More
  beginingCryptocurrenciesAltcoinsLower-wage workers are leaving jobs thanks to cryptocurrency profits, study finds

  Lower-wage workers are leaving jobs thanks to cryptocurrency profits, study finds

  Почти две трети от респондентите, които са напуснали работата си, след като са направили променящи живота печалби от криптовалута, са имали общ доход под 50 000 долара.

  Данните показват, че някои нископлатени членове на работната сила напускат работата си, след като са направили променящи живота печалби от криптовалута.

  В понеделник аналитичната фирма Civic Science публикува резултатите от проучването (претеглени според данните от преброяването на населението в САЩ), което показва, че 4% от 6741 респонденти на възраст 18 и повече години са напуснали работата си през последната година поради „финансова свобода“, спечелена чрез инвестиране в криптовалута активи.

  След това Civic съпостави цифрата от 4% с данни от 1201 респонденти въз основа на техния годишен доход, които са напуснали работата си поради печалби от криптовалута.

  Почти две трети от тези, които са напуснали работата си поради „луда печалба“, печелят под 50 000 долара годишно – 27% от тези, които печелят по-малко от 25 000 долара, докато 37% имат общ доход между 25 000 и 50 000 долара. Междувременно 15% от тези, които хвърлят работа благодарение на криптовалута, са имали доход между $50 000 и $75 000, 13% между $75 000 и $150 000 и 8% с $150 000 или повече.

  Констатациите на Civics може да се нуждаят от щипка сол, като се има предвид, че са препоръчали данните от различни периоди от време и различен брой респонденти. Също така не е ясно какво представлява „финансова свобода“ в този контекст, тъй като Civic не предоставя обяснение или данни за това какво ниво на крипто печалби са направили респондентите.

  „Тези данни предполагат, че крипто инвестициите може да са осигурили променящи живота нива на доходи за някои, докато по-богатите собственици на криптовалути ги използват повече като друга форма на диверсификация на активите, а не като източник на доходи“, пише Civic Science.

  Финансова свобода, спечелена от крипто инвестиране. Източник: Civic Science

  Инвеститорът милиардер and привърженик на крипто Марк Кюбан туитира връзка към проучването, казвайки, че:„Уау, 4% от хората в САЩ са напуснали работата си заради печалби от криптовалута, а огромното мнозинство са направили под 50 000. Сега знаем защо толкова много хора напускат нископлатени работни места.“

  Cuban очевидно се позовава на феномена „Голямата оставка“, който се отнася до значителен недостиг на работна ръка в САЩ поради културна промяна на хората, които напускат работата си в отговор на глобалната пандемия, лошите заплати и неблагоприятните условия на труд.

  Свързани: Американците, които реинвестират стимулиращи чекове в биткойн, направиха печалба от 4,5 000 долара

  Друг резултат от проучване със 17 699 отговора между 17 юни и 27 октомври 2021 г. установи, че основната причина 28% от респондентите да реинвестират в крипто е като инвестиция в дългосрочен растеж.

  Други 23% са били след краткосрочна инвестиция, докато само 16% се стремят да използват крипто като метод for плащане за „лесни, бързи и безопасни транзакции“, което предполага, че потребителите на криптовалути предпочитат спекулациите пред използването на активите за транзакции.

  „С други думи, над половината от населението (51%) смята, че крипто действа, повече или по-малко, като традиционна акция“, пише Civic.

  Проучването също така установи, че 11% от анкетираните се стремят да се защитят от „неблагоприятната икономика“, 12% търсят „независимост от правителството“, а 11% отговарят с „друго“.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 2 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…