Още
  НачалоБлокчейнАнализиFedNow идва през юли. Най-голямата промяна в паричната система на САЩ

  FedNow идва през юли. Най-голямата промяна в паричната система на САЩ

  Веднага след 26 юли вашата финансова свобода, каквато я познавате, може да приключи.
  Това е денят, в който правителството на САЩ ще стартира FedNow.
  Според нас FedNow ще бъде най-голямата промяна в паричната система на САЩ, откакто страната излезе от златния стандарт през 1971 г. Сега FedNow все още не е CBDC като китайския цифров юан.
  Но ще действа като троянски кон, който позволява на правителството да наблюдава всяка финансова транзакция, която правите.
  а, всички знаем, че правителството на САЩ ще използва цифров долар, за да надникне и контролира всеки аспект от нашия живот. Ето защо виждаме стартирането на FedNow като първия тест преди пълноправен CBDC в САЩ.
  Не забравяйте, че CBDC е цифрова версия на фиатни пари. Издава се от централна банка, използваща блокчейн технология. Това, което е плашещо за централно контролиран цифров долар, е, че правителството може да затвори достъпа до CBDC на всеки по каквато и да е причина и по всяко време. И ако правителството забрани парите в брой, вие буквално оставате без парите си.

  Тя създава регулаторна рамка, която ще и даде плашещо количество власт над парите на своите граждани, което да и позволи да промени стойността на еврото за една нощ. Или може внезапно да постави дата на „изтичане“ на парите,– което означава, че ще трябва да ги използвате или да ги загубите.
  Според предложения от Европейската комисия паричен режим, цяла Европа ще се превърне в „стъклена къща“, където правителството ще наднича във всяка транзакция и ще контролира и управлява живота на всеки човек.
  Ето какво очаква Америка. FedNow е инфраструктурата, която ще използват, за да пуснат Дигиталния долар а после и евро Ето защо го наричаме потенциален троянски кон..който ще ви пороби завинаги.


  Европейската комисия също работи върху своя собствена версия на цифрово евро. ( ЕЦБ публикува четвъртия доклад за напредъка във фазата на разследване на цифровото евро. Докладът включва основни принципи като безплатна лесна употреба, икономически стимули за купувачите и собствени разходи на Евросистемата. За подробен преглед вижте връзката по-долу. )

  https://www.ecb.europa.eu/paym/digital_euro/investigation/governance/shared/files/ecb.degov230713-fourth-progress-report-digital-euro-investigation-phase.en.pdf?704b0eee4c20eee4dbe4970f5091a96a

  Русия също напредва в плановете за дигитална рубла, като сенаторите трябва да гласуват за нейното одобрение в сряда. Ако законът бъде приет и подписан от президента Путин, Банката на Русия може да започне пилотната фаза още следващия месец.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-07-19/russia-readies-pilot-of-digital-ruble-as-war-squeezes-economy?srnd=premium-europe#xj4y7vzkg

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 2 Среден рейтинг: 5]
  Източникtellerwindow
  Чрезt.me

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...