More
  beginingBlockchainAnalyzesТе не мислеха, че тези технологии ще нарушат света, но го направиха,...

  They didn't think these technologies would disrupt the world, but they did, as Bitcoin will

  Успехът на биткойн продължава да расте. Само за дванадесет години дигиталната валута, създадена от Сатоши Накамото, успя да достигне пазарна капитализация от 1 трилиона долара през февруари 2021 г. Това е нещо невероятно, като се има предвид, че на най-бързия GAFAM, Google, са били необходими 21 години, за да постигне това.

  С биткойн всичко изглежда върви много бързо.

  Биткойн обаче има една забележителна разлика от GAFAM. Влиянието на биткойн върху света на бъдещето ще бъде много по-голямо. Биткойн е истинска парична революция, чиито потенциални въздействия са трудни за разбиране за мнозина .

  Пълна промяна на парадигмата като биткойн е страшна. Това е нещо, което има смисъл. Мнозина се опитват да се успокоят, като категоризират биткойн като средство за съхранение на стойност, платежна система, стока,…

  Безполезно е да губите времето си за това, защото биткойн не е класифициран. Биткойн създаде своя собствена категория. Това е уникална система, способна да се адаптира към разнообразните нужди на всички свои потребители .

  Противопоставянето на биткойн се дължи главно на страха, който идва от незнанието какво е биткойн

  Тези, които все още имат трудности да възприемат това, се страхуват. Те се страхуват, че в крайна сметка ще бъдат поразени от биткойн революцията. Вместо да го прегърнат, тези хора се съпротивляват в опит да запазят несправедливите си привилегии в рамките на настоящата парична и финансова система.

  Така правителства, централни банкери, икономисти или някои милиардери ще атакуват фалшиво биткойн. Някои ще кажат, че биткойн се използва само от престъпници, които искат да перат пари. Други ще кажат, че биткойн е измама, която ще завърши много зле.

  И накрая, други, като Бил Гейтс, критикуват консумацията на енергия на биткойн като прекомерна. Прекалено по отношение на какво? Той не уточнява. Може би Бил Гейтс предпочита сегашната система, при която Фед може да отпечата от нищо повече от 4 трилиона долара чрез обикновени счетоводни записи.

  В световната история ситуацията с биткойн не е уникална.

  Много други големи технологични смущения са плашели хората в миналото. Всеки път проблемът беше един и същ. Изправени пред нова ситуация, силните хора в мястото се страхуваха да не загубят предимствата си. Така че те се бориха толкова много и повече.

  Това винаги се оказваше безполезно, тъй като технологична революция като биткойн винаги триумфира, когато има подкрепата на хората.

  Електричеството плаши мнозинството от хората през 19 век

  Когато електричеството започна да се разпространява в началото на 19 век, много хора се страхуваха да го използват. Дори президентът на САЩ Бенджамин Харисън беше един от онези хора, които се страхуват от напредъка. Харисън непрекъснато казваше на хората, работещи в Белия дом, да изключат осветлението.

  Страхуваше се да не го удари токов удар. Представете си реакцията на широката общественост, когато за първи път бяха пуснати електрически звънци. Всички се страхуваха от тази иновация, която изглеждаше опасна.

  Днес електричеството е повсеместно. Никой не може да си представи живота без електричество.

  Широката публика се страхуваше да не умре в първите влакове, които се движеха с 30 мили в час

  Железопътната линия Стоктън и Дарлингтън, която е открита в Англия през 1825 г., е първата железопътна линия, която използва парни локомотиви и превозва пътници. Феноменалният напредък трябваше да развълнува широката публика. Но не!

  Много хора се страхуваха от това изобретение. Популярното вярване е, че човешкото тяло не е проектирано да пътува с невероятната скорост от 30 мили в час. Хората по това време смятаха, че ще се разпаднат, докато пътуват с тази скорост.

  Днес високоскоростните железници са широко разпространени по целия свят. И никой вече не страда от този страх.

  Телефонът се възприемаше като инструмент на дявола

  Възможността да говорите със семейството си от другия край на страната стана възможна благодарение на изобретяването на телефона. Какъв голям напредък, като се замислите. Телефонът обаче не беше добре дошъл, както можете да си представите днес.

  Някои хора се страхуваха да не получат токов удар при докосване на телефон.

  Мъжете се страхуваха, че жените им ще загубят твърде много време в чат. В Швеция проповедниците твърдят, че телефонът е инструментът на дявола и че телефонните линии са проводници за зли духове.

  Днес изглежда никой не може да изкара ден без мобилен телефон.

  Нещата не са се променили в съвремието

  Примерите, които току-що ви дадох, са от друга епоха. Така че трябва да мислите, че обществото е успяло да се развие и да избегне връщането по същия начин в последно време.

  Отново би било грешка да се мисли така. През 2005 г. CNN публикува статия със заглавие, което днес изглежда глупаво:

  „Имейлите „нараняват повече интелигентност от гърнето““

  В статията се обяснява, че работниците, разсеяни от телефонни обаждания, имейли и текстови съобщения, претърпяват по-голяма загуба на IQ, отколкото пушачите на марихуана.

  Журналистите се основаваха на британско научно изследване на 1100 души.

  Ако бяхме слушали резултатите от това проучване, щяхме да се наложи да се откажем от имейли, телефонни обаждания и текстови съобщения. С други думи, нямаше да можем да работим по време на пандемията на коронавирус…

  Биткойн все още плаши много хора, но в крайна сметка ще хване и повечето хора

  Както можете да видите, всички големи технологични революции в нашата история са следвали същия път като този, който биткойн поема днес. Тези революции плашат по-голямата част от широката общественост. Някои далновидни хора продължават да настояват за тяхното развитие.

  Малко по малко съпротивата отстъпва една след друга.

  Бившите опоненти в крайна сметка стават осиновители на тези нови технологии. Двадесет до тридесет години по-късно всички преминаха към тези нови технологии. Няколко века по-късно всички са забравили първоначалната съпротива и притеснения.

  С биткойн се случва същото.

  Можете да видите, че все повече и повече бивши противници на биткойн идват да прегърнат неговата революция. Това ще продължи да се случва през следващото десетилетие и нещата ще продължат да се ускоряват. След 20 до 30 години, когато биткойн надхвърли 1 милиард потребители, всички ще са забравили настоящите възражения .

  Успехът на биткойн е само въпрос на време. Историята на големи технологични смущения, които са имали популярна подкрепа, е там, за да ни напомни, ако е необходимо.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 5 Average rating: 4.8]
  Sourcessaurel

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…