More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinОбщата черта сред всички онези, които мразят биткойн и искат да видят,...

  The common denominator among all those who hate bitcoin and want to see its revolution fail

  Биткойнът е смущаващ. Или по-скоро успехът на биткойн е обезпокоителен. Когато биткойн беше пуснат, силните хора в настоящата парична и финансова система дори не знаеха за съществуването му. Постепенно биткойн придоби видимост, но системата в най-добрия случай се разглежда като прищявка на няколко причудливи отрепки.

  И тогава биткойн удари $1000 за първи път през декември 2013 г. Нещата започнаха да стават по-сериозни. Атаките започнаха да се умножават. Те бяха спрени само когато цената на биткойн претърпя корекция или срив.

  Между другото, ще видите колко е смешно (или не) че биткойн пречи само когато цената му се повиши рязко. Когато цената на биткойн се коригира, силните в настоящата система прекарват по-малко време в атакуването му, просто ви казват: „ Казах ти, биткойнът е безполезен ".

  И тогава, като феникс, биткойн се връща все по-силен от корекциите и сривовете на цените си . Цената на биткойн достига нови ATH и тогава силните хора в настоящата система започват да го атакуват отново чрез всички обичайни клишета:

  • Биткойн се използва за незаконни дейности.
  • Биткойн е схема на Понци.
  • Биткойнът е опасен, защото е твърде нестабилен.
  • Биткойнът е безполезен.
  • Биткойнът просто играе в ръцете на спекулантите.
  • Биткойн е екологична катастрофа.

  Ще спра до тук, но вероятно вече сте чели и чували подобни атаки и критики, които стават все по-силни и по-силни с покачването на цената на биткойн. Това е знак, че революцията се движи в правилната посока. Да видя биткойн критикуван от онези, чиято система трябва да ни освободи, е страхотен знак за мен.

  Всъщност, при по-внимателна инспекция, всички онези, които мразят биткойн и биха искали да видят провалът на неговата революция, имат едно общо нещо: всички те са врагове на свободата!

  Да вземем за пример Си Дзинпин и Китайската комунистическа партия. Защо според вас Китай е забранил биткойн и други криптовалути на територията си? За да освободи място за своя e-CNY, цифровата версия на своя юан, което трябва да му позволи да контролира хората си още по-стриктно . Централната власт в Пекин вижда биткойн като заплаха, защото неговите ценности са тези на свободата. Свободата да живеете живота си според вашите собствени условия.

  Същото е положението и в Турция, където хиперинфлацията всява хаос и турският народ живее в трудни времена заради един автократичен президент на име Ердоган. Ердоган мрази биткойн, защото позволява на хората му да се освободят от неговото управление. Същото е и в Нигерия, където правителството от години се опитва да забрани биткойн, защото е извън неговия контрол. Хората се нуждаят от биткойн, но правителството предпочита да създаде eNaira, върху която ще има пълен контрол .

  Не се заблуждавайте. Всички тези диктатори или политици не искат да видят властта си застрашена. Създаването на пари трябва да остане в ръцете на централните банки, дори това да е причината сегашната парична и финансова система да е в най-лошото състояние.

  Трябва да се направи всичко, за да се спаси една система, която е несправедлива, защото е от полза за всички тези могъщи хора. Икономистите, които пламенно критикуват биткойн, също са част от тази система и не искат да режат клона, на който седят. Вземете за пример Уорън Бъфет. Той мрази биткойн , защото може да размести тестето, като направи настоящата система несправедлива. Тъй като тази несправедливост го е облагодетелствала и му е позволила да натрупа състояние от 100 милиарда долара, Уорън Бъфет не иска тази система да спре.

  Тези милиардери се страхуват от промяната. Промяна, която е необходима за доброто на човечеството, но ще бъде неблагоприятна за тях. Те не искат свободен пазар, където всички имат еднакви възможности. Вместо това те предпочитат да продължат да се обогатяват в система, при която когато централните банки печатат трилиони долари от нищото, състоянието им скача толкова, без да правят нищо за няколко месеца.

  Частни монополни компании като Facebook, Google, Amazon, Microsoft или Apple също нямат интерес да видят, че биткойнът се завладява. Биткойн е символът на децентрализацията на парите . Децентрализация, която е предвестник на необходимостта да се децентрализира всичко, за да се изгради по-добър свят на бъдещето без цензура.

  Тези уеб гиганти щяха да загубят огромната си сила. Винаги се връща към общата черта на всички мразещи биткойн: те са врагове на свободата във всичките й форми.

  Final thoughts

  Когато купувате биткойн, вие правите повече от това просто да купувате друг актив. Вие гласувате за алтернативна система, която да върне хората в играта с пари. Като върне хората в играта с пари, биткойн ще промени света на бъдещето към по-добро.

  Както често казваме в света на биткойн: „Поправете парите, поправете света“.

  Така че всичко започва с биткойн, който фиксира парите и след това продължава да изгражда по-добър свят в бъдеще. Не се учудвайте в бъдеще да видите всички тези врагове на свободата да атакуват безмилостно биткойн. Страхът да видят триумфа на нейната революция е този, който ги кара да удвоят усилията си.

  Това също е знак, че биткойн революцията все още се движи в правилната посока.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 3 Average rating: 5]
  Sourcessaurel

  Current

  Last ones

  You may also like…