More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinТоп 5 обещаващи PoS криптовалути за залагане

  Топ 5 обещаващи PoS криптовалути за залагане

  Залагането е по-ефективна и екологична алтернатива на digging . Базиран е на прогресивния механизъм за консенсус Proof-of-Stake (PoS) и е много подходящ за пасивни крипто печалби. Нека обсъдим кои PoS криптовалути е най-добре да изберете през 2024 г., за да увеличите максимално печалбата с минимални рискове.

  Залагане, печалба, доказателство за залог: каква е връзката?

  Механиката на залагане включва потребители, които печелят пасивен доход, като съхраняват средствата си в крипто портфейл или на специализирана платформа, като по този начин осигуряват активност и сигурност на блокчейн мрежата.

  Криптовалутата е необходима, за да може блокчейнът да поддържа стабилна работа. Притокът му може да бъде осигурен от притежателите на крипто активи и, разбира се, не на безвъзмездна основа. Интелигентните договори заключват определено количество монети, като изборът чии монети ще бъдат заключени и впоследствие компенсирани с награди е случаен. Единственото нещо, което може да повлияе, е общата сума на крипто активите в акаунта на потребителя. Колкото повече имат, толкова по-голяма е вероятността да участват в операцията. PoS алгоритъмът в този случай се превръща в най-удобното решение. 

  Коя PoS крипто се счита за най-популярна през 2024 г.?

  В момента има няколко десетки PoS активи на пазара с голям потенциал. Лидерите по пазарна капитализация в момента са както следва:

  Ethereum ( ETH )

  Втората най-популярна блокчейн платформа в света и една от водещите платформи за създаване на децентрализирани приложения . Пазарната капитализация на ETH монети в момента надхвърля 276,5 милиарда долара.

  През 2022 г. се случи голямо мрежово надграждане на Ethereum – The Merge , което включва преход от PoW към PoS механизми. С него се промениха условията за залагане. През 2023 г. надстройката Shapella беше успешно активирана, създавайки удобни условия за теглене на средства от договора за депозит.

  За да стане валидатор на платформата Ethereum, потребителят трябва:

  • Да имат поне 32 ETH в сметката си за депозит в интелигентен договор;
  • Осигурете денонощна връзка на техния хардуер към мрежата.

  Перспективите на Ethereum:

  • Над 29,1 милиона ETH са заключени в договора за депозит;
  • 914 828 валидатори работят в блокчейна;
  • Възнагражденията за залагане възлизат на 3,6% годишно;
  • Изплащанията на награди са напълно стабилни.

   Solana ( SOL )

  Тази блокчейн платформа с отворен код превъзхожда своите конкуренти поради високата си производителност. Функционалността на мрежата се поддържа от потребители, притежаващи родния SOL токен .

  Solana работи на алгоритъма за консенсус DPoS. Това означава, че всеки може да участва в залагането, като делегира своите токени на делегат. Статистиката за Солана в началото на 2024 г. е повече от обещаваща:

  • Приблизително 385 милиона родни SOL токена са заключени в договора за депозит;
  • 1782 валидатора участват в блокчейн операцията;
  • Наградите за залагане за потребителите възлизат на 7,85% годишно;
  • Изплащанията на награди се оценяват като стабилни в 98% от случаите.

   Cardano ( ADA )

  Блокчейн платформата Cardano работи на езика за програмиране Haskell. Сред основните му предимства са намаленото натоварване на програмната памет, високите изчислителни скорости и опростяването на кода.

  Мрежата Cardano е подходяща за залагане за всеки, всеки участник в мрежата може да участва в залагането и да печели от него. Cardano позволява да се създават пулове за залагане и да се делегират дялове за разпределение на доходи и задължения. За да започнат, потребителите трябва да имат 500 собствени токена на ADA в своя акаунт, както и средства за плащане на първоначални такси.

  Перспективите на Cardano:

  • В момента има над 3000 пулове за залагане в експлоатация;
  • Възнаграждението за залагане се оценява на около 3% годишно;
  • Стабилността на изплащането на наградата е 94,4%.

  Polygon ( MATIC )

  Polygon е мрежа за L2 решения на платформата Ethereum. Първоначално той е разработен за решаване на проблеми с мащабируемостта в мрежата. Потребителите имат достъп до делегирано залагане. В платформата няма минимален праг за влизане, което означава, че всеки може да участва в нея.

  През 2023 г. броят на потребителите на Polygon се доближи до броя на потребителите на Ethereum. Към началото на 2024 г. Polygon има следните перспективи :

  • Над 3,6 милиарда MATIC токени са заключени в договора за депозит;
  • 105 валидатора поддържат блокчейн работа;
  • Потребителите се възнаграждават с 4,95% годишно за залагане;
  • Изплащанията на награди са напълно стабилни.

  Open Network ( TON )

  Open Network е децентрализирана мрежа с вътрешната криптовалута Toncoin. През лятото на 2022 г. мрежата напълно премина към PoS алгоритми. В сравнение със Solana и Polygon, не всеки потребител може да участва в залагане в The Open Network. За да стане валидатор, човек трябва да има най-малко 300 000 TON собствени жетони в своя акаунт и високопроизводително оборудване. 

  Перспективи на The Open Network към момента на писане:

  • Над 437,5 милиона ТОНА са заключени в договора за депозит;
  • Повече от 300 валидатора участват в работата на блокчейн;
  • Възнаграждението за залагане се оценява на 7% годишно.

  Conclusion

  Пейзажът на залагането на пазара на криптовалути за 2024 г. изглежда невероятно обещаващ, предлагайки множество възможности за инвеститорите да генерират пасивен доход. Преходът към механизми за консенсус Proof-of-Stake (PoS) революционизира начина, по който работят блокчейн мрежите, превръщайки стейкинга в ефективна и екологична алтернатива на традиционното копаене.

  Сред най-добрите PoS криптовалути за залагане през 2024 г. Ethereum, Solana, Cardano, Polygon и The Open Network се открояват като лидери по отношение на пазарна капитализация, производителност на мрежата и награди за залагане. Всяка от тези платформи предлага уникални характеристики и предимства, обслужващи разнообразен набор от инвеститори и залагащи.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…