More
  beginingBlockchainSolana's network is back online after a seven-hour outage

  Solana's network is back online after a seven-hour outage

  Заинтересованите страни в Solana побързаха да съберат мрежата отново, след като „безумно количество данни“ наводни веригата за доказване на залог в събота вечер, изтласквайки валидаторите от консенсус и спирайки производството на блокове.

  Ботовете наводниха Candy Machine, популярен инструмент за копаене на незаменими токени (NFT), с безпрецедентен поток от входящ трафик по-рано в събота: четири милиона заявки за транзакции и 100 гигабита данни в секунда – рекорд за мрежата, според един човек в фондация Солана. 

  В 16:32 ET производството на блокове стана невъзможно и мрежата потъмня. Валидаторите рестартираха клъстера в слот 131973970 до 23:00 ET, координирайки чрез Discord каналите на Solana и документ на Google, създаден от един от валидаторите.

  Анатолий Яковенко, който отсъстваше през голяма част от кавгата, похвали общността на валидаторите с оглавяването на възстановяването на основната мрежа. Съоснователят на Solana беше наказан в Twitter за това, че според съобщенията е „изчезнал в действие“ на фона на прекъсване на мрежата. 

  За разлика от предишни прекъсвания, рестартирането на хард форк в събота не доведе до ново и подобрено попълване на код във валидаторите. Просто се възобнови там, където мрежата е спряла седем часа преди това. 

  Други компоненти на екосистемата бързо засилиха своята защита. В 23:36 ч. ET, Metaplex, главен разпоредител на инфраструктурата на Solana NFT и близък партньор на Candy Machine, обяви, че скоро ще бъде приложена „наказание за ботиране“ от 0,01 SOL, за да помогне на проектите на NFT да управляват прекомерния трафик.

  Докато издигането на Солана до най-високото ниво на основните алтернативи на крипто на Ethereum беше бързо, приливът на ботове и опасенията за стабилността означава, че това дори не беше най-дългият престой през последните месеци. 

  Мрежата на цифровата валута беше засегната от вълна от прекъсвания и прекъсвания на услугите три пъти през последната година, последният от които продължи до 18 часа през януари и разгневи търговците, които наблюдаваха рязко падане на стойностите на портфейла им, докато не могат да продават токени . 

  Разработчиците на ядрото на Solana все още не са разбрали какво се обърка в събота или как предполагаемият опит за ботиране успя да наруши консенсуса въпреки съществуващите предпазни мерки.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…