More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinВашата борсова платформа е по-лоша от банка. Изпратете своя биткойн към вашия хардуерен...

  Your exchange platform is worse than a bank. Send your Bitcoin to your hardware wallet to access the world's best bank

  След като достигна 100 милиона потребители през септември 2020 г., биткойнът надмина 200 милиона през 2022 г.,  за да достигне приблизително 219 милиона потребители до 31 декември 2022 Mr.

  Все още говоря за прогнози, защото знаете, че не е възможно да се знае точно броят на потребителите на биткойн. Можете да знаете броя на активните адреси в мрежата и след това да направите различни оценки, като използвате данни от платформите за обмен, за да стигнете до приблизителна цифра.

  Ако всяка година се използва един и същ метод на изчисление, можете поне да видите тенденция. Тенденцията е, че приемането на биткойн продължава блок след блок със скорост, която все още поставя биткойн по траекторията му да достигне един милиард потребители до 2030 г.

  Знаете, че е възможно да накарате необработените числа да казват всичко и всичко. Всичко е въпрос на интерпретация.

  Например, когато погледнете цифрата от 219 милиона потребители на биткойн, ще си помислите, че това е огромен брой за P2P система без лидер, която беше пусната само преди 14 години. Наистина, нарастването на броя на потребителите на биткойн през годините е впечатляващо. Още по-впечатляващо е, защото Биткойн никога не е получавал подкрепа от правителства или частни инвестиционни банкери.

  Биткойнът се разрасна благодарение на своите потребители, които осъзнават колко щастливи са да имат на разположение такава система и които смятат, че тяхната мисия е да помогнат на биткойн революцията да реализира пълния си потенциал за света в бъдеще.

  Но ако вземете тази цифра от 219 милиона потребители и я сравните с броя на хората на Земята, който е надхвърлил 8 милиарда към края на 2022 г., бихте помислили, че само 2,7% от населението на Земята притежава биткойн единици. Това не са много в крайна сметка!

  И от тези 219 милиона, колко разбират защо е биткойн?

  10%? Дори по-малко?

  Ако вземем цифрата от 10%, това би накарало едва 21,9 милиона души в света да разберат защо е биткойн. Само 0,27% от населението на света би разбрало причината за биткойн.

  Ако купите биткойн през 2023 г., вие все още сте ранен приемник!

  Мечият пазар от 2022 г. с всички фиаски, които видяхме, от Terra Luna до Celsius Network до FTX, ще осигури необходимо и добре дошло прочистване на индустрията на криптовалутите. Това ще позволи на нарастващ брой хора от широката общественост да разберат тази основна истина:

  Биткойн!= Крипто . Биткойнът е различен от криптовалутата, за тези, които не биха овладели операторите за логическо сравнение :D.

  Освен това стана очевидно, когато FTX продава фалшиви биткойн единици на своите клиенти, че трябва да притежавате частните ключове за вашия биткойн, за да го притежавате.

  Не вашите ключове, не вашият биткойн – FTX продаваше фалшиви BTC на своите потребители "

  Not your keys, not your bitcoins “ е мем, който непрекъснато повтарям. Дори създадох уебсайт за това, за да помогна на възможно най-много хора да осъзнаят, че това меме е там, за да опише реалността.

  Абсолютно трябва да имате личните ключове за вашия биткойн, за да се възползвате напълно от всичко, което системата биткойн може да предложи.

  Купувайки биткойн, вие ще се предпазите от безкрайната парична експанзия на щатския долар и фиатните валути, но ако нямате личните си ключове, няма да знаете дали наистина притежавате биткойн или това, което сега се нарича хартиен биткойн, да направя паралел с хартиеното злато.

  Златото е оскъден запас от стойност, но не и хартиеното злато, което е само обещание, което ангажира само онези, които вярват в него…

  С биткойн, съхраняван на платформа за обмен, ще се сблъскате със същия проблем. Вие се доверявате на трета страна, която може да ви цензурира по всяко време.

  2022 година ще накара повече хора да осъзнаят проблема със собствения суверенитет с биткойн:

  Тази графика показва, че 1/5 от единиците BTC, присъстващи на платформите за обмен на 1 януари 2022 г., са напуснали платформите през годината, с ясно ускорение по време на измамата с FTX през ноември 2022 г.

  Това е добре, но не е достатъчно!

  Твърде много хора все още забравят, че обменните платформи са дори по-лоши от техните банки. В по-голямата си част те имат дори по-малко регулаторни ограничения. Те могат да ви цензурират като банките, но могат да манипулират парите ви и да ви лъжат по още по-лесни начини. Това, което се случи с FTX през ноември 2022 г., е достатъчно красноречиво, за да не е необходимо да навлизам в него.

  Следователно вие абсолютно трябва да продължите движението, което започна през 2022 г. Трябва да си върнете контрола върху вашия биткойн. Трябва да вземете личните си ключове.

  Изваждайки вашите биткойн единици от борсите, вие ще получите достъп до най-добрата банка в света: себе си! И да, на кого можете да се доверите повече от себе си?

  Това може да звучи плашещо за някои, но ще откриете, че е лесно да използвате хардуерни портфейли като тези, предлагани от водещите марки Trezor и Ledger. Има и други решения, но винаги съм бил доволен от продуктите на тези две марки, поради което не се страхувам да ги препоръчам.

  Миналата година написах статия за сравнение:

  “ Trezor срещу Ledger – Кой е най-добрият хардуерен портфейл за използване с Bitcoin? „

  Все още е на пазара и оттогава Ledger дори пусна нов модел, Stax, който френският производител се надява да стане това, което iPod беше за света на музиката през 2000-те.

  Тези устройства струват определена цена, но аз виждам това като цената, която трябва да платя, за да гарантирам сигурността на плодовете на моя труд. Мисля, че трябва да го видите по същия начин.

  За тези от вас, които все още се колебаят да поемат частните ключове на вашия биткойн, надявам се, че тази статия ви е дала някои аргументи да се насочите в правилната посока и да отнемете властта от платформите за обмен. Ако искате да поемете властта над парите си, трябва да имате личните си ключове. Другото предимство, което не споменах по-рано, е, че като премахнете своя биткойн от борсите, вие ще увеличите неговия недостиг на спот пазара, което механично ще увеличи цената му.

  Така че, ако нямате намерение да продавате, това е нещо, което може да бъде само от полза за вас.

  Зависи от теб, както винаги.


  PS:  Ако вече клоните към хардуерен портфейл от Ledger, последвайте тази връзка:

  Ledger Nano S Plus / Ledger Nano X / Ledger Nano Stax


  PS2:  Ако вече клоните към хардуерен портфейл от Trezor, следвайте тези връзки:

  Trezor One  | Сейф Т


  Ако се притеснявате, че биткойнът не е достигнал дъното си и това ви спира, прочетете това.

  c8483a4124ed75a36a05c8c802ec418a8cb144d48f9fb1570f7bbe142aa8f458.png

  Спри да гледаш надолу със страх. Вместо това погледнете нагоре с надежда.

  Връзка: https://inbitcoinwetrust.substack.com/p/if-youre-worried-that-bitcoin-hasnt


  Не приемайте за даденост думите на биткойнърите, които ви казват, че биткойнът е невероятна парична революция, но го проверете сами, като развиете знанията, за да изградите своята истина за биткойн.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…