More
  beginingCryptocurrenciesBitcoinЧетири книги, които ще променят живота ви, като отворят очите ви за...

  Four books that will change your life by opening your eyes to the Bitcoin revolution

  Биткойнът е истинска парична революция, която ще промени света на бъдещето към по-добро. Вероятно сте чували това повече от веднъж досега. Вече го написах сам. Въпреки това много хора продължават да са или невярващи, или да възприемат Биткойн просто като финансова инвестиция с феноменално представяне.

  Ако цената на Биткойн наистина се е увеличила с + 34 000 000% от създаването си, Биткойн е повече от най-добрия хедж срещу паричната инфлация . Биткойнът е уникално изобретение, притежаващо 3 характеристики, невиждани едновременно досега в човешко изобретение. Биткойн е:

  • Дигитален
  • Децентрализиран
  • Оскъдни

  Последиците от тези характеристики са такива, че ще трябва да напиша цяла книга, за да мога да ви опиша всички. Може би ще го направя през следващите месеци. Междувременно съм толкова щастлив, че мога да пиша ежедневни истории за биткойните и в тази ще се опитам да ви накарам да прочетете четири книги, които ще променят живота ви завинаги.

  Въпреки че има много страхотни книги за Биткойн, четирите книги, които препоръчвам да прочетете, ще ви отворят очите за революцията в Биткойн. Тук говоря за революция, защото целта е вие ​​да разберете, че биткойнът е повече от най-добрия хедж срещу паричната инфлация.

  Стандартът за биткойн: Децентрализираната алтернатива на централното банкиране

  За мнозина тази книга трябва да се нарича „Биткойн Библията“. Това ви показва доколко тази книга се счита за задължителна за четене от всички биткойнъри по света.

  0 * HJcmKer4uaLq1zOe.png

  Книгата „ Стандартът за биткойн“ на Saifedean Ammous е приета от всички поколения биткойнъри, от ранните осиновители до последните пристигащи. Той преподава историческия контекст на развитието на Биткойн и икономическите свойства, които го правят уникален и му позволяват да расте бързо. Също така ще научите повече за вероятните икономически, социални и политически последици от тази нова технология .

  Във въведението към тази книга известният търговец и философ Насим Николас Талеб казва следното:

  „Биткойнът няма собственик, няма власт да решава съдбата му. Той принадлежи на тълпата, на своите потребители. И сега той има опит от няколко години, достатъчен да бъде пълноценно животно. Самото й съществуване е застрахователна полица, която ще напомня на правителствата, че последният обект, който институцията може да контролира, а именно парите, вече не е техният монопол. Това ни дава, тълпата, застрахователна полица срещу бъдещето на Оруел. “

  Задължително четиво, което всеки, който купува биткойн, трябва да прочете, за да разбере, че току-що се е присъединил към истинска парична революция, която ще промени живота им.

  Малката биткойн книга

  Докато книгата „ Стандартът за биткойни “ е задължителна за четене, някои може първоначално да бъдат уплашени от размера на книгата. Това важи особено за тези, които не обичат да четат твърде много.

  0 * MI2ACqeZScPVgS41.png

  Но четенето е ключът към овладяването на съдбата на парите ви. Всъщност, като се самообразовате, ще можете да разберете всичко, което образователната система постоянно е скривала от вас от най-ранното ви детство.

  Независимо от това, за да започнете, можете да започнете с „ The Little Bitcoin Book “, която беше публикувана през лятото на 2019 г. Тази книга ще ви позволи бързо да разберете какво е биткойн и защо. Освен това, тази книга ще ви помогне да разберете защо биткойнът е от съществено значение за света на бъдещето.

  Биткойнът не е схема за бързо забогатяване, противно на това, което някои хора мислят. Целта му е много по-голяма. Биткойнът е от съществено значение за създаването на по-справедлив свят за всички хора на земята в бъдеще.

  Малката книга за биткойните “ е написана от колектив автори, ангажирани с популяризирането на биткойн и неговата демократизация. В този колектив откриваме Джими Сонг, който участва в обучение на разработчици по програмиране на Blockchain, докато разпространява добрата биткойн дума.

  И накрая, книгата включва и раздел с въпроси и отговори, който ще ви позволи бързо да откриете отговорите на всички най-често задавани въпроси за Биткойн.

  Тази книга може също да бъде идеален подарък за хората около вас, ако вече сте биткойнър и искате да ги накарате да разберат значението на биткойните за света на бъдещето.

