More
  beginingCryptocurrenciesNFTsКратки криптоновини за последната седмица на 2021 г

  Кратки криптоновини за последната седмица на 2021 г


  – Празничното настроение се влошава с рязко спадане на цената на BTC под 46 000 долара, увличайки със себе си останалата част от пазара.

  – Децентрализираните борси записаха повече от 1 трилион долара в обем през 2021 г. (китайците не се отказаха от криптовалутите и преминаха към децентрализирани платформи за обмен).

  – Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън обяви стартирането на платформа за изграждане на децентрализирани приложения през 2022 г.

  – Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, според съобщенията притежава само 220 000 DOGE или около 40 000 долара.

  – Kraken планира да позволи на своите потребители да използват своите NFT като обезпечение за заемане на пари. (Блумбърг)

  – Binance изкупи обратно всички неизплатени акции на Swipe, издател на карти Visa, и в крайна сметка ще може да продължи да работи в Канада

  – Луксозният пазар UNXD, платформа за виртуална реалност, базирана на мрежите Polygon и Decentraland, ще представи първата си седмица на модата Metaverse от 24 до 27 март 2022 г. По-специално ще позволи на потребителите да купуват тоалети за своите аватари. (CoinDesk)

  – Baidu, китайският Google, влиза в метавселената, като пуска приложение, което ви позволява да създавате цифров символ и да взаимодействате с други потребители. (Business Insider)

  – Търсенията в Google за термина „NFT“ вече надвишават тези за думата „crypto“, а данните от Google Trends показват, че биткойн приключва годината на най-ниско ниво на популярност. (Google Тенденции)

  – Главният изпълнителен директор на MicroStrategy обявява, че е закупил допълнителни 1914 биткойна за 94,2 милиона долара. Сега компанията притежава 124 391 биткойни със средна покупна цена от 30 159 долара.

  – Биткойн портфейл, датиращ от 2010 г. и съдържащ 500 BTC, беше реактивиран в сряда, 29 декември. Стойността му нарасна от 8400 до над 23,67 милиона долара.

  – Мексико планира да пусне национална криптовалута до 2024 г., потвърждава правителството.

  – Абу Даби планира да стане крипто център на Близкия изток. Действително, президентът на министерството иска да привлече компании, фокусирани върху криптовалутите, като същевременно опрости процедурите за обменните платформи.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 3 Average rating: 5]

  Current

  Last ones

  You may also like…