roman Catholic Church

  Salesforce

  SAP

  shell

  Siemens

  Signature Bank

  Simprints Technology

  Skyline Renewables

  SoFi

  SoftBank

  Solana

  Sovrin

  Square

  Standard Chartered

  Stanford Federal Credit Union

  Starlink, SpaceX

  State Information Center of China

  Steel Partners

  T-Mobile

  Tencent

  Texas A&M Transportation Institute

  The Commons Project

  The Good Health Pass Collaborative

  Tiger Global Management

  TikTok

  Tom Steyer

  Toyota

  UC San Diego Health

  UGS Technologies

  UK Dept. of International Development

  Ukaid

  UNICEF

  Unilever

  United Nations

  United Nations and its many arms

  United Nations Framework Convention on Climate Change

  UPS

  USAID

  UT-Battelle LLC

  Vaccine Credentials Initiative (VCI)

  Vancrypto

  Vanguard

  Varo Bank

  Varo Money

  VCI

  Venmo

  Verizon

  Visa

  Vy Capital

  Walmart

  WeBank

  WebBank

  Wellcome Trust and Wellcome Leap Fund

  Wells Fargo

  Wise

  World Bank

  World Economic Forum

  World Food Programme

  World Health Organization

  ZTE

  Zurich

  ТВЪРДО СПИРАНЕ. Време е да се съберем

  Вече им позволихме да поставят следите. Време е да ги разглобим и да започнем да оказваме реално въздействие върху осуетяването на дневния им ред. Може да се направи. Ние не сме техните морски свинчета или експерименти с хора – време е да се държим така. По-долу са някои ключови неща, които можете да започнете да правите веднага. Всяко едно нещо, което правите, всеки избор, който правите, и всяко действие, което предприемате, или движи този влак напред, или го дерайлира. Понякога ще се чувствате като трудна битка. Дайте сила на ума, тялото и душата си и използвайте силата на живота във вас, за да промените бъдещето. Заедно можем да донесем силата, силата и любовта, които ще са необходими, за да изградим бъдещето, което искаме – не това, което те са „преосмислили“ за нас.

  • Не бъдете принуждавани, подкупвани, изнудвани, засрамвани, обвинени, манипулирани или намеквани да се подчинявате.

  • Идентификационните паспорти за ваксини, дигиталните самоличности, налагани от банки, съоръжения за шофьорски книжки и други индустрии като средство за „достъп“ или „удобство“ трябва да се избягват на всяка цена.

  • Уведомете всички, които познавате, какво всъщност представлява този QR код и цифрова идентичност и как възнамеряват да ви поставят в Blockchain, за да наблюдават и контролират всяко ваше движение.

  • Довеждането на тази информация до вниманието на вашите законодателни органи и изискването за законодателство за блокиране на идентификационни паспорти за ваксини и приложения за цифрова идентичност е от решаващо значение. Вижте част 1 за държавите, които вече са предприели действия на този фронт. След публикуването на част 1 може да има допълнително законодателство.

  • Преместете парите си от големите банки в по-малки, семейни банки и малки кредитни съюзи. Ако 10% от хората направят това, това ще доведе до огромна промяна.

  • Изградете свои собствени семейни или обществени енергийни и хранителни системи. Устойчивите енергийни и хранителни доставки ще изминат дълъг път срещу техните системи за цифрово финансово изнудване.

  • Спрете да храните звяра – не харчете пари в Amazon ( ето защо ), големи магазини и големи марки, които изграждат инфраструктурата, за да поробят човечеството. Ето няколко добри алтернативни варианта .

  • ПАРИТЕ СА ЦАР. Използвайте пари възможно най-често, за да избегнете хипер-проследяването, което се извършва в банкови сметки , които агрегират вашите данни и изграждат вашия социален и климатичен рейтинг, както и изучават потребителското поведение на масите за манипулиране на индустрии, вериги за доставки и пазари. Плюс това, те няма да печелят такси от вас всеки път, когато плъзнете.

  • Купуването на каквито и да било продукти с думата „Smart” не е толкова умно. Всички тези продукти се използват за целите на наблюдението чрез аудио, някои визуални и обобщени данни, да не говорим за потенциални интегрирани технологии за контрол на ума. Ето списък със съвети как да се защитите по-добре, когато става дума за технологии.

  • Изчистете толкова дългове, колкото можете, така че да не сте длъжни на никого. Инвестирайте в хора, научаване на търговски умения, семейство и общност, твърди активи, подходящо образование за вашите деца, което може да означава местна мрежа от домашни училища, местни фермери, всички необходими консумативи или оборудване, от които смятате, че имате нужда, вашето здраве и спокойствие.

  • Ако вашето работно място изисква да получите инжекцията, ето някои ресурси, помощ и формуляр за изтегляне, който да предоставите на вашия работодател. Ако не приемат религиозно или медицинско изключение и ви оставят без избор, оставете ги да ви уволнят, вместо да напускате, така че можете да прибегнете.

  •„Силата на намерението“ не е лозунг или нещо, на което да се смеете. Наистина е мощен. Няма значение на какво място се намирате, във връзка със света, намерението във вашите мисли може да бъде проектирано без физически граници. Директното намерение се проявява като електрическа и магнитна енергия, която произвежда подреден поток от фотони, работещи като кохерентни честоти, способни да променят молекулярната структура на материята, да променят околната среда, да лекуват болести, да повлияят на мислите и действията на другите. Толкова е мощен. Това е доказано хиляди пъти. Намерете място сред природата или в дома си и прекарвайте 15 минути на ден, фокусирайки се върху вашите намерения, визуализирайки ги, виждайки ги как напълно лекуват света и изместват бъдещето в положителна посока. Това лесно може да се направи и по време на разходка.

  Ако само 10% от населението на САЩ се придържаше към този списък с точки по-горе – бихме могли завинаги да променим траекторията на техния дневен ред и потенциално да го спрем.

  Допълнителна информация

  Лекари за симпозиум по етика на Covid, част 1: Фалшивата пандемия

  Лекари за симпозиум по етика на Covid, част 2: Директното нулиране

  Паралелът „Преминаване директно“ и времевата линия на Covid

  Предишни части от поредицата:

  PDF вече е наличен за глобалния пейзаж на Corey Lynn относно паспортите за идентификация на ваксини

  Глобалният пейзаж на идентификационните паспорти за ваксини и накъде отива: Част 1

  Глобалният пейзаж на идентификационните паспорти за ваксини Част 2: Как вашата цифрова идентичност се премества в блокчейна за пълен контрол над хората

  Глобалният пейзаж на идентификационните паспорти за ваксини Част 3: Ключовите внедрители на вашата цифрова идентичност в блокчейна

  Този доклад е проучен и написан от Кори Лин от Corey’s Digs за The Solari Report .

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 1 Среден рейтинг: 5]
  Източникhome.solari.com

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...