Още
  НачалоБлокчейнАнализиОчаквания срещу реалност – трябва да приемете начина, по който цената на...

  Очаквания срещу реалност – трябва да приемете начина, по който цената на биткойн се развива.

  Биткойн ще достигне $100 000 до края на 2021 г.

  В средата на 2020 г., няколко дни след третото преполовяване на биткойн, все още си спомням, че направих тази смела прогноза в една от моите статии. Винаги е трудно да се направи такъв вид прогноза, защото когато грешите, което се случва много често, много хора започват да ви обвиняват за липсата на точност на вашите прогнози.

  Както винаги повтарям, това е само мое мнение. Нищо повече. Тъй като нямам на разположение кристална топка, не мога да ви дам никаква гаранция. Просто споделете моето мнение. От вас зависи да интегрирате това в своя мисловен процес, преди да вземете свои собствени решения.

  По това време цената на биткойн беше между $9K и $10K и сякаш нищо не се случваше. Мнозина дори започваха да намират биткойн за скучен. Когато започна юли 2020 г., призовах читателите си да не бъркат сигнала със шума:

  https://inbitcoinwetrust.substack.com/p/noise-vs-signal-in-bitcoin-world

  Важно е да се съсредоточите върху това, което има значение за биткойн

  Както обясних по това време, от съществено значение е да се научите да се фокусирате върху това, което има значение за биткойн. Неговата краткосрочна цена наистина може да бъде напълно в противоречие с основите. По това време това вече беше така. Всички данни във веригата показаха, че революцията се движи в правилната посока. Ефектите от халвинг върху цената на биткойн не се усещаха и това беше съвсем нормално.

  През цялото лято биткойн остана в този диапазон от $10 000. Някои хора се възползваха от възможността да натрупат повече и да научат повече за биткойн. Други направиха грешката да напуснат този свят, за да търсят по-„вълнуващи“ активи.

  Все пак е добре, че биткойнът е скучен актив от време на време. Това е част от трите основни пазарни фази, които трябва да се научите да овладеете . Използвайте тези моменти, за да надградите знанията си и да натрупате повече BTC за по-късно.

  Този съвет винаги е работил досега и ще продължи да го прави по мое скромно мнение.

  Прогнозите остават само очаквания, които винаги се сблъскват с реалността

  За да се възползвате от това, трябва да приемете начина, по който цената на биткойн напредва. Има очаквания от една страна и реалност от друга. По време на третото халвинг на биткойн през май 2020 г., очакванията на новите инвеститори бяха високи. Всички те смятаха, че шокът в предлагането ще тласне цената на биткойн направо към Луната.

  Това не се случи. Някои успяха да приемат реалността. След това те бяха възнаградени, когато Bitcoin Bull Market стартира в края на 2020 г.

  Докато Evergrande FUD се разпространяваше по пазарите и караше цената на биткойн да падне през септември 2021 г., аз все още ви казвах колко оптимист съм, че цената на биткойн ще достигне $100 000 до края на годината . Подозирах, че този FUD в крайна сметка ще изчезне, след като бъде оценен от инвеститорите.

  Когато цената на биткойн достигна $69 000 на 10 ноември 2021 г., всичко беше в съответствие с моите очаквания. Зоната от $75 000 до $80 000 до края на ноември 2021 г. и след това скока до $100 000. И тогава нищо не се случи, както се очакваше. Моите очаквания и тези на много други бяха разочаровани. Реалността взе надмощие.

  Ако не сте в състояние да приемете, че реалността много често е различна от очакванията, тогава имате погрешна визия за биткойн

  Флъш на ливъридж се случи в нощта на 3 срещу 4 декември 2021 г. , а цената на биткойн достигна най-ниското си ниво от около $42 000. Днес сме на цена от около $49 000, докато цената на биткойн се движи настрани от този епизод . Цената му е между $46 000 и $52 000, като всеки има няколко големи въпроса:

  • Кой ще се предаде първи? Мечките или Биковете?
  • Когато се случи пробивът, каква ще бъде следващата тенденция за цената на биткойн?

  Това е настоящата реалност. Мнозина се паникьосват, че сме на мечи пазар. Това не е моето усещане. Моята вяра е подсилена от данните във веригата, които следя отблизо. Китовете непрекъснато увеличават позициите си, докато BTC резервите на борсите току-що достигнаха 4-годишно дъно. Освен това миньорите не продават своите BTC резерви.

  Това е един от многото знаци, които ми подсказват, че този Бичи пазар не е приключил. Но пак казвам, това са очаквания от моя страна. Тези очаквания ще трябва да се сблъскат с реалността. $100 000 няма да бъдат достигнати до края на 2021 г. Винаги тази реалност, която имаше предимство пред очакванията.

  Когато това се случи и се случва през цялото време на свободен пазар като биткойн, просто трябва да го приемете. Анализирайте ситуацията и продължете напред. Дали цената на биткойн няма да достигне $100 000 до края на 2021 г.? Ако не можете да се справите с тази реалност, вероятно не сте на този свят с правилната визия.

  Приемете реалността, за да се възползвате от нея

  Биткойн е невероятна парична революция, която ще отнеме време . Ако искате да се възползвате напълно от биткойн, трябва да можете да се ангажирате с минимум 5 до 10 години. Тези, които могат, ще бъдат много възнаградени. Останалите ще бъдат постоянно в затруднение, когато се сблъскат със сблъсъка между очакванията и реалността.

  Реалността на цената на биткойн е, че тя се движи в последователни възходящи вълни, разпръснати с повече или по-малко изразени корекции. Като единственият наистина свободен пазар в света, цената на биткойн зависи от поне 8 основни фактора, за които трябва да научите . Колкото повече знаете за тези фактори, толкова по-добре ще можете да реагирате, когато волатилността на цената му предизвика паника на пазара.

  Защото именно в онези моменти, когато реалността разрушава може би прекалено оптимистичните очаквания на другите, се създават нови възможности. От вас зависи да се възползвате от тях.

  Кликнете върху звезда, за да оцените!
  [Общо гласове: 3 Среден рейтинг: 5]
  Източникssaurel

  Актуални

  Последни

  Също може да ви харесат...