More
  beginingCryptocurrenciesAltcoinsEthereum ще консумира 99,95 по-малко енергия след преминаване към proof of stake...

  Ethereum ще консумира 99,95 по-малко енергия след преминаване към proof of stake (PoS)

  Алекс Довбня Според изследователя Carl Beekhuizen Ethereum ще консумира 99,95 по-малко енергия след преминаване към proof of stake (PoS)

  Ethereum за намаляване на консумацията на енергия с 99,95 процента: Изследвания

  Тъй като емисиите на въглеродни емисии в блокчейн се превръщат в актуален проблем след излъчването на Tesla, изследователят на фондация Ethereum Карл Бекхуйзен публикува нов пост в блога . В него той изчислява, че Ethereum ще бъде в състояние да намали консумацията на енергия с 99,95% след преминаване към доказателство за залог (PoS).

  Beekhuizen твърди, че има приблизително 87 897 валидатора, с изключение на борсите и услугите за залагане.

  След като изчисли математиката, той определи, че кумулативно се нуждаят от приблизително 1,64 мегавата мощност. Дори да достигне 2,64 мегавата, това би съответствало на енергийното потребление на малко село, вместо на цяла държава.

  Понастоящем миньорите на Ethereum консумират приблизително 9,9 тераватчаса годишно (TWh / година). Beekhuizen излезе с инфографика, за да илюстрира колко драстично ще бъде намалено потреблението на енергия на Ethereum.

  Ethereum
  Изображение от blog.ethereum.org

  Изследователят твърди, че това са само „приблизителни оценки“, тъй като към момента няма налични статистически данни. Но той очаква новата итерация на Ethereum да бъде приблизително 200 пъти по-енергийно ефективна от итерацията за proof f stake (PoS).

  Макар драматичните икономии на енергия да са убедителни, противниците на доказателството за залог (PoS) вярват, че то е по-малко сигурно поради по-голям брой вектори на атака.

  Биткойнът консумира по-малко енергия от банковата индустрия

  According to скорошен доклад на Galaxy Digital , биткойнът консумира 113,89 TWh / година, което означава, че той изисква повече енергия от страни като Аржентина.

  Биткойнът обаче е много по-малка енергийна свиня от старата банкова система с 238,92 TWh / год. Нещо повече, сега миньорите разчитат основно на възобновяема енергия.

  Понастоящем глобалното енергийно снабдяване е 166 071 TWh / год.

  Source

  Click on a star to rate!
  [Total votes: 1 Average rating: 5]

  YOUR COMMENT

  Please enter a comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Current

  Last ones

  You may also like…