More
  beginingRecommendedWhat is Signal : A mobile messaging app that uses cryptography

  What is Signal : A mobile messaging app that uses cryptography

  Тъй като става все по-ясно, че приложенията за съобщения като Facebook Messenger и WhatsApp вече не предлагат частни връзки, много хора се обърнаха към единствената частна алтернатива на пазара, приложение, известно като Signal. Но Signal е много повече от приложение за съобщения и те наскоро пуснаха своя собствена криптовалута, известна като Mobile Coin.

  Signal е приложение за съобщения, което е изградено върху концепцията за частни съобщения с помощта на криптография; следователно не трябва да е изненада, че приложението наскоро интегрира криптовалута в своята платформа, известна като Mobile Coin.

  Тъй като популярността на използването на Signal като приложение за съобщения като източник на комуникация бързо се улови в много страни по света, предполага се, че монетата, свързана с платформата, също ще се хване. Но как работи тази монета? И заслужава ли инвестиция? Продължете да четете, за да разберете.

  Какво е Signal?

  Signal е мобилна платформа за съобщения, която използва криптография, за да предостави на своите потребители криптиране от край до край. Освен от човек на човек в чата, можете също да създавате групови съобщения с до 1000 участници и да хоствате видео разговори за един до осем души. Това е единственото приложение за съобщения на пазара, което е с отворен код, което означава, че няма печалба от компания, която да се възползва от споделянето на информацията си. Това е една от причините да може да осигури толкова високо ниво на поверителност.

  Понастоящем Signal е достъпен за iPhone и Android, както и за потребители на настолни компютри с Windows, Mac или Linux. Ще трябва да се регистрирате, като използвате телефонния си номер, но той е напълно безплатен за използване от всички потребители. Няма реклами и компанията зад Signal работи само на дарения – което означава, че нямат стимул да откраднат вашата информация и да я продадат на трети страни.

  Те стоят зад този аспект на своята платформа дотолкова, че са кодирали програма, която дори няма да позволи на служителите да виждат съобщения, което означава, че няма притеснения някой от тях да стане измамник и да злоупотреби с властта си – защото те нямат такава. Дори с призовка , компанията няма да може да освободи нито едно от вашите съобщения, тъй като те не се съхраняват на никакъв сървър.

  Кой създаде сигнал?

  Колкото и да звучи всичко това, това не е нова технология, а приложението Signal всъщност е изобретено през 2013 г. под името TextSecure. TextSecure започва като дъщерно дружество на Whisper Systems, шифровано приложение за разговори, което губи доверието на хората, когато технологията, която произвежда, е придобита и унищожена от Twitter през 2010 г. Whisper Systems е основана от Moxie Marlinspike и Stuart Anderson и след инцидента в Twitter те продължават да проектира TextSecure, който в крайна сметка ще се превърне в софтуерна база за Signal.

  Версията на Signal, с която потребителите са запознати днес, беше пусната през 2015 г., но тогава беше достъпна само за Android. Версията за iOS излезе едва през 2016 г. През 2018 г. Whisper Systems бе ребрандирана и част от компанията беше наречена Signal Technology Foundation, която е с нестопанска цел, която в момента контролира приложението.

  Какво е Mobile Coin?

  Наскоро Signal обяви, че ще въведе своя собствена криптовалута, която да се използва като платежна система на своята платформа, наречена Mobile Coin . Въпреки че това може да звучи странно, не забравяйте, че няколко други платформи за съобщения вече имат версия на валута, като Apple Pay, планираната от Facebook Libra and Kik . По този начин би имало смисъл, тъй като потребителската база за Signal расте, за да въведат валута и за своята платформа.

  Mobile Coin стартира през декември 2020 г. и към момента на написването на тази статия в момента е достъпен само за потребители на Signal във Великобритания. Компанията се надява обаче да промени това, като в крайна сметка планира да предложи валутата на всички свои потребители, независимо в коя държава живеят. Мобилната монета дава възможност на потребителите да изпращат пари на приятел или познат, с когото разговарят незабавно за малко или без такса.

  Mobile Coin използва протокола for звезден консенсус , който се основава на метод за консенсус for доказателство за репутация . Това означава, че когато се изпрати заявка, системата ще провери репутацията на възела, който я изпраща, и ще одобри или отхвърли транзакцията. Това работи, защото проверката на репутацията е просто изискан начин да се каже проверка на баланса. Така че, ако поискате да изпратите пари на приятел, парите за консенсус на PoR ще видят дали разполагате с парите и ако имате и достатъчно възли се съгласят, че имате, заявката ще бъде обработена.

  Причината, поради която Mobile Coin се пуска в мрежата on Stellar, вместо в Ethereum или друг блокчейн, е, че разработчиците на Signal искат да дадат приоритет на скоростта над всичко останало. Това е функция, която би била възможна само чрез изграждане на тяхната монета върху блокчейна Stellar, поради което разработчиците избраха да го направят.

  cba4983fefb96c0253cc5cd0fc1debdbd98324cfe12294fcd4ef2ac5823a2ef2.jpg

  Защо не интегрирате биткойн в сигнал?

  Може би се чудите защо разработчиците на Signal не просто са интегрирали криптовалута, която вече е съществувала в тяхната платформа за съобщения. И истината е, че много от монетите там имат проблеми, които разработчиците на Signal не искат да добавят към своята платформа. Например, биткойнът е страхотен, но е толкова бавен, че транзакциите могат да отнемат минути, ако не и до час – или повече. Така че вместо да се справят с бавна мрежа, разработчиците на Signal решиха да създадат свои собствени.

  Освен това, освен Биткойн, има много малко криптовалути, които не са собственост или обезпечени от компания. И тъй като самият Signal е приложение с нестопанска цел, те не искаха да се смесват с печеливша компания и вместо това решиха да проектират своя собствена криптовалута, която да отговаря напълно на техните нужди.

  Трябва ли да използвам мобилна монета?

  Въпреки че Mobile Coin все още не е достъпна за всички потребители на Signal, ако е толкова голяма, колкото е приложението, няма причина да не използвате монетата за изпращане на пари на вашите приятели и семейство в бъдеще. Понастоящем Mobile Coin е достъпен за закупуване на много пазари и ако смятате, че технологията ще бъде широко приспособена, тогава може да си струва да инвестирате в нея. Просто имайте предвид, че инвестициите в криптовалута са рискови по своята същност, независимо в каква монета инвестирате в.

  Като цяло, независимо дали мислите, че ще купувате и използвате Mobile Coin или не, Signal наистина е единствен по рода си, когато става въпрос за приложения за съобщения и определено трябва да го изтеглите и да го използвате, за да говорите с приятелите си. Поверителността бързо изчезва в този свят и независимо дали имате какво да скриете или просто искате да запазите основно право, Signal е тук, за да ви помогне.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 2 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…