More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinPatreon is considering allowing creators to use crypto for monetization

  Patreon is considering allowing creators to use crypto for monetization

  Patreon, платформата за членство, обмисля идеята да позволи на създателите в нейната платформа да издават свои собствени създателски монети. Изявлението, което представлява откровение, беше предложено от главния изпълнителен директор и съосновател на Patreon Джак Конте и главния продуктов директор Джулиан Гутман по време на срещата на върха за икономиката на създателите на The Information 2021. Това е в съответствие с доклад, представен миналия септември, който оценява използването на крипто като част от платформата.

  Patreon флиртува с крипто

  Patreon, добре познатата организация за членство, сега обмисля идеята за въвеждане на крипто елементи, за да добави нови пътища за приходи, според изявленията на главния изпълнителен директор Джак Конте и главния продуктов директор Джулиан Гутман. По време на срещата на върха за икономиката на създателите на The Information през 2021 г. и двете директиви признаха, че идеята за въвеждане на токен за членство за създателите на съдържание е на масата.

  Докато Patreon изрично забрани въвеждането на монети като инвестиционна форма в своята платформа, това покачване на криптовалутата, заедно с други обстоятелства, пред които е изправена платформата, може да я накара да промени тези правила в близко бъдеще. За това Гутман каза:

  Мисля, че със сигурност сме заинтересовани да оценим и разберем как NFT или някои от основните технологии ни помагат да създадем тези устойчиви дългосрочни печалби за създателите.

  Конте също похвали работата на криптовалутата поради нейните неразрешени и директни черти. Това позволява на създателите да притежават своите продукти и данните от своите последователи, без да се налага да разчитат на каквато и да е платформа, която да служи като посредник, което странно е, Patreon. „Мисля, че това е това, към което се стреми голяма част от тази технология и това, което мисля, е наистина дълбоко вълнуващо за нея“, подчерта той.

  Крипто като алтернатива

  Patreon е имал проблеми с някои създатели на съдържание в миналото, което ги е накарало да обмислят крипто-базираните услуги като алтернатива. През декември 2018 г. Patreon дьо platformed някои творци от неговата служба, включително „Саргон Велики“ известен още като Carl Бенджамин, оставяйки го без доходите от абонатите, които го последваха.

  Това накара Джордан Питърсън, друг влиятелен човек в услугата на Patreon, да затвори акаунта си и да стартира нова алтернативна услуга с по-слаби правила относно модерирането на съдържанието. Въпреки това, включването на криптовалута в услуга за периодично членство е опитвано и преди, но без особен успех.

  По ирония на съдбата Patreon може да бъде платформата за внедряване на криптовалута като отговор на новите политики за възрастни на Mastercard. Платформата намекна за това в последната си актуализация на политиката за ангажираност , където декларира:

  Една възможност, към която създателите са проявили интерес, е разработването на монета за създател или социален жетон, който може да бъде включен като предимство за членство.

  Какво мислите за скорошния подход на Patreon към криптовалутите? Кажете ни в секцията за коментари по-долу.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 0 Average rating: 0]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…