More
  beginingBlockchainAnalyzesKazakhstan to build central bank digital currency on BNB chain

  Kazakhstan to build central bank digital currency on BNB chain

  Длъжностни лица в Казахстан продължават близките си отношения с Binance, тъй като Националната банка планира да интегрира своя CBDC във веригата BNB.

  В съобщение в Twitter Changpeng Zhao, основателят и главен изпълнителен директор на Binance, каза, че мрежата ще бъде основен компонент от най-новото Web3 начинание на Казахстан.

  Основателят на Binance написа в Туитър, че Националната банка на Казахстан (NBK) ще интегрира своята цифрова валута на централната банка (CBDC) , цифровото тенге, във веригата BNB, основният блокчейн на мрежата Binance.

  NBK стартира пилотен CBDC, който включва участието на местни търговци и потребители. Джао каза, че очаква с нетърпение банката да разработи допълнително случаи на употреба, за да „преодолява пропастта между традиционното банкиране и крипто екосистемата“.

  Това развитие е едно от многото в усилията на мрежата да стимулира приемането на крипто, особено в Казахстан. През август тази година Binance получи принципно одобрение да работи като доставчик на услуги за цифрови активи в Казахстан.

  По-малко от месец по-късно, на 6 октомври, Казахстанският орган за финансови услуги предостави на Binance постоянен лиценз за предлагане на услуги за цифрови активи и предоставяне на попечителски услуги. По това време  Binance също подписа меморандум за разбирателство с местните власти в опит да помогне в борбата с финансовите престъпления.

  Екосистемата Binance, включително нейният основател, изказа  гласно своята мисия да насърчава приемането на крипто по целия свят. Наскоро той се ангажира с дейности, свързани с крипто в Украйна, като хоства NFT колекция на местен музей, изложен на риск поради конфликта, заедно с отварянето на два нови офиса в Бразилия, един от големите крипто центрове в Латинска Америка.

  Свързани: SWIFT казва, че е достигнал „пробив“ в последните експерименти с CBDC

  Пилотната програма за CBDC на Казахстан е сред последните дейности на страната в крипто пространството.

  На 28 септември президентът Касим-Жомарт Токаев каза, че Казахстан се доближава все повече до легализирането на методите за конвертиране на криптовалути в пари , заедно с пълното правно признаване. Това изявление дойде, след като страната въведе нови данъчни разпоредби за крипто копаене през лятото.

  Скорошни данни за глобалното копаене на крипто разкриха, че Казахстан е сред трите най-големи дестинации в света за биткойни

  BTC

  20 769 доларадобив, след САЩ и Китай.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 0 Average rating: 0]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…