More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinВинаги по-зелено – Биткойн индустрията вече използва най-възобновяемата енергия в света с...

  Винаги по-зелено – Биткойн индустрията вече използва най-възобновяемата енергия в света с 57,7%

  През май 2021 г. Китай строго забрани добива на биткойн от своята територия. Тогава станахме свидетели на голямо изселване на биткойн копаене от Китай на Запад и по-специално в Америка .

  Според последните оценки на университета в Кеймбридж, сега на Америка се падат над 42% от хешрейта на биткойн мрежата .

  Това е възможност да си припомня какво казах през май 2021 г., когато мнозина изпадаха в паника, след като Китай забрани добива на биткойн: това беше нещо изключително бичи за биткойн .

  С един замах бяха решени два основни проблема на биткойн :

  • Концентрацията на хешрейта на биткойн в Китай, страна, чиито авторитарни ценности са противоположни на тези, насърчавани от биткойн.
  • Делът на електричеството от възобновяеми енергийни източници, използвано от биткойн мрежата, е твърде нисък.

  Биткойн постига 57,7% дял от възобновяемата енергия, използвана за защита на своята мрежа

  Няколко седмици по-късно Съветът за копаене на биткойн е основан от Майкъл Дж. Сейлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Съветът за добив на биткойн е асоциация на най-големите минни компании в Северна Америка. Тази асоциация има за цел да предостави конкретни данни за добива на биткойн на тримесечие.

  В края на юни 2021 г. беше публикуван първи доклад, в който се посочва, че делът на възобновяемата енергия в електроенергията, използвана от биткойн мрежата, надхвърля 50%. Начин да се сложи край на погрешните схващания, разпространявани от противниците на биткойн, които постоянно казват, че биткойн е екологична катастрофа в процес на създаване.

  Тази цифра напомни на опонентите на биткойн , че ESG резултатът на краля на цифровите валути вече е отличен . Разбира се, все още нищо не е перфектно, но все пак беше нещо много положително.

  Току-що беше публикуван вторият тримесечен доклад на Съвета за копаене на биткойн . Това показва, че добивната дейност в основата на сигурността и децентрализацията на биткойн мрежата консумира 188 TWh в сравнение със 154 620 TWh за всички човешки дейности:

  По този начин добивът на биткойн представлява 0,12% от световната първична енергия, в сравнение с 0,1% отчетени в предишния тримесечен доклад.

  Важното нещо, което трябва да се разбере с данните на Съвета за копаене на биткойн, е, че той обхваща само добивните компании в Северна Америка. Тези компании представляват „само“ 33% от глобалния хешрейт в момента. Следователно делът на възобновяемата енергия за цялата биткойн мрежа е приблизително оценен на 57,7%, което е с 3% повече спрямо второто тримесечие на 2021 г.

  Добивът на биткойн е индустрията, която използва най-възобновяемата енергия в света в своя енергиен микс

  Интересно е също да се открие, че индустрията за добив на биткойн е тази, която „използва най-възобновяемата енергия в света“. Добивът на биткойн консумира 3 пъти по-малко енергия от добива на злато и 21 пъти по-малко от авиационната индустрия.

  В този доклад за третото тримесечие на 2021 г. от Съвета за копаене на биткойн, Майкъл Дж. Сейлър приветства напредъка в енергийната ефективност, постигнат през последните месеци:

  „През това тримесечие видяхме драматични подобрения в енергийната ефективност и устойчивост на добива на биткойн поради напредъка в полупроводниковите технологии, бързото разширяване на добива в Северна Америка, изхода в Китай и световната ротация към устойчива енергия и съвременни техники за копаене.

  Майкъл Дж. Сейлър също посочи нещо изключително важно: факта, че консенсусният алгоритъм на биткойн намалява наполовина печалбите на миньорите на всеки 4 години. Това означава, че миньорите са принудени да намалят наполовина консумацията си на енергия, за да запазят същата рентабилност, при равни други условия.

  От друга страна, може да се възрази на Майкъл Дж. Сейлър, че фактът, че цената на биткойн продължава да се покачва с течение на времето, леко противодейства на това програмирано възпиране за копаене.

  Възможност да благодарим на Китайската комунистическа партия още веднъж и да се надяваме, че тя стои далеч от биткойн, който символизира свободата

  Тези данни от Съвета за копаене на биткойни идват само дни след като Китай обяви, че отправя призиви за обществено мнение за забрана на добива на биткойн от страната.

  Изглежда, че китайската комунистическа партия предпочита да забрани, преди да мисли за това, или вече започват да се появяват съжаления, когато виждат, че мястото, останало празно, е заето от Америка. Противно на това, което Китай може да си представи, Биткойн не се нуждае от Китай, за да успее.

  Сега, когато оборудването за добив на китайските миньори замина за Америка или Казахстан, просто искам да кажа на Китайската комунистическа партия да стои далеч от биткойн. Биткойн е по-добре без Китай, а ценностите на китайската комунистическа партия никога не могат да съвпадат с тези на биткойн.

  Биткойн означава свобода, докато Китай не може да понесе, че неговите хора могат да бъдат свободни да действат извън правилата, определени от китайската комунистическа партия. За съжаление, именно китайците ще бъдат най-засегнати в бъдеще, тъй като нямат алтернатива на e-RMB, които ще бъдат наложени за по-добър мониторинг на населението.

  Що се отнася до биткойн, той продължава своята революция независимо от всичко.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 2 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…