  Защо да купуваме биткойни: Инвестирайте днес в парите на утрешния ден

  В своя профил в Twitter Андрю Едстрьом се описва като „ревност на твърди пари“. Така че Анди Едстром естествено се превърна в биткойнър. Той работи за Swan Bitcoin, който ви предлага решение за натрупване на Bitcoin просто и бързо по автоматизиран начин.

  1 * BOuMJakTzeqN9meH40FBrg.png

  Неговата книга „ Защо да купуваме биткойни: Инвестиране днес в парите на утрешния ден “ ще ви накара да осъзнаете, че биткойнът е местен интернет феномен, сравним с Amazon, Facebook, Google или Netflix. Също така ще разберете какъв е „мрежовият ефект“ и как той ще стимулира Биткойн в бъдеще.

  Ако сте пропуснали вълната GAFA в началото на 2000-те, имате още един шанс да се възползвате от уникална възможност, която ще промени бъдещия ви живот с биткойн. Но за разлика от тези интернет гиганти, потенциалът на Биткойн отива много по-далеч.

  Биткойн реагира на недостатъците на настоящата парична и финансова система . Разбирането, че сегашната система е несправедлива и обречена да се срине рано или късно, е ключът към по-доброто оценяване на това колко щастливи сме, че имаме това уникално изобретение, което е Биткойн.

  След като прочетете тази книга на Анди Едстрьом, може да се чудите как бихте могли да живеете толкова дълго в невежество Тогава ще бъдете готови да купите биткойн и да се впуснете в паричната революция, която ще промени живота ви.

  Програмиране на блокчейн: Научете как да програмирате биткойн от нулата

  Джими Сонг е известен като силен защитник на Биткойн и по-добрият свят, който Биткойн изгражда за бъдещето. Джими Сонг също е опитен програмист, който евангелизира разработчиците да програмират Blockchain. Мнозина ще ми кажат, че не са програмисти и че книга като тази ги плаши . Въпреки това трябва да бъдете изкушени от тази книга на Джими Сонг.

  С книгата си „ Програмиране на блокчейн: Научете как да програмирате биткойн от нулата “, Джими Сонг ви предлага уникално гмуркане в технологията, управляваща биткойн мрежата. Тази техническа книга е предназначена главно за разработчици, но може да представлява интерес за нетехнически хора, които искат да стигнат до същността на технологията Bitcoin.  

  0 * iXZo9KJ3yyJ-6zGr.png

  Докато напредвате в книгата, ще научите как да анализирате, валидирате и създавате биткойни транзакции и след това да използвате Script, интелигентния език на договора на Bitcoin. Механизмът за консенсус на Proof-of-Work, който е в основата на Bitcoin, вече няма да има никакви тайни за вас, както и криптографските примитиви и управлението на публични / частни криптографски ключове, извършени в Bitcoin Blockchain.

  След като прочетете тази книга, никога няма да забравите златното правило на биткойните:  Not your keys, not your bitcoins .

  Всички примери за код в „ Програмиране на блокчейн: Научете как да програмирате биткойн от нулата “ са написани на Python 3, който е един от най-популярните езици за програмиране в момента и има предимството, че е лесен за достъп.

  Тази книга е задължителна за четене и я препоръчвам дори на не-разработчици, които биха искали да отидат по-далеч в разбирането си за Bitcoin Blockchain.

  За тези, които биха искали да научат още по-бързо как да внедрят опростена версия на Bitcoin Blockchain, предлагам специална статия тук: „ Създайте своя собствена Blockchain за 30 минути “. Ще ви накара да искате да отидете по-далеч и след това да купите книгата на Джими Сонг.

  Final thoughts

  Броят на качествените книги за биткойн е много важен. Това е доказателство, че общността на биткойнърите е изпълнена с блестящи умове, които се стремят да разпространяват идеите на биткойн революцията.

  Въпреки това трябваше да избера да помогна на новодошлите в света на биткойните. Моят избор бяха тези четири книги. Ако вече сте купили Bitcoin преди да прочетете тези книги, сигурен съм, че след като ги прочетете, ще вземете единственото разумно решение, което трябва да вземете в момента:  да станете Bitcoin HODLer .

  Чувствайте се свободни да ми дадете имената на любимите си книги за биткойни като коментари. Ще се опитам да направя подобна история отново през следващите седмици с други представени книги.

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 0 Average rating: 0]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…