More
  beginingBlockchainAnalyzesFamilies across Europe are seeing cryptocurrencies as a way to boost their finances 

  Families across Europe are seeing cryptocurrencies as a way to boost their finances 

  Въпреки че има рискове, свързани с инвестициите в криптовалута, някои други виждат това като шанс да увеличат семейните си спестявания, според ново проучване, поръчано от платформата за търговия с криптовалута BitMEX.

  Kantar Research извърши анкетата, за да открие тенденциите, свързани с криптовалутата сред потребителите през 2022 г. Проучването, което включва 3000 респонденти от 14 пазара в Европа, Азия и Латинска Америка, установи, че европейците виждат криптовалутата като начин да инвестират и спестяват за семейството си .

  55% от европейските участници казаха, че в момента притежават криптовалути. Освен това 70% от тези респонденти казаха, че основната употреба на криптографията е да се използва за нуждите на тяхното семейство. Освен това проучването показва, че 61% разглеждат криптовалутата като „полезен метод за диверсификация на активи“.

  Освен тези резултати, проучването казва, че трима от всеки пет европейски респонденти съобщават за 50% увеличение на своите крипто инвестиции. Макар и да не е толкова важно, колкото спечелването на лотарията, докладът разкрива, че повече от 80% от транзакциите, направени от анкетираните собственици на криптовалути, са 1000 долара или повече.

  Целта на проучването, според CMO на BitMEX Микеле Бертако, е да се разбере по-добре поведението на инвеститорите. Бертако каза, след като видя резултатите, че „масовото търсене на криптовалути се разширява с много бързи темпове“.

  Друго проучване, публикувано по-рано тази седмица, разкри, че хората, които не са инвестирали в криптовалута, са загрижени за нестабилността, въздействието върху околната среда и регулирането. Освен това, проучването идентифицира „липса на знания“ като най-значимата бариера, която пречи на инвеститорите да инвестират в криптовалута.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…