More
  beginingCryptocurrenciesBitcoin„Среща на 44 нации в Ел Салвадор, за да се говори за...

  „Среща на 44 нации в Ел Салвадор, за да се говори за биткойн“, съобщи президентът Букеле

  Тридесет и двама централни банкери и 12 финансови ръководители, представляващи 44 нации, ще се срещнат по -късно днес в Ел Салвадор , според президента на нацията Найиб Букеле, който заяви, че – наред с други неща – групата ще обсъди биткойн (BTC) .

  Смята се, че развиващите се икономики по света следят отблизо събитията в Салвадор, след като страната даде статут на законна валута на BTC през септември миналата година. И ако твърденията на Букеле са верни, техните икономически лидери, включително представители на централните банки и финансовите министерства, ще получат възможността да видят как BTC се използва в икономиката от първа ръка на среща на върха, която ще се проведе по-късно днес (време UTC).

  За срещата, която изглежда се пази в тайна не само от салвадорските власти, но и от предполагаемите участници, се знае малко, ако изобщо нещо. Cryptonews.com не успя да намери официални новини за официални посещения в Ел Салвадор в медии от съответните нации, а салвадорската преса също изглежда не знае за такава среща.

  Всъщност почти всичко, което се знае за срещата, идва от туитове, направени от самия Букеле, който написа, че финансовите ръководители „ще се срещнат в Ел Салвадор, за да обсъдят финансовото включване, цифровата икономика, банкирането на небанкираните, пускането на биткойн и ползите от него в нашата страна.“

  Голям брой африкански държави на юг от Сахара бяха сред нациите, за които Букеле твърди, че ще присъстват, включително Сао Томе и Принсипи, Ангола, Гана, Бурунди, Намибия, Нигерия, Сенегал, Уганда, Гвинея, Есватини, Кения, Гамбия, Демократична република Конго и Мадагаскар.

  Един забележителен отсъстващ от този списък е Централноафриканската република , която наскоро въведе свой собствен закон за приемане на BTC законно платежно средство.

  Държавите от Северна Африка и Близкия изток също са в списъка на Букеле, включително Египет, Мавритания и Йордания.

  Букеле твърди, че ще присъстват и финансовите ръководители на Хаити и Доминиканската република, както и централните банки на Пакистан, Бангладеш, Армения и Непал.

  Голям брой представители на Латинска Америка също ще присъстват, включително финансисти от Коста Рика, Еквадор и Хондурас, като Централната резервна банка на Ел Салвадор председателства събитието.

  Изглежда, че операторите на акаунта на Bitcoin Beach в Twitter са разбрали за събитието в петък миналата седмица и дори подтикнаха Международния валутен фонд със саркастичен пост, в който се твърди, че събитието „вероятно е нищо“.

  Списъкът му обаче се различава значително от този на Букеле – най-вече, тъй като в него се споменава и присъствието на Индия.

  Същият акаунт беше последван и по-рано днес с карта – може би на присъстващите – което вероятно ще предизвика допълнително объркване.

  Тази карта изглежда показва почти цяла Африка, оцветена в оранжево (неофициалният цвят на BTC), както и Аржентина и Мексико. Още по-съмнително беше засенчването на Китай, който премахна повечето форми на дейност, свързана с криптовалута, както и Русия и Украйна.

  Биткойн Бийч нарича себе си „малката общност, която помогна на оранжевото хапче за първата биткойн нация в света“ – и включва емигранти, живеещи в малък морски курорт в Ел Салвадор. Тази група работи с местните жители в Ел Зонте – население 3000 – по проект, който в крайна сметка се превърна в неофициален пилотен проект за приемане в цялата страна, като доставчиците и малките предприятия приемат екосистема за плащане на BTC още през 2020 Mr.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…